15 dingen die je kunt doen deze vakantie als je thuis blijft - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

15 dingen die je kunt doen deze vakantie als je thuis blijft


Mijn ouders zijn op vakantie, mijn zusje werkt op een camping in Frankrijk, de ene helft van mijn vrienden zit in Kroatië of Hongarije en de andere helft van mijn vrienden is over de rest van de wereld verspreid. En ik? Ik ben heel zielig en helemaal alleen thuis. Omdat ik deze zomervakantie aan mijn scriptie werk - en al vijf dure maanden in Istanbul erop heb zitten - ga ik deze zomer niet op vakantie. Geen vakantie naar een ver zonnig land, maar toch genoeg vrije tijd om leuke dingen te doen. En gelukkig ben ik ook niet helemaal alleen thuis: er zijn nog genoeg vrienden en vriendinnen die ook niet op vakantie gaan!

Blijf jij ook thuis deze vakantie? In dit artikel geef ik je 15 tips voor leuke dingen die je deze vakantie kunt doen. Alleen, of met vrienden en vriendinnen die ook thuis blijven!


1. Ruim je kledingkast op

Puilt je kledingkast al maanden uit en heeft je kamer een flinke opruimbeurt nodig? Dan is dit hét moment om dat eens te doen! Leg alles op een grote stapel en kijk kritisch naar al je spullen. Wat heb je écht nodig? Wat maakt je gelukkig? En wat kan er weg? Ik vind zelf de Konmari methode van opruimen heel erg inspirerend, klik hier om meer over deze methode te lezen in haar boek (vanaf €13,99).

2. Bezoek een rommelmarkt of braderie

In de zomermaanden zijn er door heel het land een heleboel rommelmarkten en braderieën te vinden. Als je toch net je kledingkast hebt leeggeruimd, kun je meteen je spullen verkopen óf zelf "nieuwe" tweedehands dingen scoren.

3. Bak een taart of cake

Dit staat al heel lang op mijn to-do-lijstje: het bakken van een chocolade-dadelcake en/of stroopwafelcake. Ik had er steeds niet de tijd voor, maar in de vakantie heb ik eindelijk tijd om gebruik te maken van mijn bakkunsten! :) Het recept van de dadelcake vond ik hier en het recept voor een stroopwafelcake vond ik op de blog van Aranka. 

4. Organiseer een Picknick of Hightea

In Istanbul heb ik het heel veel gedaan en ook in Nederland doe ik het maar al te graag: picknicken! Je kunt het zo duur of uitgebreid maken als je zelf wilt, neem gewoon wat lekkere of gezonde snacks mee, wat tijdschriften of spelletjes en ga met vrienden (of gewoon lekker alleen, dat kan natuurlijk ook!) naar het park. Voor inspiratie, bekijk dan dit artikel op The Life Factory, waar je ook nog eens kans maakt op een heel picknickpakket van IKEA!

Als het een regenachtige zomermiddag is (wat hier in Nederland misschien nét iets te vaak gebeurt...) dan kun je in plaats van een picknick natuurlijk ook een high tea organiseren! Iedereen neemt wat lekkers mee en smullen maar! Vorige week heb ik een heerlijke high tea gehad met de vrouwen van mijn jeugdclub in de kerk. Echt een aanrader!

5. Doe één van deze DIY's

Ook zoiets waar ik in mijn "normale leven" nooit de tijd voor heb: DIY-en! Ik heb een heel lijstje met leuke DIY's opgeslagen die ik deze zomervakantie wil gaan maken. Morgen ga ik beginnen met de eerste en die komt deze week nog online op mijn blog! Ik heb een aantal leuke DIY's voor jullie op gezocht, waarvan ik er zelf ook graag een aantal wil maken:

