Mijn ultieme budget lifehacks #2 | Gratis producten?! - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Mijn ultieme budget lifehacks #2 | Gratis producten?!



In de wekelijkse rubriek Mijn ultieme budget lifehacks deel ik één van mijn beste budgettips die mijn leven nét iets goedkoper en daarmee leuker maken. Hiermee hoop ik je te inspireren en jou ook een handje te helpen met een budget lifesytle. Vorige week vertelde ik bijvoorbeeld hoe het kan dat ik een gratis zorgverzekering heb. Daar kreeg ik veel leuke reacties op en ik vond het ook heel erg leuk om jullie verhalen te lezen!

Deze week deel ik een nieuwe tip met jullie en dat heeft alles te maken met "gratis dingen". In mijn familie ben ik niet de enige koopjesjager die dol is op alles wat met budget te maken heeft. Ook mijn moeder en oma maken er een heuse uitdaging van om dingen goedkoop of zelfs gratis aan te schaffen.

Gratis dingen scoren is de afgelopen jaren bijna een sport geworden in mijn familie. Want ja, het is natuurlijk best wel leuk dat je zomaar ineens gratis een shampoo, nieuwe frisdrank of koekjes kunt proberen.

Hoe dat precies in zijn werk gaat? Dat vertel ik je graag!

Tegenwoordig zijn er tientallen merken die ludieke acties bedenken om hun producten onder de aandacht te brengen. Ik vind het leuk om te zien met welke originele acties ze komen om hun producten aan de man te brengen. Eén van die manieren is om nieuwe producten gratis weg te geven aan de consument, om de consument zo gratis kennis te laten maken met het nieuwe product, in de hoop dat de consument het product later nog eens zal kopen.

In de winkel vallen deze producten zeker op. Het product heeft namelijk een speciale verpakking of een kaartje aan de verpakking hangen die jou vertelt dat je dit product gratis kunt testen. Soms is er in een winkel een hele stelling ingericht met het desbetreffende gratis product.

Maar hoe kun je dit product nu gratis meenemen? Kun je zomaar de winkel uitlopen? Nee!


Je koopt het product en betaalt hier gewoon voor. Je kunt het aankoopbedrag later namelijk terugvragen. De verpakking legt je vaak uit hoe je dat moet doen. Soms kun je gewoon een code op internet invullen en soms moet je de kassabon meesturen met de post. Het bewaren van de kassabon is in ieder geval essentieel, want daar wordt negen van de tien keer om gevraagd.

Oké, nu kun je natuurlijk naar de supermarkt gaan en kijken of je daar een gratis product vindt. Dat is echter wel veel werk en de kans is groot dat je niets vindt. Gelukkig zijn er speciale websites die jou vertellen waar je op dit moment gratis een product kunt aanvragen of kunt testen. Eén van de handigste websites daarvoor vind ik GratiZ.nl. Oké, ik gruwel van het verschrikkelijke websitedesign, maar daar moeten we maar even doorheen prikken... :-)
Ook kortingisleuk.nl is een handige (en veel overzichtelijker) website.

Hier staat een hele lange lijst met allerlei dingen die je gratis kunt aanvragen. Voor sommige dingen moet je naar de winkel (zoals ik hierboven heb beschreven), maar het grootste gedeelte kun je gewoon online aanvragen. Lekker makkelijk! De leukste heb ik er voor je uitgepikt en sommige heb ik zelf natuurlijk ook heb gratis "gekocht".

Let op: lees alle actievoorwaarden goed door. Elk product kun je maar één keer per adres/huishouden aanvragen.


Gratis BelVita Sandwich ontbijtbiscuits (klik)
Koop een actieverpakking Yoghurt of Yoghurt aardbei (te herkennen aan de roze sticker, bij elke willekeurige supermarkt). Je vult het formulier in met de code die je in de verpakking vindt en krijgt het bedrag terug op je rekening. Geldig t/m 31 december.

Gratis Tivall product
Probeer gratis een Tivall vleesvervanger. Koop één van de Tivall producten met actielabel (let hier dus goed op!) bij de Albert Heijn. Het aankoopbedrag krijg je teruggestort op je bankrekening. Bewaar hierbij de kassabon! Geldig t/m 31 oktober.

Gratis maaltijd voor je hond (klik)
Deze vond ik zó grappig dat ik hem wel moest noemen. Wil je binnenkort een feestje vieren voor je hond? Probeer dan deze gratis kip stoommaaltijd voor je hond van Smolke. Je vult een formulier in en krijgt een bon via de mail toegestuurd. Deze kun je gratis inleveren bij één van de verkooppunten.

Gratis tijdschrift (klik)
Ik kon het bijna niet geloven, maar dit is écht helemaal gratis! Je kunt een proefabonnement aanvragen op onder andere Flair, VIVA of Libelle. Je krijgt dan vier proefnummers opgestuurd. Wat wel belangrijk is, is dat je je proefabonnement daarna direct opgezegd, anders zit je automatisch vast aan een langer abonnement en dat wil je natuurlijk niet!

Gratis Werther's Original Caramel & Crème (klik)
Deze toffees zijn mijn favoriete toffees aller tijden. En hoe leuk dat ik ze nu gratis kan uitproberen? Koop een actieverpakking bij één van de deelnemende supermarkten en vul het formulier in om je aankoopbedrag terug te krijgen. Geldig t/m 30 november.

Gratis SoFine Traiteur vegetarische gerechten (klik)
Koop één van de deelnemende producten (Chili con carne, kip saté of kip zoetzuur - allemaal vegetarisch!) en vul daarna het formulier in. Let op: alleen bij Jumbo en geldig /m 16 oktober.


