Tips: Instax Mini polaroid camera kopen + goedkope filmpjes & extra's - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Tips: Instax Mini polaroid camera kopen + goedkope filmpjes & extra's



Jaaaa, ik heb hem eindelijk: mijn polaroid camera! Al langere tijd stond een polaroid camera bovenaan mijn verlanglijstje. De prijs van de camera zelf (en met name de prijs van de filmpjes) stond me alleen een beetje tegen. Voor een polaroid camera leg je zo een paar tientjes neer en per polaroid die je maakt met je camera, betaal je al snel een euro.

Maar wat doe je als zo'n polaroid camera maar in je hoofd blijft spoken? Juist: je koopt hem! Maar ja, als je blogt op The Budget Life wil je er natuurlijk niet teveel voor betalen... :-)

In deze blog geef ik je dan ook tips om goedkoop een Instax Mini Fuji Film polaroid camera aan te schaffen, waar je goedkoop fotopapier vindt én waar je de leukste, betaalbare extra's vindt voor je polaroid camera.

Instax Mini Fuji Film polaroidcamera kopen

De Instax Mini Fuji Film camera's had ik al vaak voorbij zien komen. Een hele toffe polaroid camera die verkrijgbaar is in allerlei schattige kleurtjes (van roze tot lichtblauw en van rood tot paars). Inmiddels is model 9 uitgekomen (in 2018) en kun je de Instax Mini 9 Fuji Film bij bol.com kopen in heel veel leuke kleurtjes.

De prijzen van de Instax polaroidcamera's variëren - afhankelijk van acties en kleur die je wilt - tussen de €63 en €75.




Uiteindelijk heb ik Marktplaats afgespeurd, net zo lang totdat ik een mooie én goedkope polaroid camera vond. Uiteindelijk ben ik voor de witte versie van de Instax Mini 8 Fuji Film camera gegaan, inclusief een fotoboekje om je polaroids in te bewaren en ik betaalde daar €50 voor inclusief verzenden. Toch weer wat goedkoper dan in de winkel! En hij is nog als nieuw.

Wat mij betreft dus echt een aanrader om de Instax Mini 8 tweedehands te kopen via Marktplaats. Ze zijn hooguit een jaar of 2/3 oud en vaak nog als nieuw. En je betaalt er een stuk minder voor!

Instax Mini fotopapier - Goedkope polaroid filmpjes

Zowel online als in verschillende winkels kun je fotopapier kopen voor je Instax Mini 8 of 9. Ik koop mijn fotopapier doorgaans bij:

  • AliExpress: Het fotopapier is hier het aller goedkoopst. Op eBay of AliExpress kun je fotopapier voor je Instax Mini (8 of 9) kopen voor ongeveer €0,65 tot €1 per stuk. Hoe meer polaroidfoto's je in één keer koopt, hoe goedkoper je uit bent per stuk. Maar je moet lang wachten op je bestelling en de verzending gaat ook niet altijd vlekkeloos.
  • HEMA: Zowel in de webshop verkrijgbaar als in de winkel. Je betaalt €16,50 voor 20 polaroidfoto's. Omgerekend is dat zo'n €0,83 per foto.
  • bol.com: Je betaalt €15,99 voor 20 polaroidfoto's. Omgerekend is dat zo'n €0,80 per foto.

Klik hier om 20 polaroidfoto's te bestellen bij bol.com (€15,99)
Klik hier om 20 polaroidfoto's te bestellen bij AliExpress (+/- €9,40)

Extra items voor de Instax Mini 8 en 9

Naast de standaard filmpjes, zijn er nog veel meer leuke (en goedkope!) items te koop die voor jouw Instax Mini 8 camera geschikt zijn. Daarmee maak je het allemaal nóg even leuker.

Sticker sheets voor polaroid foto's

Zo vind je bijvoorbeeld hele schattige stickers sheets die je over je polaroid foto heen kunt plakken. Zo zit er in plaats van een witte rand, dus bijvoorbeeld een mintgroene rand met hartjes om je foto heen.

Klik hier om sticker sheets te bestellen bij AliExpress


Case voor je Instax camera

Wil je je polaroid camera veilig vervoeren? Dan kun je via AliExpress een speciale case bestellen die je om je camera heen kunt doen. Er zijn ontzettend veel mooie hoesjes te vinden, die je met een hengsel ook nog eens aan je schouder kunt dragen.

Klik hier om een case te bestellen voor je Instax camera bij AliExpress

Fotoalbum voor je polaroid foto's

Bij de Instax Mini 8 die ik bestelde via Marktplaats, kreeg ik er ook een schattig fotoboekje bij. Leuk om je foto's in te bewaren! Deze mini albumpjes vind ik echt héél erg leuk! Via AliExpress kun je verschillende soorten albums vinden.