6. Lees eindelijk die stapel boeken!

Ik heb nog minstens 30 boeken in mijn kast liggen die ik allemaal nog moet lezen. Ook hier maak ik nooit de tijd voor, maar in de vakantie vind ik het heerlijk om op het balkon een boek te lezen. Op zoek naar een leuk boek? Ik deel mijn favoriete boeken met je; een mooie mix van self help boeken, luchtige boeken die heerlijk hersenloos lezen en een aantal thrillers.
 1. Rick Pastoor - Grip - €18,99
 2. Tony Crabbe - Nooit meer te druk - €20,99
 3. Jill Mansell - De Boot Gemist - €7,99 (alle boeken van Jill Mansell zijn een aanrader trouwens!)
 4. Nicci Gerrard - Het weerzien - €15,99
 5. Ben Tiggelaar - Dromen, Durven Doen - €12,50
 6. Mark Manson - De edele kunst van not giving a f*ck - €20,99
 7. Arjen Lubach - Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend - €12,50

7. Hardlopen, zwemmen of skeeleren

Grappig dat dit uit mijn mond moet komen, de meest niet-sportieve persoon op aarde. Maar in de zomer vind ik het héél af en toe lekker om te hardlopen en vooral skeeleren vind ik heel erg leuk. Binnen vijf minuten bevind ik me tussen de weilanden, waar je prachtige skeelertochten kunt maken. Ik neem meestal een rugzak mee, een fles water, wat eten en een boek en zo vermaak ik me wel een middagje! Als het buiten lekker weer is, kun je natuurlijk ook gaan zwemmen in een buitenzwembad of een meertje.

8. Kook een driegangenmaaltijd

Ben je niet de enige die thuis blijft en zijn er ook nog wat vrienden in de buurt? Nodig ze dan uit voor een diner en kook een driegangenmaaltijd voor ze. Als je geluk hebt, kun je zelfs lekker in de tuin eten! En ook als je vrienden er niet zijn, is er natuurlijk helemaal niets mis met jezelf verwennen met een uitgebreid diner!

9. Shoppen bij Primark 

Misschien is de zomervakantie niet de beste tijd van het jaar om een bezoekje te brengen aan de Primark, maar toch vind ik dat wel echt zo'n zomerse activiteit. Vroeger ging ik altijd wel een dagje naar Rotterdam met mijn moeder en zusje in de zomervakantie om daar de Primark leeg te plunderen. Ik hoop volgende week een dagje te shoppen in de Primark in Arnhem!

10. Voor regenachtige dagen: Pinterest & Blogs

Jammer genoeg hebben we alweer veel te veel regenachtige dagen gehad deze zomervakantie. Toch vind ik het stiekem ook wel lekker, zolang ik maar binnen zit. Mijn favoriete bezigheid is het zoeken naar inspiratie op Pinterest en het lezen van andere blogs, bijvoorbeeld voor een potentiële room make over of kledinginspiratie.


11. Maak zelf ijsjes

Dit is één van de leukste dingen op het gebied van food die ik de afgelopen tijd heb gedaan: zelf ijsjes maken! Echt, al het jeugdsentiment van vroeger kwam boven. Ik maakte yoghurtijsjes met banaan, frambozen en bosbessen. Echt super lekker! Het recept vind je hier terug.  


12. Slaap heel lang uit!

Eindelijk mag het legaal, zonder dat er iemand is die er wat van zegt: uitslapen tot in den eeuwigheid! Ik heb het al een aantal keer geprobeerd, maar helaas zonder succes. Ik word altijd vóór 9 uur wakker.. Maar, als je het wél kunt: geniet er van en draai nog even een keertje om als je ziet dat je wekker op 8 uur staat.

13. Ga op mini citytrip in eigen land

Je gaat dan misschien wel niet op vakantie, dat wil niet zeggen dat je de hele dag binnen moet zitten. Ga er lekker op uit en ontdek een nieuwe stad waar je nog nooit bent geweest! Ik vind het heerlijk om toerist te spelen in eigen land. Ook al heb je gedurende de zomervakantie misschien geen gratis OV, er zijn allerlei acties waarmee je met korting met de trein kunt reizen.

Ik ben zeker van plan om deze zomer nog een citytrip te maken: Maastricht, maar ook Den Bosch of Haarlem staan op de planning! Hebben jullie misschien nog leuke aanraders?