Gratis Coca Cola Zero (klik)
Koop een fles Coca Cola Zero (bij elke willekeurige supermarkt). Je vult het formulier in krijgt het aankoopbedrag terug op je rekening. Geldig t/m 30 november.

Gratis 1,5L Sprite (klik)
Koop een fles Sprite van 1,5 liter bij elke willekeurige supermarkt. Vul het formulier in en krijg het aankoopbedrag terug.  Geldig t/m 12 oktober.

Gratis Optimel Lang Lekker (klik)
Koop de actieverpakking (bij elke willekeurige supermarkt). Deze is te herkennen aan het roze met gele "GRATIS" logo. Zowel de één liter als de 6packs met kleine pakjes doen mee aan deze actie. De smaken die je kunt kiezen zijn Aardbei Framboos en Perzik Abrikoos. Vul de actiecode in die je op de verpakking vindt en krijg het aankoopbedrag terug. Er wordt geadviseerd om je kassabon te bewaren. Geldig t/m 14 oktober.

Gratis TUC Break (klik)
Koop een actieverpakking van TUC Break granen (te herkennen aan de roze, ronde sticker met "gratis", bij elke willekeurige supermarkt) Vul het formulier in met de actiecode die je op de verpakking vindt. Je krijgt het aankoopbedrag terug op je rekening. Geldig t/m 27 november.

Gratis Sultana Goodmorning! (klik)
Koop een actieverpakking (te herkennen aan de blauwe strook met de tekst "Probeer gratis") bij elke willekeurige supermarkt. Vul het formulier in met de actiecode die je op de verpakking vindt en je krijgt het aankoopbedrag terug. Geldig t/m 31 december.

Dit zijn de acties die op dit moment gelden, maar er komen dagelijks nieuwe acties bij. Houd zulke websites dus goed in de gaten om zo vaak mogelijk gratis producten te scoren! Ik hoop dat je iets aan dit artikel hebt gehad! Welk(e) product(en) ga jij gratis scoren?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

20 opmerkingen:

  1. Superleuk, ik probeer die dingen ook weleens, maar je moet eigenlijk wel opletten dat gratis dus niet echt gratis is. Jouw NAW-gegevens zijn voor bedrijven heel veel geld waard. Desalniettemin is het superleuk als je er geen moeite mee hebt om die weg te geven en af en toe wat reclame te krijgen :).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah super tof dat ik dit weet! Flessen sprite en cola zijn eigenlijk altijd welkom haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw! Ik ga voor de Belvita Breakfast en drinken is altijd welkom. Binnenkort kraamvisite 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super leuk dit! Nog een tip voor jou: Scoupy, een appje dat ik pasgeleden ontdekt heb en die koopjesjagen nog makkelijker maakt. Ze hebben elke twee weken een nieuwe cashback parade waarmee je verschillende producten gratis of met veel korting kunt proberen. Je shopt ze in een aangesloten supermarkt, maakt thuihttp://www.volkskrant.nl/binnenland/veel-politie-bij-leidse-universiteit-om-dreigement~a4157290/s een fotootje van de streepjescode en de bon en twee dagen later wordt het geld al teruggestort.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb wel eens van Scoupy gehoord! Klinkt super leuk, ik ga 'm meteen even downloaden!

      Verwijderen
  5. Super leuk dit! Nog een tip voor jou: Scoupy, een appje dat ik pasgeleden ontdekt heb en die koopjesjagen nog makkelijker maakt. Ze hebben elke twee weken een nieuwe cashback parade waarmee je verschillende producten gratis of met veel korting kunt proberen. Je shopt ze in een aangesloten supermarkt, maakt thuihttp://www.volkskrant.nl/binnenland/veel-politie-bij-leidse-universiteit-om-dreigement~a4157290/s een fotootje van de streepjescode en de bon en twee dagen later wordt het geld al teruggestort.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja! Super artikel! Ik ga meteen eens kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ah wat een geniaal plan! Haha! Dit had ik zelf nooit bedacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat praktisch. Ik ontzie het meestal een beetje om zo'n producten mee te nemen uit de winkel omdat ik altijd bang ben het geld niet terug te krijgen, maar nu wil ik dit toch ook doen :)
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wij zijn helemaal weg van de scoupy app. Super handig en leuk ook om te doen. Dit zijn ook handige tips. Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je bent niet de enige die deze app aanraadde. Ik heb 'm meteen gedownload en ga morgen eens kijken welke gratis dingen ik er allemaal vandaan kan halen! :) Thanks voor de tip!

      Verwijderen
  10. Wat handig zeg, ik ga gelijk eens kijken

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Haha, wat super cool dit! Ik ga zeker eens kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuk he! Ik doe het zelf ook wel eens, zo handig :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Super handig dat er een site voor is. Ik kijk idd soms gewoon in de winkel!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Anoniem8.10.15

    2 sites ter aanvulling, waar je ook veel dealtjes kunt vinden; http://allesvoorniks.nl/ en http://xgratis.nl/
    Beide hebben regelmatig zulke aanbiedingen en doorgaans wordt erbij vermeld als iets gratis/niet geheel gratis en/of als er bepaalde voorwaarden aan verbonden zijn (wat ook niet geheel onbelangrijk is om te weten).
    Spaaracties zoals airmiles en optimel hebben ook regelmatig acties waarbij je gratis (als in punten inleveren) gratis producten/kortingscodes kunt krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Oh ik ben ook dol op goedkoop maar ik HOU van gratis! Ik ga de tips zeker even checken! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. ahhh toffe tips! Student lifehacks ;p

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi Nicole, Ik heb je blogpost op het forum van Xgratis genoemd als leuk artikel over geld terug acties.
    Als je echt geen gratis actie wil missen dan moet je hier zijn: http://www.xgratis.nl/forum/index.php

    BeantwoordenVerwijderen