Je kerstjurkje opnieuw dragen: 2 manieren - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Je kerstjurkje opnieuw dragen: 2 manieren



Twee jaar hetzelfde jurkje dragen met kerst. Het kan natuurlijk prima, maar ik denk dat er genoeg vrouwen zijn die elke kerst tóch iets nieuws kopen. Ook ik ben zo iemand die last minute toch besluit om naar een veel te druk winkelcentrum te gaan en daar in alle stress een nieuw jurkje probeer te scoren. Afgelopen kerst ging ik voor een vrij basic jurkje die ik ook prima naar mijn werk kan dragen. Maar veel kerstjurkjes zijn vaak tóch iets te chique of netjes om ook op een gewone werk- of schooldag te dragen. En het is zonde om zoveel geld uit te geven aan een kledingstuk die je maar één keer draagt.

Ook ik heb zo'n jurkje in de kast hangen, namelijk dit jurkje die ik kreeg opgestuurd van de webshop Twinkeltje.nl. Een super mooi, zwart suède jurkje met driekwart mouwen. Deze wilde ik eerst tijdens kerst dragen, maar besloot toch voor een ander jurkje te gaan. En nu hangt hij daar in mijn kast: dit prachtige, chique jurkje die eigenlijk alleen geschikt is voor feestdagen... of toch niet?

In deze blog laat ik je zien dat je zo'n chique feestjurkje ook prima casual kunt combineren, waardoor je hem ook op alle andere dagen in het jaar kunt dragen. Benieuwd hoe ik dit kerstjurkje tóch kan dragen tijdens een normale werkdag? Lees dan snel verder!




Het lange vest
Een jurkje maak je al direct een stuk minder chique door deze te combineren met een comfortabel kledingstuk. En wat is er nu een méér comfortabel kledingstuk (oké, je pyjambroek...) dan een mega groot en fluffy vest? Omdat het jurkje al zwart is, ga ik voor een grijs met wit lang vest van ONLY. 
Daarbij draag ik een panty, mijn zwarte laarsjes van de H&M om het geheel toch nog een beetje chique te maken, mijn horloge van Daniel Wellington, een armband van My Jewelry en mijn MelanO ringen. Nog steeds is het een outfit die netjes is, maar een stuk minder over the top doordat je het combineert met zo'n fijn, lang vest.



Sneakers
Een jurkje draag je al snel met hakken of een paar mooie laarsjes. Dan ziet je outfit er inderdaad netter uit dan wanneer je het draagt met sneakers. Ik zie het de afgelopen jaren steeds vaker: een jurkje gecombineerd met sneakers en ik begin het steeds leuker te vinden. Persoonlijk vind ik dit vooral mooi staan bij vrouwen met lange, dunne benen, maar ook als je klein bent en niet gezegend bent met zulke mooie, lange benen kun je je jurkje prima combineren met sneakers.
Ik draag bij het jurkje mijn Nike Janoski's (de fijnste sneakers die ik ooit heb gehad!), mijn spijkerjasje van Vero Moda, een armband van H&M en HEMA
en een ringetje van mijn zusje. 

Zo zie je maar dat je een chique jurkje ook prima casual kunt combineren. Wat mij betreft een hele goede budgettip, omdat je zo een kledingstuk waar je veel geld aan uit hebt gegeven, niet maar één keer draagt. 

Het suède jurkje van Twinkeltje vind je hier in de webshop voor €44,95.

Wat is jouw favoriete combinatie?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

14 opmerkingen:

  1. Ik draag vaak de 3 euro gympjes van de Primark onder mijn jurken. Ook zijn de lange vesten mijn favoriet ;) wat trouwens in de koude periode ook goed kan is een trui over je jurk doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met een spijkerjasje en sneakers staat heel erg leuk! Goed ideeee

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hele mooie combinaties! Vooral de laatste zou ik zo dragen, ik moet mijn spijkerjasje toch weer wat vaker uit de kast halen!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ah wat leuk! Ik draag gelukkig nu een stuk meer jurkjes nu ik stage loop. Op school staat dat toch al snel wat gek, zo'n net jurkje en een eastpack haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk artikel! Ik draag graag jurkjes met een lang vest, ik vind dat zo fijn zitten :D En inderdaad, helemaal niet overdressed.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vooral de laatste spreekt mij erg aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oeh leuke combinaties! Ik zou voor de eerste met de lange vest gaan :D

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Twee totaal verschillende stijlen heel tof de laatste vind ik leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk artikel. Ik vind vooral het jurkje met de sneakers heel erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heel handig artikel! Vooral met een spijkerjasje vind ik het super leuk staan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk jurkje! Ik vind de eerste combinatie het leukst.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Super gaaf zo! Casual maar netjes! Ben zelf niet zo van het proberen met kleding maar zie wel veel leuke dingen bij je voorbij komen die ik ook eens moet proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Een leuke nieuwe jurk! www.emeralbeautylife.nl

    BeantwoordenVerwijderen