Mijn allereerste MAC lipstick: Please Me


Een keer geen review van een nieuwe budget lipstick. Vandaag een blog over een lipstick die bijna 10 keer zo duur is als een lipstick van Essence, namelijk mijn allereerste MAC lipstick! Een lipstick van MAC is niet bepaald een goedkope lipstick die je zomaar bij de drogisterij vindt. Integendeel, de MAC lipsticks vind je alleen maar bij high end parfumerieën zoals Douglas of de MAC-store zelf. Tja, je legt een flink bedrag neer voor een MAC lipstick maar dan heb je ook wat! En een lipstick waarvoor je één keer een flink bedrag neerlegt, maar die vervolgens wel maanden meegaat én lang blijft zitten, past wat mij betreft ook bij het thema "budget".

Voor kerst kreeg ik ein-de-lijk een MAC lipstick: één van de dingen die al maandenlang bovenaan mijn verlanglijstje stond. Ik kan dan ook niet wachten om mijn allereerste MAC lipstick vandaag aan jullie te laten zien!
Noem me gek, maar het is stiekem toch wel een magisch gevoel om dan na maanden wachten en twijfelen eindelijk een MAC lipstick in handen te hebben. Voor een MAC lipstick betaal je meer dan €20 en het is zeker niet iets wat ik zomaar zou kopen. De lipsticks van MAC komen in een prachtige zwarte, matte verpakking in een klein zwart doosje. Alleen de huls al is een lust voor het oog!
En ook de lipstick zelf mag er wezen. Ik ben voor een vrij basic MAC lipstick gegaan. Want ook al houd ik van "gekke" opvallende kleuren zoals knalpaars of intens rood, als ik zoveel geld neerleg voor een dure lipstick, wil ik ook dat ik hem vaak draag.

Please Me is een matte, oudroze kleur die me erg doet denken aan Love Me van Essence (maar dan mat en uh... een stukje duurder!) Ik ben bewust voor een matte lipstick gegaan, matte lipsticks van budget merken zijn niet altijd al te best en daarom was ik des te nieuwsgieriger naar matte lipsticks van een high end merk. En zoals je kunt zien op de swatch hierboven, is de pigmentatie dik in orde. Wauw, wat een kleur komt er van de lipstick af!En ook op mijn lippen zie je dat hij perfect dekt. Het is een koele, roze, matte tint die ik zonder twijfel bijna dagelijks ga dragen de komende tijd. Ik ben er heel erg blij mee!

Oké, het is even een investering: een lipstick van MAC. Maar dan heb je ook wat. De lipstick Please Me van MAC is een fijne, basic kleur die goed dekt én een matte finish heeft. De lipstick blijft veel langer zitten dan een lipstick van bijvoorbeeld Essence. Ik heb het getest en Please Me blijft een uur of vier goed op mijn lippen zitten én overleeft zelfs een hele avondmaaltijd (ja, echt!)

Je vindt de MAC lipsticks online, in de MAC winkel of bij parfumerieën zoals Douglas voor ongeveer €20 per stuk.

Heb jij een MAC lipstick in bezit? Zo ja welke?

