Al mijn lipsticks van Essence


Op verschillende blogs zie ik de meest jaloersmakende MAC lipstick collecties voorbij komen. Meiden die meer dan twintig lipsticks van MAC hebben, bizar. Even een snel rekensommetje: dat betekent dat ze voor €400 aan MAC lipsticks hebben. Ook ik ben sinds een paar dagen de trotse eigenares van mijn eerste MAC lipstick, maar een heuse collectie; ik denk niet dat ik die ooit zal hebben. Ik vind de lipsticks gewoonweg te duur.

Waar ik wél een hele collectie van heb: dat zijn de Essence lipsticks. Zeven keer zo goedkoop als de MAC lipsticks, vast niet zo goed, maar wel erg mooi. Benieuwd naar de Essence lipsticks die ik in mijn lipstickverzameling heb? Lees dan snel verder!


Essence Hello Autumn! lipcreams. Dit zijn de twee lipcreams uit de herfst limited edition van Essence van vorig jaar. Beide lipcreams zijn goed gepigmenteerd en hebben een matte finish. Klik hier om de hele review te lezen. 

Ze kostten destijds €1,99 per stuk. 


Essence Hello Autumn Lipcream C02 Keep calm & go for a walk 


Essence Hello Autumn Lipcream C01 Beauti-FALL-red


Nóg een limited edition, maar deze is wat recenter: de twee lipbalms uit de Happy Girls Are Pretty collectie. Het zijn lipbalms en dus zijn ze wat minder gepigmenteerd dan de normale lipsticks van Essence, maar daardoor niet minder mooi! Klik hier om de hele review te lezen.

Ze kostten €2,39 per stuk.


Essence Happy Girls Are Pretty Sheer Lipbalm 02 Live, Laugh, Love and Repeat 


Essence Happy Girls Are Pretty Sheer Lipbalm 01 Pretty You!Deze Sheer & Shine lipsticks zijn de meest recente toevoeging aan het lipstickassortiment van Essence. De verpakking is geheel anders dan de normale lipsticks, de hulzen zijn zilver en de dop is precies de kleur van de lipstick. De lipsticks zijn allemaal semi-dekkend en hebben een mooie, transparante glans. Klik hier om de hele review te lezen. 

Ze zijn nog steeds verkrijgbaar en kosten €1,99 per stuk.  


Essence Sheer & Shine Lipstick 02 Cute Nude


Essence Sheer & Shine Lipstick 03 BFFEssence Sheer & Shine Lipstick 12 Candy LoveDe Long Lasting lipsticks van Essence zitten het langst in het assortiment en zijn ook mijn favoriete soort lipsticks. 13 Love Me heb ik zelfs al een keer opnieuw gekocht! De lipsticks zijn romig en goed dekkend. Ze zijn verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende kleurtjes, waardoor er ongetwijfeld een kleur tussen zal zitten die bij jouw smaak past. Klik hier om een review van de Long Lasting Lipsticks te lezen.

De Essence Long Lasting lipsticks kosten €2,39 per stuk.


Essence Long Lasting lipstick 07 Natural Beauty


Essence Long Lasting lipstick 13 Love Me 


Essence Long Lasting lipstick 14 Adorable Matt 


Essence Long Lasting lipstick 16 I am Yours!


Dat waren mijn mooiste Essence lipsticks uit mijn collectie! In het verleden heb ik er nog veel meer gehad, maar ik heb een tijdje geleden meer dan de helft van mijn lipstickcollectie weggedaan of uitgedeeld aan vriendinnen. Alleen de lipsticks die ik écht veel draag, zijn overgebleven. Zoals je ziet zijn dat er dus veel van Essence: wat mij betreft het fijnste budgetmerk voor lipsticks!

Heb jij al wel eens een lipstick van Essence geprobeerd?

