Photo Diary #56 | SIMS, een dagje shoppen & oud en nieuw vieren


Oh jongens, de vakantie is voorbij gevlogen! Bij het idee dat ik ruim anderhalve week vakantie zou hebben, dacht ik: daar ga ik eens even intens van genieten. En voordat ik het weet is het alweer voorbij, morgen begin ik gewoon weer op kantoor. Maar voordat ik mijn werkende leventje weer in rol, blik ik eerst nog even terug op afgelopen week. Want die vrije tijd heb ik natuurlijk optimaal benut! Niet alleen met uitslapen en SIMS spelen, maar ook sprak ik af met vriendinnen én vierde ik natuurlijk oud & nieuw. Benieuwd hoe mijn week was? Lees dan snel verder!


Op tweede kerstdag ga ik met mijn ouders, zusje en Tim naar IKEA. Ook al staat tweede kerstdag bekend als een dag dat je je vooral niet moet bevinden in een winkel zoals IKEA, valt het ontzettend mee met de drukte! Ik scoor een nieuw plantje én een megacactus.


Tim koopt nieuwe fotolijstjes voor op zijn kamer en hangt ze diezelfde middag nog op. Ziet er leuk uit!


's Avonds overtuig ik Tim om samen All You Need is Love te kijken. Tja, er gaat geen jaar voorbij dat ik het niet kijk. En zeg nou zelf: zo een aflevering kijken bij kaarslicht is toch hartstikke romantisch...? :-)


Die zondag - ook wel bekend als derde kerstdag - heb ik een ultiem relaxdagje met m'n zusje. We blijven de hele dag in pyjama en kijken 's middags op mijn kamer de serie Tessa terug, die normaal op donderdag wordt uitgezonden. Echt een hele leuke serie, aanrader!


En ook op derde kerstdag staat er een heerlijke maaltijd voor onze neus: twee salades, verschillende aardappeltjes en rollade. Hmmm, smullen!


Ik ben nog steeds zo blij met mijn Moleskine notitieboek en agenda die ik voor Kerst kreeg


Het is sinds augustus dit jaar eindelijk mogelijk om streetview van Istanbul te bekijken. Voorheen kon dat niet. Dus ik heb via Google even weer door de straatjes gestruind dichtbij mijn huis waar ik veel heb gelopen toen ik begin dit jaar in Istanbul woonde. Bizar dat het alweer bijna een jaar geleden is dat ik naar Istanbul vertrok!


Op maandag hebben Tim en ik allebei een dagje vrij. We gaan even naar de woonboulevard in Veenendaal om daar een nieuw bed voor Tim uit te zoeken. Uiteindelijk gaat hij voor de boxspring die je links op de foto ziet.


Op dinsdag heb ik een écht vakantiedagje. Ik slaap uit tot 11 uur, schrijf de rest van de dag blogjes (onder andere over mijn favoriete Essence lipsticks, het artikel komt deze week online!) en speel heel veel SIMS. Een beetje een nieuwe verslaving...


Ook zoek ik samen met mijn zusje onze Playmobil uit. Ik zal vast niet de enige zijn die hier zich vroeger uren mee kon vermaken! Zoals je ziet hadden mijn zusje en ik echt ontzettend veel en we hebben nu even uitgezocht wat ook alweer van wie was. Een hele klus kan ik je vertellen.


Een oerhollandse, maar lekkere maaltijd 's avonds: verse sperziebonen, aardappelen (oké, dat is het enige wat vies is) beenham met honingmosterdsaus en stoofpeertjes.


Oud en nieuw vier ik dit jaar met vrienden. De jongens gaan op dinsdag naar Duitsland om daar een flinke voorraad vuurwerk in te slaan. Zoals je ziet is dat goed gelukt!


Op woensdagochtend doe ik iets wat ik al maanden niet meer heb gedaan: ik trek mijn sportschoenen uit de kast. Ik besluit dat ik toch maar weer eens iets aan beweging moet doen! Na een half uurtje sporten ben ik alweer helemaal moe, maar hé: je moet ergens beginnen!


's Middags spreek ik af met drie vriendinnen van de middelbare school. We gaan lunchen bij een eetcafé in het centrum van Ede en ik neem deze heerlijke warme kip salade.


