Last Week's Budget #22 | Lunchen & shoppen in de sale - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Week's Budget #22 | Lunchen & shoppen in de saleTijd voor een nieuwe Last Week's Budget, de laatste van 2015 alweer! In deze wekelijkse rubriek geef ik je een kijkje in mijn portemonnee: wat heb ik afgelopen week uitgegeven? Aan welke categorieën was ik het meeste geld kwijt? En hoe kan ik in het vervolg besparen? Deze week had ik vakantie en je weet het: dan heb je ineens tijd om geld uit te geven. Net als vorige week heb ik deze week ook weer aardig wat uitgegeven, maar heb ik het aardig binnen de perken weten te houden.

Kijk je mee naar mijn uitgaven van afgelopen week?

Eten & drinken: €22,50
In zo'n vakantieperiode geef ik toch wel makkelijk geld uit aan eten. Een etentje hier, even wat drinken daar... voordat ik het weet heb ik er al weer tientallen euro's aan besteed. Op woensdag ga ik lunchen met vriendinnen (€12), op donderdag eet ik met m'n zusje even wat bij de HEMA (€4), nemen we een oliebol (€0,50) en eet ik 's avonds met vrienden bij de snackbar (€6).


Kleding: €20
Tijdens mijn jaarlijkse shopsessie op oudjaarsdag houd ik het dit jaar bescheiden. Ik koop slechts één kledingstuk, namelijk dit zwart-witte jurkje van de H&M. Nu in de sale voor maar €20, kaching!

Make-up & verzorging: €4,95
Ik heb het idee dat ik immuun ben geworden voor de Dove deodorant die ik al jaren gebruikte. Het hielp gewoon niet meer! Ik heb toen een ander geur van Dove geprobeerd, maar ook die vond ik niet fijn. Nu ben ik toch maar weer terug bij mijn oude, de Dove deo's zijn namelijk 1+1 gratis bij Etos.
Ook koop ik nog wattenschijfjes bij de Kruidvat: de goedkoopst mogelijke die ook nog in een voordeelverpakking zitten.

Pakketje: €6,95
Oh jongens, waarom is het toch zo duur om pakketjes te versturen? Je betaalt tegenwoordig bijna €7 voor een pakketje, echt belachelijk. Ik weet wel dat er andere alternatieven zijn, maar ik moest dit pakketje per se via PostNL versturen.

Mobiel abonnement: €26,83
Mijn mobiele abonnement was deze maand iets duurder dan voorgaande maanden. Ik ben er nog niet uit hoe dat precies komt, dat moet ik toch nog maar eens uit gaan zoeken... :-)

Totaal: €81,23

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

10 opmerkingen:

 1. Waarom pakketjes versturen zo duur moet zijn begrijp ik ook niet. Zo stom! 7 euro vind ik ook echt veel geld hier voor... Leuk jurkje heb je gehoord trouwens! Hij staat je onwijs leuk, én de prijs is ook errrrg leuk. :)
  In de vakantie iets meer geld uitgeven aan eten en drinken moet een keer kunnen toch? Hopelijk heb je er van genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anita te Gussinklo4.1.16

  Ja, pakketjes versturen is inderdaad duur.
  Je kan het ook on-line regelen dan betaal je 6,50
  Maar de postzegels zijn dit jaar ook weer omhoog gegaan (0,73 ct)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pakketjes versturen vind ik inderdaad ook enorm duur, het wordt dan helaas steeds minder aantrekkelijk om bijvoorbeeld iets tweedehands via marktplaats te kopen (als het verstuurt moet worden) leuke dingen heb je gedaan, wat dat betreft vind ik dat je helemaal niet zoveel hebt uitgegeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super leuk jurkje! Nu krijg ik ook weer shop drang
  nee nee goede voornemenssss ;)
  #volhouden

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk weer! Oh ja, pakketjes zijn vreselijk duur. Ik probeer het altijd maar door de brievenbus te proppen, maar helaas, soms lukt dat niet. Ach, het is niet vaak vakantie, toch? :D En geld uitgeven aan eten is het bijna altijd waard, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. bizar wat je voor een pakketje moet betalen he.. niet leuk! maar niets aan te doen jammer genoeg! en een super leuk jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, pakketjes sturen is echt belachelijk duur! Zouden ze best iets goedkoper kunnen maken vind ik haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind pakketjes versturen zo duur, pff!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk weer! Pakketjes opsturen is inderdaad echt duur tegenwoordig.. Niet te begrijpen eigenlijk! Maar ja..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ahhhh dat herinnert mij eraan dat ik nog een mega pakket op de post moet doen. Bleh! Zo duur inderdaad, echt belachelijk. Verder vind ik het deze week ruim meevallen hoor, qua koste!

  BeantwoordenVerwijderen