25 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen en hij staat je heel goed! Please Me is ook mijn eerste MAC lipstick. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is inderdaad geen budget lipstick maar hij staat je heel goed! Ik heb wel een aantal Mac lipsticks in mijn bezit maar vooral hele goede basics (net als Please me) en een paar kleuren die ik écht niet kon vinden bij budget merken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij staat je prachtig! Misschien wel handig om te vermelden dat MAC niet bij parfumerieën zoals Douglas te krijgen is, maar bij Douglas filialen met een MAC-counter, en online.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt fijn! De kleur is in ieder geval heel erg leuk. Ik ben eigenlijk helemaal geen fan van MAC lipsticks, en over het algemeen vind ik ze juist geen budget investering. Zo kocht ik jaren geleden (ik weet nog wel, zo enthousiast dat ik was!) een lipstick die nu heel hip is geweest: faux. Nou, mijn lippen drogen uit van minuut één dat ik 'm draag. En die ervaring heb ik helaas wel vaker gehad! Maar fijn dat deze het dus wel goed doet en lekker lang blijft zitten! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je nu ook een MAC lipstick hebt! Mooi kleurtje is dit inderdaad. Wad ook één van mijn eerste kleuren. Ik vind het de prijs overigens helemaal waard, vind het nog meevallen zelfs!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Staat je heel mooi! Please me was ook mijn eerste MAC lipstick!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk please me was ook mijn eerste MAC lipstick! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat grappig om te lezen dat voor meerdere mensen Please Me de eerste MAC lipstick was! Voor mij namelijk ook haha! Lekker safe die kleur, wel altijd goed! Vind de lipstick nog steeds prachtig, maar draag het niet meer zo vaak, ben meer van de donkere kleuren. Bij jou staat de kleur prachtig hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jaaa, wat een prachtige kleur! Ik heb helaas nog geen make-up van MAC, maar daar gaat vast gauw verandering in komen. Inderdaad erg leuk om cadeau te krijgen, omdat je het zelf misschien iets minder snel zou kopen vanwege de prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, wat een prachtig kleurtje is dat, staat je ook heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie! MAC lippenstiften zullen je niet teleurstellen :) Ik heb inmiddels een aantal lippenstiften van MAC zelf gekocht omdat ik ze zo fijn vindt! Ze blijven erg goed zitten en je hoeft ze minder vaak bij te werken dan anderen voor mijn gevoel :) De kleur staat je ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ah wat een prachtig kleurtje! De dekking is inderdaad heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit wordt ook de eerste MAC lipstick die ik ga aanschaffen, ik vind de kleur zo mooi roze, erg schattig <3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat is 'ie mooi! Ik wil ook al heel lang een MAC lippenstift, maar vind het te veel risico om het via internet te bestellen. Wat als de kleur niet mooi is? Maar als ik dit weer zo zie...en als de kwaliteit echt zo goed is...begint het toch weer te kriebelen! Hopelijk komt het er volgend jaar van!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dit was mijn eerste lipstick haha, hele mooie kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb nog geen mac lipstick, ik ben ook niet van plan eentje aan te schaffen. Ik vind het toch echt te duur voor wat het is. Wel staat hij je heel mooi.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie kleur! Heb zelf laatst ook een paar Mac lipsticks aan geschaft en ben er heel blij mee. Leuke review!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heel erg mooie lipstick! Ik heb er ondertussen ook drie van Mac en vind ze stuk voor stuk geweldig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind het echt een prachtig alledaags kleurtje! Ga er ook even naar kijken als ik weer bij een Mac counter ben!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat grappig om te lezen dat jij, als blogster, nog niet in het bezit was van een mac lipstick. Het is immers een enorme hype onder bloggers. Ik heb ook maar één mac lipstick en dat vind ik prima. Ik zou best nog wel wat kleurtjes willen toevoegen aan mijn verzameling, maar ik vind het bedrag voor een lipstick van dit merk gewoon echt enorm. Je hebt wel echt een ontzettend mooie en draagbare kleur gekregen die je heel erg goed staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hij staat je prachtig! Ik heb juisy opvallende kleuren; up the amp - rebel - russian red - captive - diva

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Please me is echt een prachtige lipstick. Het is één van de twee MAC lipsticks die ik heb en ik ben er ook super blij mee. Hij staat je ook echt goed! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dit is echt een ontzettend mooie kleur. Ik ben zelf niet zo van de matte finishes, maar deze is wel echt heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Supermooie kleur :)
  ik heb er ook ooit 1 gekocht, en deze is nu bijna op, helaas. Dit was overigens mijn eerste lipstick die ik helemaal op gemaakt heb ik had de kleur: Satin

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een mooierd! Lijkt inderdaad wel op die van Essence. Leuk om ook eens een high end review te lezen bij jou. Leuke verassing :D

  BeantwoordenVerwijderen