's Avonds kijk ik met mijn ouders een film: 50/50. Een hele indrukwekkende en mooie film over een man van 27 die kanker krijgt. 


Ik ben nog steeds super blij met mijn MAC lipstick die ik voor kerst kreeg. De afgelopen dagen heb ik hem nonstop gedragen en ik ben zo verrast over hoe lang hij blijft zitten. Stiekem ben ik nu alweer aan het sparen voor mijn nieuwe MAC lipstick! :)


Donderdag, oudjaarsdag! Tijd voor de jaarlijkse traditie van mij en mijn zusje. Op oudjaarsdag gaan we namelijk altijd shoppen in een grote stad ergens in Nederland. We vertrekken dan vroeg van huis en hebben de rest van de dag om te winkelen. Het is echt één van de beste dagen in het jaar om te winkelen: er is veel sale en bovendien is het lekker rustig in de stad. Dit jaar gaan we naar Arnhem!


Ik heb niet veel nodig. Het enige dat ik koop qua kleding is dit zwart-witte jurkje van de H&M. Het grappige is dat ik deze een paar maanden geleden ook al paste en ik hem bijna kocht, maar ik vond hem toch nét iets te duur en hij was niet in mijn maat. Nu hing mijn maat er als enige én was hij 50% korting. Je snapt het: die ging met mij mee naar huis. Ik droeg hem 's avonds direct tijdens oud & nieuw.


Even een tussenstop bij de HEMA: een broodje, soep én natuurlijk de overheerlijke smoothie van de HEMA.


's Avonds vier ik oud & nieuw met onze vriendengroep in Wely; een piepklein dorpje ergens op de Betuwe waar één van mijn vrienden woont. Hij heeft een groot tuinhuis in de achtertuin staan (inclusief kachel!) waar we met z'n zestienen makkelijk inpassen. Het is een hele gezellige avond en uit eindelijk lig ik pas om half 5 in bed. 


Tja... wat zullen we hier eens van zeggen. Foto's van vuurwerk maken is niet mijn sterkste kant, dit was mijn best gelukte poging, haha!


Nieuwjaarsdag staat altijd in het teken van familie. Om kwart voor 10 staan Tim en ik weer fris en fruitig naast ons bed (ahum) om op bezoek te gaan bij familie. Eerst de oma van mijn vaders kant en 's middags de oma van mijn moeders kant. Altijd een gezellige boel, want ik heb een grote familie. Normaal eet ik de hele dag door oliebollen, maar dit jaar smaken ze me op de één of andere manier niet zo.


Timmetje!

Zo, en nu ga ik me mentaal voorbereiden op een nieuwe werkweek. Gaan jullie deze week ook weer naar school of naar werk? Veel succes!

11 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto's! Ziet eruit alsof je hele fijne feestdagen achter de rug hebt. Wat leuk dat jullie zelf vuurwerk hebben afgestoken met oud en nieuw, wij kijken altijd van een eindje toe haha. En zo veel Playmobil heb ik ook thuis, speelde er superveel mee vroeger! Het zwarte H&M jurkje is trouwens heel mooi! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, is het alweer een jaar geleden dat je naar Istanbul ging? Wat gaat de tijd dan snel. Ik had het op Instagram ook al gezegd, maar het jurkje staat je erg mooi!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je oud en nieuw jurkje is zo leuk! Leuke foto's en natuurlijk ook een gelukkig nieuwjaar nog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie jurk! Groot gelijk dat je die meenam ;) die fotolijstjes zien er heel leuk uit aan de muur! Nog een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2016!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke dingen heb je gedaan! Ik heb een dagje eerder gewinkeld in Arnhem. Super leuk! MAC lipsticks zijn heel verslavend haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto's!! Wat ziet die straat in Instanbul erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke foto's, dat jurkje staat je heel leuk! En wat goed dat je weer bent gaan sporten, het is ook mijn goede voornemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk zo'n vakantie! Volgens mij heb je er wel van genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke foto's! Fijn dat je zo'n heerlijke vakantie hebt gehad. Ik speel ook graag Sims in vakanties. Ik ben erg benieuwd naar je review van de Essence lipsticks! X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah wat een leuke foto's allemaal! Zo te zien heb je 2016 goed ingeluid! <3

  BeantwoordenVerwijderen