Last Week's Budget #15 | Bijna niks uitgegeven?! - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Week's Budget #15 | Bijna niks uitgegeven?!



Tijd voor weer een nieuwe Last Week's Budget! Elke maandag geef ik je een kijkje op mijn bankrekening. Wat heb ik afgelopen week uitgegeven en hoe heb ik bespaard op mijn uitgaven? Deze week heb ik een héle goede week gehad en heb ik mijn portemonnee bijna niet hoeven open te trekken. Ook wel eens fijn! Kijk je mee naar mijn uitgaven van afgelopen week?

Eten & drinken: €2,50
Op de open dag van de HAN koop ik een belegd broodje met kip kerrie voor €2,50. Oké, ik had mijn eigen lunchpakketje mee kunnen nemen, maar daar was ik toch een beetje te lui voor. Af en toe buiten de deur eten moet kunnen, toch?


Leuke dingen/vrije tijd: €21,79
Op dinsdag gaan Tim en ik uit eten ter ere van het feit dat ik ben afgestudeerd! We eten bij Villa Brutus, een Italiaans restaurant in het centrum van Ede waar je lekker én goedkoop kunt eten. Voor €15,95 heb je al een drie gangen menu! Tel daar nog twee drankjes bij op en je bent voor minder dan €20 per persoon klaar.
Ook koop ik bij de Primera een tijdschrift: de Flair is deze week in de aanbieding voor €1,99. Ik koop zo nu en dan een tijdschrift als deze in de aanbieding is. Ik zit nog steeds te twijfelen of ik een abonnement zal nemen op de Flair, er zijn tegenwoordig veel aantrekkelijke kortingen op een abonnement. Ik denk er nog even over na!

Overige dingen: €0,20
Op woensdagavond ga ik naar de kringloopwinkel in het centrum. Vroeger ging ik bijna wekelijks en kwam ik altijd wel met iets (lees: tassen vol) thuis. Tegenwoordig zie ik dat kringloopwinkels steeds populairder worden. Spullen worden duurder en het wordt steeds lastiger om écht wat leuks te vinden in een kringloopwinkel. Ook deze keer vind ik niet veel bijzonders, behalve een ramentrekker voor in mijn auto, haha!

Totale uitgaven: €24,49

Ja, geloof het of niet: maar dit waren al mijn uitgaven deze week. Bizar hè? Ik heb deze week veel gewerkt en de tijd die je werkt, kun je natuurlijk niet besteden aan winkelen. Daarbij ben ik ook echt niet iemand die van online shoppen houdt, ik ga het liefst naar een fysieke winkel.
Al met al lijkt de keuze om na mijn studie direct full time te gaan werken, dus een goede keuze. Ik breng minder tijd door in winkels en de verleiding is ook minder groot om iets te kopen. Dat betekent dat ik de komende maanden dus lekker veel kan sparen en niet onnodig veel geld uit geef aan kleding of make-up!

Deze week zullen mijn uitgaven wel iets hoger zijn, aangezien ik twee dagen naar Antwerpen ga! Ik mag voor mijn blog het Ibis Budget hotel in Antwerpen testen, samen met mijn vriend. We maken er meteen een mini-vakantie van en gaan ook uit eten en naar de film (Hungergames!!!), nog ter ere van zijn verjaardag.

Ik ben nog nooit in Antwerpen geweest, maar ik hoor van veel mensen dat het een leuke stad is. Mocht je nog tips hebben of dingen die we écht moeten zien, laat het dan weten in de reacties!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

11 opmerkingen:

  1. Nou Nicole, hoe krijg je het toch voor elkaar, haha. Zou tof zijn als we kunnen vergelijken als je op jezelf woont, haha. Jaaa Antwerpen is inderdaad een hele toffe stad en je kunt er zo lekker shoppen, hoop dus dat Tim dat ook een beetje kan waarderen ;). En verder natuurlijk wafels eten en een stadswandeling doen. Ga je naar die megabioscoop bij Antwerpen? Tof! Heel veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ik denk ook wel eens: zou ik speciaal voor mijn blog uit huis gaan om zo nóg een beter beeld te geven van inkomsten en uitgaven? :) Maar voor nu woon ik nog prima bij mijn ouders. En ja, Tim houdt heel erg van shoppen dus ik denk dat ik het heb getroffen! We hebben ons nog niet echt georiënteerd op wat er te doen is in Antwerpen, maar die megabioscoop klinkt wel heel tof! Thanks voor de tip!

      Verwijderen
  2. Ah goed bezig! Waar zit die kringloopwinkel precies? Wil ik ook wel keertje heen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah wat een 'goede' week, haha! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik woon in Antwerpen, dus kan je wel wat tips geven! :-) Wat zoek je precies? Leuke eetplekjes zijn alvast Fabiola (heerlijke croques die je zelf kan samenstellen!), Barnini of Kaffeenini voor bagels (best wel even reserveren als je zeker wil zijn van een plekje), Mirlo's om te ontbijten, De Burgerij of Paul's Boutique voor fancy hamburgers... En zo kan ik nog wel even doorgaan! Verder winkel ik heel graag in de Hoogstraat (ook open op zondag), veel schattige snuisterwinkeltjes daar! Ook in de buurt van de Nationalestraat heb je heel wat: Sissy Boy, Hay en nog een Scandinavische winkel op de Ijzerenwaag (in die straat kan je ook goed eten, ik denk dat dat de Broers van Julienne heet). Oh en op de Steenhouwersvest, ook daar vlakbij, de leukste boekenwinkel van Antwerpen: 't Stad Leest. Op het Mechelseplein zijn veel leuke café's, en daar achter de hoek (Sint-Jorispoort) is ook een kringloopwinkel trouwens ;-)

    Ha, ik kan echt blijven gaan. Laat maar weten als je specifieke dingen zoekt!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anoniem16.11.15

    Weinig uitgegeven, goed hoor. Klopt precies, als je werkt kun je niks uitgeven, dus je verdient dubbel zoveel als je werkt ;)
    Veel plezier in antwerpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik kom graag in Antwerpen en ik denk dat je je portefeuille best goed wegsteekt anders zul je hem continu willen uithalen. Deze week heb je wel echt weinig uitgegeven, wat goed zeg dat je zo kunt sparen! Wat handig ook dat je niet houdt van online shoppen, ik wou dat ik hetzelfde kon zeggen :p
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo wow dat is nog eens lekker weinig uitgeven!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Woooow, doe je goed hoor! Prima lijstje aan kosten, zag mijn week er zo maar uit! En trouwens, wat bof jij weer met je Ibis haha! Veel plezier mupske <3

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Anoniem17.11.15

    Wauw zo knap hoe je je hebt ingehouden deze maand. Wederom erg leuk om te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Netjes hoor! Zeker als je dan bedenkt dat je wel lekker samen uit eten bent geweest.

    BeantwoordenVerwijderen