Budgetfood | Couscous salade met gerookte kip, avocado en paprika


In de zomer eet ik niets liever dan ijsjes en salades. Met dat warme weer heb ik 's avonds geen zin in een supervullende maaltijd en een salade is daarvoor de perfecte oplossing. Een jaar of twee geleden ontdekte ik de couscous tijdens mijn stage in Amsterdam - waar we dagelijks salades aten - en sindsdien ben ik verliefd al dan niet verslaafd aan couscous.

Jammer genoeg is mijn familie er niet zo'n fan van, maar als ik alleen thuis ben - zoals de afgelopen week - dan komt couscous ongetwijfeld een keer op tafel. Deze salade heb ik de afgelopen week zelfs twee keer gegeten en ik heb hem nu al uitgeroepen tot mijn favoriete salade deze zomer. Ik deel het recept dan ook maar al te graag!


Dit is wat je nodig hebt voor een salade voor 1 persoon:

- Een schaaltje rucola
- 75 gram couscous
- Een halve gele paprika
- Een halve avocado
- 75 gram gerookte kipfilet
- Een handje ongezouten cashewnoten
- Komkommer

Als eerste kook je water om de couscous in te wellen. Ondertussen snijd je alvast de rest van de ingrediënten fin. Je kunt gerookte kipfilet al gesneden in de winkel kopen, maar ik kocht het ongesneden. Het scheelt niet veel in de kosten, maar het is toch nét iets goedkoper! Je snijdt de kip, paprika, komkommer en avocado fijn. Mijn beste tip voor het snijden van avocado is simpelweg door de avocado met een lepel uit te lepelen en vervolgens in stukjes te snijden.

Avocado's zijn vaak best prijzig, je betaalt al snel een euro per stuk. Echter zag ik dat ze bij de Turkse groentenboer in het winkelcentrum een stuk goedkoper waren, een goede tip dus om eens bij de kleinere groentenwinkels te kijken!


Je strooit wat couscous in een schaaltje en doet hierbij het gekookte water, wat zout en olijfolie. Dit roer je, totdat de couscous gaat uitzetten en het water helemaal geabsorbeerd is. Je laat dit ongeveer vijf minuten staan.

Ondertussen leg je de rest van de ingrediënten, inclusief de rucola alvast op een bord. De couscous meng je er door heen en tot slot strooi je er nog wat ongezouten cashewnoten over (tip: deze zijn het goedkoopst bij de Lidl!)

In het algemeen houd ik niet van salades zonder dressing, maar deze salade heeft echt geen dressing nodig omdat er al zoveel verschillende smaken inzitten. Dat maakt de salade naast heel lekker - ook nog eens extra gezond. Nou, wat wil je nog meer?

Ik wil deze zomer nog veel meer salades maken! Ik ben daarom heel benieuwd wat jouw favoriet salade is. Laat je een reactie achter?

15 opmerkingen:

 1. Looooks gooooood! Ik zou alleen de gerookte kip vervangen door gegrilde kip Ga ik opslaan en een keer meenemen als lunch naar school! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmm deze salade ziet er zo goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om te zien, ik ben ook gek op couscous! Jammer van het vlees (dat eet ik niet) en de noten (ben ik allergisch voor), haha. En toevallig, ik wilde binnenkort ook mijn (vegetarische) couscous recept delen! De foto's staan al klaar :-). Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, als echte couscous-lover ben ik heel benieuwd naar je recept! Ik ga je blog in de gaten houden :) Liefs, Nicole

   Verwijderen
 4. Ik ben dol op salade met vijgen en geitenkaas, maar verse vijgen zijn natuurlijk al snel heel duur. Wat ik ook altijd heel lekker vind, ik een halve advocado waarvan je gewoon de steen eruit haalt en het holletje opvult met surimi en ei! Met een bordje salade smaakt dit heel zomers. Bedankt voor je lekkere receptje! xo Romy
  Find me at Rusty Revolvers <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een grappig idee om een avocado op te vullen! Ik ben dol op avocado's dus ik denk dat dit ook wel een snack voor mij is! Liefs, Nicole

   Verwijderen
 5. Ohh dit ziet er echt heel goed uit, deze ga ik onthouden! Avocado's zijn op de markt trouwens vaak ook goedkoper. Ik heb een salade met cranberry, druiven, noten en kip op mijn blog staan en die vind ik echt heerlijk, en daarnaast eet ik ook graag salades met appel, lekker fris!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohhh, de salade die je noemt klinkt heerlijk! Ik ga meteen even een kijkje op je blog nemen, het lijkt namelijk de perfecte maaltijd voor vanavond! :) Liefs, Nicole

   Verwijderen
 6. Dit lijkt me heel lekker! Ik kook thuis niet zo vaak maar als ik binnenkort ga koken ga ik zeker deze salade ook maken. Zelf vind ik een salade met peultjes, avocado, paprika, mango en rode ui lekker :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmmm... dit klinkt lekker! De combinatie van mango en peultjes lijkt me heerlijk, ik kan op de één of andere manier alleen nóóit een betaalbare (of rijpe) mango vinden. Misschien eens op de markt kijken? Liefs, Nicole

   Verwijderen
 7. Heerlijk he een salade, vooral met warm weer. Mijn favoriete salades zijn met warm weer Aziatische (wok!) salades :-)!

  BeantwoordenVerwijderen