Klik hier om een fotoalbum voor je polaroidfoto's te bestellen bij AliExpress



Ik ben nu al fan van mijn polaroid camera, al is het wel even ontdekken hoe hij precies werkt. Ik heb er nu twee foto's meegemaakt: de eerste binnen en die lukte perfect, maar de tweede maakte ik op een zonnige dag op de hei en was compleet overbelicht. Heel erg jammer!

Waar het precies aan ligt, weet ik niet. De camera geeft namelijk automatisch aan welke stand het beste past bij de plek waar je de foto maakt. Uit reviews die ik online heb gelezen, begreep ik dat dit vaak ook de beste stand is.

Misschien heb ik gewoon pech gehad, maar de komende tijd ga ik er in ieder geval lekker mee experimenteren. Natuurlijk gaat hij ook mee op mijn twee vakanties dit jaar naar Alanya en Rhodos!

Heb jij een polaroid camera? Of staat hij - net zoals dat bij was - al maandenlang op je verlanglijstje? Of... vind je er gewoon niets aan? Dat kan natuurlijk ook nog!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

17 opmerkingen:

  1. Ik wil dit ook al zo lang, maar het is best een duur! En ja dit staat echt al maanden op mijn verlanglijstje haha! Misschien toch maar eens kijken of ik dit tweedehands kan kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De camera is nu ook id aanbieding bij het Kruidvat. Daar kost hij nu 54 euro zag ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Céline! Ik had inderdaad gezien dat deze polaroid camera nu ook verkrijgbaar is bij Kruidvat! Hij kost €62,99 dus iets goedkoper dan bij de HEMA!

      Verwijderen
  3. Ik heb mijn Polaroid + de Filmpjes toen met 20% korting gekocht bij de HEMA. Ik had uiteindelijk voor €57 de camera en 20 foto's; super deal :D Iedere keer met de 20% kortingsactie koop ik gelijk flink wat foto's, dat scheelt een hoop geld. Want het is zo leuk! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Yay nais! Ik heb er ook een en hoewel ik 'm niet vaak gebruik, ben ik er wel dol op. Extra leuk om hiermee bijzondere momenten vast te leggen. Toevallig was ik laatst ook al dingen voor mijn polaroid aan het opzoeken zoals rolletjes, stickers, etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ohh, ik vind hem zo ontzettend leuk! Ik wil er ook al een tijdje een, maar heb hem nog steeds niet gekocht. Maar nu ik vooral die tasjes van Ebay zie, wil ik hem nog liever, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ah zo leuk! Ik ben ook nog steeds heel blij met die van mij! Wel jammer dat de film zo duur is en ook niet echt veel goedkoper op eBay (ik koop het altijd bij Hema, €15 valt op zich nog mee in vergelijking met andere verkooppunten). Heb zo'n tasje van eBay voor de camera, die past perfect en geeft goede bescherming. Heb ook zo'n foto album besteld, maar daar zit ik nog op te wachten. Op eBay kan je trouwens ook gekleurde lensjes vinden voor grappige effectjes en een soort lensje met spiegeltje zodat je kunt zien of je selfies wel goed worden. En dat met die overbelichte foto's heb ik ook al eens gehad op een super zonnige dag :(.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bij a cup of life staat ook een artikel over de polariod camera en hoe te gebruiken. Zij gebruikt juist vaak niet de aangeven stand. Ik vond het zeer interessant om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik gebruik die van mij veel te weinig, heb toen allemaal leuke dingetjes bij hema gekocht!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik gebruik die van mij veel te weinig, heb toen allemaal leuke dingetjes bij hema gekocht!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vind hem zo tof! Zou hem zeker eens willen aanschaffen

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuk artikel! Ik wil ook al een tijd een polaroid camera. Mischien toch maar eens kijken;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Er zit een beschrijving bij welke stand je moet zetten op basis van wat die aangeeft. Altijd 1 stand lager dan aangegeven bijvoorbeeld: hij geeft het wolkje aan, zet hem op het huisje

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Koop je dit op de Engelse Ebay? Want als je die link aanklikt is het allemaal heel goedkoop en als ik dan eBay op google opzoek dat NL is dan is het helemaal niet goedkoper. Dus waar heb jij het op besteld en moest je daar ook veel bezorgkosten voor betalen?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Koop je dit op de Engelse Ebay? Want als je die link aanklikt is het allemaal heel goedkoop en als ik dan eBay op google opzoek dat NL is dan is het helemaal niet goedkoper. Dus waar heb jij het op besteld en moest je daar ook veel bezorgkosten voor betalen?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik heb de mijne gisteren gekocht voor 45 euro bij een prijsmepper winkel. Ben er zo blij mee. Foto papier en de case heb ik op aliexpress besteld. Heb wel een pakje fotopapier bij de Hema gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Anoniem10.2.21

    hoe heet dat hoesje waar je je nieuwe fotos in bewaard? die ook aan het hengsel van de tas hangt

    BeantwoordenVerwijderen