Istanbul Update | Ik ga terug naar Istanbul! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Istanbul Update | Ik ga terug naar Istanbul!


Het is al een paar dagen stil op mijn blog. Geen reden tot paniek, want ik heb het hier zó naar m'n zin, dat er van bloggen niet zoveel meer in komt. Ik merk dat nu ik hier in Istanbul woon een heel ander leven leid waarin ik ook andere prioriteiten heb. Nog steeds vind ik bloggen leuk en als ik dan weer in de weer ben met mijn fotocamera en make-upproducten, geniet ik volop. Maar er zijn hier nog tientallen andere dingen die ik leuk vind en het liefst wil ik mijn tijd hier zo optimaal mogelijk besteden. En dat doe ik niet door dagen achter mijn laptop door te brengen, terwijl het buiten 30 graden is. 


De tijd gaat hier ontzettend snel. Afgelopen week kwamen mijn drie beste vrienden uit Nederland op bezoek en we hebben het ontzettend leuk gehad! Over twee weken beginnen mijn examens en volgende week heb ik een aantal deadlines voor papers, verslagen en presentaties. Verder geniet ik ook heel erg van mijn leuke leventje hier. Het is vandaag heerlijk weer en daarom organiseren we vanavond een mega barbeque op het dakterras met mijn huisgenoten met aansluitend een feestje!

Het lijkt nog maar twee weken geleden dat ik hier op het vliegveld landde, maar niets is minder waar. Het duurt nog maar 26 dagen voordat ik weer terug vlieg naar Nederland. Maar... niet voor lang!
Ik heb het hier namelijk zo naar m'n zin, dat ik deze prachtige stad nog lang niet wil verlaten. In eerste instantie dacht ik dat er niet echt een mogelijkheid was om langer te blijven. In juni en juli moet ik namelijk mijn afstudeerscriptie schrijven in Nederland en daarna moet ik nog drie maanden stage lopen.Een stage in Istanbul
Een stage in Istanbul leek me onmogelijk, omdat ik de taal niet voldoende spreek. Maar omdat ik altijd positief ben ingesteld ging ik de uitdaging aan: het vinden van een stage in Istanbul! Uiteindelijk is het allemaal ontzettend snel gegaan. Ik verstuurde mijn CV en een sollicitatiebrief naar wat bedrijven, werd uitgenodigd op drie gesprekken en bij twee bedrijven kon ik aan de slag als stagiair. Wauw!
Ik koos voor een groot textielbedrijf die de managementkant doet voor kledingketens in onder andere Nederland, Polen en Turkije. Daar kon ik helpen met het opzetten van de marketing- en designafdeling, wat helemaal mijn ding is.
Het was helemaal rond, totdat Miss Etam, de grootste klant van het bedrijf failliet ging. De toekomst van het bedrijf is nu zo onzeker dat ze mij geen stageplaats meer konden aanbieden. Dat was even slikken, want het leek allemaal zo geweldig en dat viel nu even in duizend stukjes.

Werken voor Volkswagen & Vodafone
Gelukkig ben ik af en toe een beetje chaotisch en was ik helemaal vergeten het andere bedrijf af te melden. Want stiekem speelde het nog steeds een beetje in mijn hoofd, beide bedrijven vond ik namelijk heel erg tof. Ik stuurde een mailtje en ze waren nog steeds enthousiast: ik mag daar nu stage gaan lopen!
Het is een groot reclamebureau die werkt voor bekende internationale merken zoals Volkswagen, Vodafone en Lipton. Ik ga hier werken op de planningafdeling waar ik vooral help met ondersteunend werk zoals het doen van vooronderzoek, maar ook het adviseren van hun klanten. Het kantoor is het mooiste kantoor dat ik ooit heb gezien, super modern en creatief ingericht.
Ik maak werkdagen van half 10 's ochtends tot 6 uur 's avonds, vier dagen in de week. Het is maar een half uurtje reizen van mijn appartement, dus ik heb het echt getroffen.


Afstuderen in de zomervakantie
Op 4 juni sta ik weer met beide benen op Nederlandse bodem voor een korte "break". De week daarna begin ik aan mijn afstudeeronderzoek waar ik ongeveer 4 tot 5 weken mee bezig ben. Dan heb ik nog een week of twee vakantie voordat ik begin augustus weer naar Istanbul vertrek om daar voor zo'n drie en halve maand, vier dagen in de week stage te lopen bij het reclamebureau. Ik ga gewoon weer in hetzelfde huis wonen als waar ik nu woon. Dat zal wel weer even wennen worden, want ik ga een andere kamer nemen en het huis zal vol zijn met nieuwe huisgenoten. Ik ben benieuwd hoe dat gaat bevallen, maar ik heb het volste vertrouwen dat weer heel erg leuk gaat worden.

Dus ja, dat is het grote nieuws dat ik al een tijdje voor mezelf heb gehouden. Ik ben ontzettend blij dat ik de kans heb gekregen om langer in Istanbul te blijven, een droom die uitkomt!

