New in: IKEA plantjes


Ik ben niet zo'n held in het verzorgen van bloemen en planten. Ik vergeet ze water te geven en voordat ik het weet, kan ik het zoveelste plantje in de kliko gooien. Zonde! Gelukkig zijn er voor mensen zoals ik ook planten: planten die weinig zorg nodig hebben. Want ook al ben ik zelf een ramp in het verzorgen van planten en bloemen, leuk vind ik ze wel! Bij IKEA vond ik vorige week twee nieuwe plantjes (inclusief hele leuke potjes) die bijna geen zorg nodig hebben.


Een paar maanden geleden kocht ik bij IKEA drie minicactusjes voor €5. Eén daarvan is er gesneuveld (niet door slechte zorgen, maar doordat ik hem op de grond liet vallen...) en de andere twee staan op mijn bureau op mijn werk. Ik miste de aanwezigheid van mijn cactusjes toch een beetje en dus besloot ik een nieuwe te kopen. Ik vind ze erg leuk en is het een hele prestatie om ervoor te zorgen dat cactussen dood gaan. De perfecte plant voor mij dus! Ik kocht deze mega grote cactus voor maar €2,99! Het potje kocht ik er ook bij: een simpel, tinnen potje die ik erg leuk bij de cactus vond staan.


Het witte vaasje/potje is een echte IKEA-topper. Ik denk dat menig vrouw in Nederland en omstreken deze in haar huis heeft staan! Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar de witte vind ik toch het leukste. Deze stond al maanden onaangeroerd op mijn kamer, omdat ik nog geen plantje of bloemen had om erin te doen. Nu vond ik dit leuke hangplantje bij IKEA (ga me niet vragen hoe deze plant heet) die ik erg leuk vind staan in het potje.

Ik heb het plantje op één van de twee plankjes boven mijn make-upkast gezet, samen met mijn vintage broodtrommel, twee potten van Claire Wilson's en mijn mintgroene weegschaal van Bloomingville. Ik vind het er direct een stuk gezelliger uitzien: plantjes brengen echt leven in je kamer!

15 opmerkingen:

 1. Aaah die cactus is zo schattig! En ik vind jouw weegschaal van Bloomingville ook nog steeds te leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zien ze er schattig uit! Ik heb (uiteraard) hetzelfde vaasje, vind ik zo'n mooit ding! En die broodtrommel: wauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er mooi uit! Die weegschaal is echt prachtig, wouw <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik heb ook zo'n wit potje staan. En ik heb ook plantjes van de Ikea gehad. Echt mijn favoriete winkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ahw, ik vind alle plantjes van de Ikea zo leuk! Ik heb zelf 2 x de drie kleine cactusjes en zou zelf ook nog wel een grote plant voor naast de bank willen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Plantjes maken alles meteen veel huiselijker, ik ben dan ook dol op mijn citronella en 2 cactussen die in mijn kamer staan. Enkel voor op mijn kot moet ik nog iets leuks zoeken, maar dat staat op de planning. Die witte pot van jou vind ik bijvoorbeeld wel echt heel leuk.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben echt dol op die plantjes, ook gewoon omdat ik ook lui ben ha! Heb nu drie cactusjes in mijn kamer staan en een vetplantje. Vind je weegschaal heel gaaf trouwens! Happy 2016!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik moet bij elk bezoekje aan de Ikea ook altijd een plantje meenemen. Vind ze zo leuk!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind cactusjes zo leuk! Die blijven tenminste ook leven op mijn kamer hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie plantjes! Schattig hoekje! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk, lekker makkelijke plantjes, hou ik ook wel van :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hihi, ook ik heb het potje van Ikea! Mooie plantjes, het geeft zoveel sfeer in huis en ze zijn leuk als cadeautje. :-) Ben nog steeds jaloers op je broodtrommel, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke plantjes! Ik heb zelf een klimop en een cactus in mijn huis staan, voor de rest lukt het mij ook niet om iets levend te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die laatste foto is zo leuk! Ik heb laatst wat cactussen van mijn werk mee naar huis genomen, maar die heeft m'n vader ingepikt haha.

  BeantwoordenVerwijderen