Budgettip: Kruidvat thee - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budgettip: Kruidvat theeIn de winter ben ik een échte theeleut. Zowel thuis als op mijn werk vind ik het heerlijk om thee te drinken. Tegenwoordig heb je ook zoveel verschillende soorten thee, dat er voor iedereen wel iets lekkers is. En ik vind het heel erg leuk om nieuwe theesmaken uit te proberen!
Een paar weken geleden werd ik verrast door een leuk pakketje van Kruidvat: een glazen theemok vol met theezakjes van... Kruidvat! Kruidvat introduceert namelijk haar nieuwe eigen huismerk thee, hoe leuk is dat? Toen ik alle smaakjes zag, was ik meteen benieuwd en kon ik niet wachten om ze uit te proberen.

In totaal introduceert Kruidvat acht nieuwe theesmaken die samenhangen met de mood die je op dat moment hebt. Zo is er een Dreaming thee die ervoor zorgt dat je lekker tot rust kan komen, maar ook een Spicy thee als je wel een boost kunt gebruiken. Dit zijn de theesmaken:Dreaming: een een kruidenthee met kamille, lavendel en valeriaan
Balance: een verfrissende groene thee met citroenverbena en druif
Delight: een friszoete groene thee met de pure smaak van cranberry
Fresh: een verfrissende en verlichtende groene thee met munt en komkommer
Pu Erh Thee: een traditionele zwarte thee uit China, die ook bekend staat als afslankthee
Warming: een hartverwarmende zwarte thee met de smaak van specerijen en vruchten
Fruitkick: een klasieke zwarte thee met zoete accenten van frambozen, bosbessen en aardbeien


Mijn aanraders:
Eigenlijk vind ik elke theesmaak heel erg lekker en vind ik het moeilijk om een echte favoriet te kiezen. Mijn absolute aanraders zijn: Fruitkick (voor als je - net als ik - van fruitige zwarte thee houdt), Fresh (Dit is gewoon een hele lekkere, frisse thee) en tot slot Warming (een échte winterse thee met kaneel, ik ben er dol op!)

Recept: maak een winterse theecocktail (18+)
In het persbericht vond ik een heel leuk theerecept die ik graag met jullie wil delen. Ik kan niet wachten om deze zelf uit te proberen!
Het gaat om een "winterse theecocktail". Dit is wat je nodig hebt: twee theelepels verse muntblaadjes, twee theelepels rietsuiker, een Kruidvat theezakje (bijvoorbeeld Fresh groene thee), een scheutje rum (alleen als je ouder dan 18 bent natuurlijk! :)) en een theelepel limoensap.

Doe de muntblaadjes, rietsuiker, het theezakje en één kop kokend water in een kleine theepot. Laat het gedurende een paar minuten trekken - beweeg het theezakje heen en weer om de smaak te versterken. Haal het theezakje eruit en voeg de rum en limoensap toe. Giet het vervolgens door een fijne zeef in (warmtebestendige) Martini- of wijnglazen.

En oh ja, je kunt de rum natuurlijk ook gewoon weglaten!


Je vindt de nieuwe Kruidvat thee voor slechts €0,99 per doosje (20 theezakjes) nu bij Kruidvat!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

13 opmerkingen:

 1. Wat een cheape thee! Wow haha! En ze klinkt nog lekker ook. Ik drink het liefst losse thee en voor de hele dag door Lipton 'Forest Fruit' maar de Dreaming & Warming thee klinken wel erg goed. Ik ga ze een keertje bekijken en uitproberen :D. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem17.11.15

  Klinkt heel erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben geen theefan maar ik moet zeggen dat ik hier sowieso echt positieve dingen over heb gelezen. De theecocktail (of iets vergelijkbaars) kreeg ik bij de Bestseller PR-dag. Niks met Kruidvat te maken natuurlijk, maar ik vond het leuk! Iets minder lekker maar ik ben dus geen fan van thee ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het enge aan goedkope thee vind ik vaak dat het zo'n overheersende zwarte thee smaak heeft. Dan moet ik echt met een wekkertje naast de thee pot zitten om het zakje niet te lang in het water te hebben. Anders smaakt het zo bitter. Is dat ook met deze thee?

  Ik vind trouwens die pu erh thee eng klinken :') in veel van die afslankthee detoxes zitten twee thees. Groene thee om je metabolisme te versnellen (niet eng) en thee met natuurlijke laxeermiddelen er in (je zou maar geen toilet bij de hand hebben). Of zou deze afslankthee anders werken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik houd zelf wel van donkere thee! Juist omdat veel van deze theesmaken een fruitige smaak hebben, zijn ze helemaal niet bitter. En ik word ook altijd een beetje bibberig van die afslankthee, hoor... ik geloof er niet echt in! ;)

   Verwijderen
 5. Deze thee klinkt wel heel goed en ik ben benieuwd om ze zelf eens te proeven als absolute thee-fan. Uit ervaring weet ik trouwens dat warme groene thee met wishky echt héél lekker is. Zeker ook een aanrader.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zag ze net bij het kruidvat en heb ze laten staan.. volgende keer toch maar mee nemen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijken me lekkere theetjes! Ben ik benieuwd naar ! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt allemaal goed, ik hou van thee !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb de groene thee met cranberry nu thuis, ze waren in de aanbieding. Ik ben wel een groene thee liefhebber en die is ook erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Alle smaken lijken me eigenlijk wel lekker! En ik heb eigenlijk nog nooit van een theecocktail gehoord, ben erg benieuwd want ik heb niet echt een idee wat ik me erbij moet voorstellen, haha. Misschien toch eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is een leuk prijsje voor thee die ook nog eens ontzettend lekker klinkt. Ik ga hem onthouden. Mijn theedoos zit op het moment een beetje overvol. ;)

  BeantwoordenVerwijderen