Wat betreft mijn blog, die gaat wel op een lager pitje de komende tijd. Jammer? Ja, dat vind ik wel. Maar ik heb vier jaar lang met ontzettend veel plezier geblogd, het is altijd mijn passie geweest en nu merk ik gewoon dat het wat meer naar de achtergrond verdwijnt. Daarvoor in de plaats komen een heleboel andere leuke dingen waar ik nu mijn energie uit haal!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

29 opmerkingen:

 1. Ik snap het wel dat je het bloggen op een lager pitje hebt en dat is helemaal niet erg. Geniet van je leven! Ik zeg altijd: beter goede stukken dan elke dag een afgeraffeld stukje online. Heel tof voor je dat je terug kan. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aah wat gaaf, misschien blijf je er wel voorgoed hihi. Fijn dat je het kunt verlengen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aah wat gaaf, misschien blijf je er wel voorgoed hihi. Fijn dat je het kunt verlengen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat leuk voor je Nicole
  Gefeliciteerd met je stage.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap wel dat je minder blogt hoor als je daar zo geniet!!! geniet ook maar goed en ik merk ook dat je het zo naar je zin hebt door je artikels. gefeliciteerd met je stage!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wel echt super vet dat je dat gewoon kunt gaan doen! Heel veel succes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem9.5.15

  Wat leuk voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel erg begrijpelijk dat je daar andere prioriteiten hebt! Geniet er lekker van! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk weer om dit te lezen! Wow 30 graden!! Zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super leuk dat je dit allemaal mag doen! Heel begrijpelijk dat je blog op een lager pitje komt. Ik kan zelf niet wachten tot dat ik in het 3e jaar zit om dit te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit is een ontzettend mooie kans! Met beide handen aanpakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw, wat ontzettend leuk Nicole! Je hebt het zo naar je zin, lekker van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk dat je daar zo op je plek bent en weer terug gaat! En inderdaad ook jammer dat je blog langzamerhand naar de achtergrond verdwijnt. Je kunt natuurlijk altijd schrijven over hoe het in Istanbul is! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Waaauw van harte met deze geweldige kans, wat fijn dat het is gelukt en je langer van deze prachtige stad mag genieten! Stuur je het zonnetje ook onze kant een beetje op :D ? Enjoy lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ontzettend gaaf en wat een ervaring weer natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw, superfijn dat je gewoon nog langer in je o zo geliefde land kan blijven! Heel erg goed dat je bent aangenomen en stage kan lopen, geniet er volop van :D! X

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Geweldig Nicole! Supe leuk dat je een stageplek hebt gevonden. Wat betreft je blog, ik snap dat het jammer is, maar de ervaring die je nu op doet doe je maar 1 keer op en het zou sonde zijn als je daar niet 100% van zou genieten! Zo te zien zijn er nog genoeg lezers die terug komen zodra je iets post, dus no worries! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Anoniem10.5.15

  Jaa ik wist dit stiekem al natuurlijk ;) Heel erg leuk chick! Je hebt groot gelijk dat je terug gaat! Een geluk bij een ongeluk wat betreft je stage, en wat een mazzel dat je er zo snel een kon regelen! Het is logisch dat het bloggen nu op een lager pitje staat, alles op z'n tijd. Ik weet zeker dat wanneer je weer meer tijd wil gaan besteden ana blogger je lezers er nog gewoon voor je zijn. Ik kan in ieder geval niet wachten om je te joinen in Istanbul. Onwijs veel plezier nog in je laatste paar weken daar! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wauw wat ontzettend gaaf dat je dat gewoon gaat doen! Snap wel dat bloggen even op een lager pitje komt te staan. Gewoon je dromen achterna gaan:)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat cool dat je in Istanbul stage kan gaan lopen! Veel succes en plezier met alles :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat moedig van je dat je deze uitdaging aangaat! Zo'n kans krijg je maar 1 keer. Jammer dat je dan wat minder tijd hebt om te bloggen, maar wel begrijpelijk! Istanbul lijkt me echt een geweldige stad! Geniet ervan! X

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wauw, wat gaaf! Super om te horen dat je het zo naar je zin hebt <3

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wouw Nicole, ik kan me zoooo enorm goed voorstellen hoe je je voelt. Toen ik studeerde in L.A. en Londen wilde ik nooit meer naar huis (vooral in Los Angeles) heel chill dat je nu nog een tijdje daar kunt blijven en stage mag lopen. Gefeliciteerd! Heel goed geregeld :). En dat je prioriteiten even anders zijn begrijp ik heel goed. Je moet HEEL HEEL HEEL erg gaan genieten van deze periode in je leven want ik mis het nog steeds terwijl ik alweer een tijdje in het gewone werkende leven zit. HAVE FUN!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Je moet doen wat je graag doet en als je blog daardoor wat meer op de achtergrond komt, dan is het zo! Bloggen moet leuk blijven en niet als een verplichting gaan voelen, dus als je je het wat wilt minderen is dat prima :-) liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik vind het nog steeds zo knap en moedig dat je dit durft!
  Zelf heb ik er familie wonen en ben ik er een paar keer geweest,
  maar het is wel echt heel anders dan Nederland. Gelukkig heb
  je het wel heel erg naar je zin, maar even balen van Miss Etam.

  Liefs,
  Didem

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Echt superfijn dat je je zo op je gemak voelt en tof dat je het ook allemaal doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat gaaf dat je nog langer in Istanbul kunt zijn! Super om daar je stage te kunnen doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat leuk voor je! Fijn dat je lang kunt blijven en stage kan lopen daar, want je hebt het zo naar je zin.

  BeantwoordenVerwijderen