14. Organiseer een kledingruilparty met vriendinnen

Afgelopen week organiseerde ik een kledingruilparty met vriendinnen van de middelbare school. Een paar jaar geleden hadden we dat ook gedaan en dat was toen ook al een groot succes! Je oude kledingitems die je niet meer draagt ruil je met die van vriendinnen en zo heb je - helemaal gratis en voor niets - een nieuwe garderobe! Bekijk hier mijn artikel met tips voor het organiseren van een kledingruilparty én mijn nieuwe aanwinsten!

15. Zonnen in de tuin à la Ibiza

Laat je vrienden je maar lekker jaloers maken met hun selfies op mooie, zonnige oorden: jij kunt dat ook hier in Nederland! Maak je eigen cocktails of limonade, koop je favoriete tijdschrift (mijn favorieten op het moment zijn Flair en Flow), maak een playlist met je favoriete muziek, vergeet je niet in te smeren met zonnebrand, koop desnoods een nieuwe bikini of zonnebril, spreid je strandbedje in de tuin en je bent er klaar voor: vakantie in eigen tuin!

Nou meiden (en jongens), als je je nu nog verveelt deze zomer, dan gaat er toch iets fout! Hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips gehad en pssst... als je nog meer leuke tips hebt? Laat het hier achter in de reacties! 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

17 opmerkingen:

 1. Leuke voorbeelden! Ik ben zelf net terug van een mini vakantie in eigen land en dat is echt aan te raden. Heerlijk om even te struinen door een andere stad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk overzicht! En het grappige is dat ik al best wel wat dingen ervan heb gedaan óf ze staan op de planning. Ik vind het geweldig om de vakantie vol te proppen met leuke dingen (daar is ze ook voor natuurlijk! haha!) <3 En wat leuk dat je lekker gaat DIY'en! Bedankt voor de vermeldingen! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk artikel, super leuke ideeën!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ideaal om je vakantie mee te vullen! Mijn komende weken zijn jammer genoeg ook gevuld met werken aan mijn scriptie, maar gelukkig heb ik hier en daar wel tijd om wat leuke dingen te doen. Ook uit jouw lijstje: Primark shoppen!;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk overzichtje, ik heb een opruiming al gedaan , dat was het eerste waar ik aan dacht

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke tips! 2 en 3 heb ik de afgelopen dagen al gedaan toevallig! Nu nog mijn kast en kamer helemaal opruimen en schoonmaken. En helaas aan school werken..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem3.8.15

  Wat veel leuke ideeën. Ik doe vooral veel DIY's als ik niets anders te doen heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een fijne tips. Ik kom net terug van vakantie en kan nu dus met jou tips aan de slag gaan. Haha!

  liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke tips om te doen. Ik moet ook echt weer even goed opruimen hier, het is een beetje een chaos haha! Ook maar gaan genieten van het lekkere weer zolang het weer duurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oke, nu heb ik zin om een taart te bakken haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijne tips! Aan de boeken ben ik vandaag begonnen, net zoals een dagje strand.. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zou willen dat ik zoveel tijd had om deze leuke dingen te doen! Helaas moet ik over twee weken nog twee dossiers voor school inleveren! In de twee weken vakantie daarna ga ik wel nog even lekker genieten inclusief nog een weekendje weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo, vervelen zit er niet meer in met dit lijstje, haha. Lekker blogs lezen blijft toch wel mijn favo!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een geweldige lijst met tips zeg!
  Liefs Iep

  BeantwoordenVerwijderen
 15. "Grote opruiming" staat nu al wekenlang op mijn lijstje, wat zeg ik, maandenlang. Misschien moet ik er toch maar eens werk van maken. Pro in uitstellen hier :)
  Liefs,
  Sofie - Natuurlijk blond en gezond

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hardlopen, een boek lezen, Primark, mini citytrip, uitslapen en zonnen in de tuin: check!

  BeantwoordenVerwijderen