27 opmerkingen:

 1. Wat een leuke kleurtjes! Ik heb nog nooit een Essence lipstick gehad, wel andere producten. Lijkt me leuk om zelf ook eens Essence lipstick te proberen. Zelf heb ik wel Mac inderdaad, maar misschien is één van Essence proberen ook wel eens goed, keer wat anders!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie collectie Nicole, ze staan je erg mooi! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb maar een lipstick van Essence en dat is persoonlijk niet mijn favoriet! Hij vervaagd zo snel.. Heel jammer maar misschien heb ik net pech gehad met een kleur! Deze kleuren zijn in ieder geval prachtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Essence heeft ook gewoon hele leuke dingetjes! Ik vind vooral de rode kleuren die je laat zien heel mooi gepigmenteerd! Ik moet zeggen dat ik inmiddels wel een flink aantal high-end lipsticks heb en daar grijp ik gewoon eerder naar. Desondanks zitten er wel een paar budget producten tussen die ik blijf pakken; high-end hoeft niet altijd beter te zijn. Is maar net waar je naar op zoek bent :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie lipsticks. Lekker neutraal en wat knallers. Love me vind ik heel mooi, ik denk dat ik die ook ga aanschaffen.
  Ik heb natural beauty en die vind ik heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie kleurtjes! Ze staan je allemaal erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk artikel! Ik heb nu echt helemaal zin om even naar de kruidvat te gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie kleurtjes! Ik wil mijn Essence en Catrice lipstick stash ook een keer gaan uitbreiden; het zijn zulke mooie kleuren voor zulke kleine prijsjes ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waauw super mooie verzameling! Ik heb 03BFF ook en die is zo fijn! Heb hem echt vet vaak op.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie collectie heb je! Heb zelf ook een aantal Essence lipsticks, vind ze ook erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie kleurtjes! Ik vind Essence een heel fijn merk en ze hebben hele leuke lipkleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie kleurtjes heb je! Zelf heb ik echt een mix van merken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je hebt hele leuke kleurtjes van Essence! ze hebben goede lipsticks voor weinig geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi zeg! Ik heb Natural Beauty en BFF ook, mooie kleurtjes zijn het. Ze staan je allemaal mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie collectie! Zelf ben ik echt geen fan van de lipsticks, vind ze altijd zo vettig aanvoelen. Maar dat komt denk ik omdat ik inmiddels gewend ben aan de kwaliteit van de duurdere merken. Jammer, want ze hebben hele mooie kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Essence heeft absoluut ontzettend mooie lipsticks. Dat bewijst dit artikel ook maar weer eens. Wat heb je ontzettend fijne lipsticks en wat stift je je lippen perfect mooi! Wauw. Ik heb ook behoorlijk wat mooie Essence lipsticks.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je hebt een mooie collectie opgebouwd! Zelf heb ik twee of drie lipsticks en die moet ik er hoognodig weer eens bij gaan pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat veel mooie lipsticks! Ik heb ook best veel van Essence, lekker budget en ook veel verschillende kleuren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuke collectie, wat leuk dat je er ook swatches bij hebt gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hello Autumn en Adorable Matt vind ik echte beauty's! Mooie collectie heb je <3

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vind Essence ook zo'n heerlijk beauty merk! Heb er maar één lipstick van, die jammer genoeg niet super blijft zitten. Als ik die kleurtjes van jou zie, ga ik toch dringend nog eens eentje uittesten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik vind de kleur natural beauty erg mooi! Zelf heb ik ook alleen maar lipsticks van goedkopere merken, ik vind die van de Hema heel erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ooooh, wat een mooie kleurtjes zeg! Ze staan je ook allemaal heel erg goed!
  Ik vind denk ik Live, Laugh, Love and Repeat het allermooist!
  Liefs Iep xo

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik heb er zelf ook een paar van essence waar ik heel blij mee ben, dus ik snap het volledig!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Super mooie lipsticks. Ik vind de Essence lipsticks echt een van de betere budget lipsticks. Ik vind vooral die van de Happy Girls Are Pretty collection erg mooi en fijn.

  BeantwoordenVerwijderen