Rimmel Scandeleyes Jumbo Liquid Eye Liner & XTreme mascara - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Rimmel Scandeleyes Jumbo Liquid Eye Liner & XTreme mascara


Als ik twee make-upproducten mocht kiezen waar ik het de rest van mijn leven mee moest doen, dan zouden het hoogstwaarschijnlijk mascara en eyeliner zijn. Mijn signature look bestaat al jaren uit een winged eyeliner en mascara. Ik wil niets anders meer! Ik vind het daarom ook altijd spannend om weer eens een nieuwe eyeliner of mascara uit te proberen.

Rimmel London is een merk dat een beetje tussen budget en high-end in ligt. Zeker niet zo budgetproof als Essence of CATRICE, maar lang niet zo duur als Dior of Chanel. In het algemeen vind ik de producten van Rimmel echt wel het geld waard. Daarom was ik ook heel benieuwd om twee nieuwe producten van Rimmel London uit te testen: een Jumbo Liquid Eyeliner pen én een nieuwe mascara die je wimpers veel volume en lengte belooft te geven. Let's try it out!

Rimmel Scandaleyes Jumbo Liquid Eye Liner (€7,99)
Rimmel Scandaleyes XTreme Volume & Length mascara (€13,49)

Laten we beginnen met de liquid eyeliner. Ik heb jaren een liquid eyeliner gebruikt van Essence in de vorm van een stift. Deze heb ik uiteindelijk toch ingeruild voor een liquid eyeliner die ik met een los kwastje aan kan brengen, omdat zo'n stift toch vaak snel uitdroogt.
Wel kun je met een liquid eyeliner in de vorm van een stift je eyeliner strak aanbrengen, omdat je je hand veel stabieler neer kunt zetten.

De nieuwe liquid eyeliner van Rimmel is er niet zomaar één: het is een Jumbo variant, wat betekent dat hij een stuk dikker en breder is dan een normale eyeliner. Hier mee kun je echt een flinke, opvallende eyeliner zetten.

De swatches van de Jumbo Liquid Eye Liner zien er in ieder geval top uit: intens zwart én de eyeliner droogt snel op, wat ik altijd erg fijn vind. Bovendien heeft de eyeliner een matte finish, wat ik persoonlijk mooier vind dan een glanzende finish.

Voordat ik de eyeliner aan ga brengen op mijn ooglid, gaan we eerst even de mascara onder de loep nemen. De nieuwe Scandaleyes XTreme Volume & Length mascara van Rimmel valt zeker op in haar felgekleurde, koraal huls.
De huls zelf is verder niet veel bijzonders. Het is een alledaagse verpakking, die je ook gewoon bij merken zoals NYC of CATRICE ziet.

Het borsteltje is wel anders dan die van een simpele, standaard mascara. De bovenkant van het borsteltje bestaat uit korte, vrij stugge haartjes die een beetje uit elkaar staan. De onderkant bestaat uit een boogje met daarop korte haartjes die op een gelijke afstand van elkaar afstaan. De beschrijving op de achterkant van de huls vertelt mij waar deze verschillende kanten goed voor zijn. Het boogje met de korte haartjes zorgt voor volume, en de platte kant zorgt voor lengte. Welke kant je eerst moet gebruiken, daar kom ik niet achter, maar ik zou persoonlijk mijn wimpers eerst meer lengte geven en vervolgens volume.

Een borsteltje die nét even anders is dan anders, vind ik altijd wel interessant. Het geeft meteen hoge verwachtingen, want zo'n speciale vorm zal wel een speciale reden hebben.

Dit is hoe mijn wimpers er zonder mascara uit zien. Het stelt niet veel voor, mijn wimpers zijn vrij kort, maar gelukkig heb ik wel veel wimpers en is het makkelijk om met mascara lengte en volume in mijn wimpers aan te brengen.

Als eerste breng ik de Jumbo Liquid Eye Liner aan. Dat is nog een hele klus, want de stift is zo dik, dat het heel lastig is om een subtiel, strak lijntje aan te brengen. Zo'n eyeliner is perfect geschikt voor een dramatische winged eyeliner, maar persoonlijk ben ik daar niet zo weg van.
Uiteindelijk lukt het me aardig en heb ik het zelfs voor elkaar gekregen om nog een scherpe wing te maken. De intensiteit van de eyeliner valt me een beetje tegen op mijn oog. Een uurtje later zie ik al dat de kleur een stuk minder zwart is en moet ik mijn eyeliner eigenlijk alweer bijwerken.

De mascara doet echter beter zijn werk! Mijn wimpers zijn overduidelijk langer, volumineuzer en intenser van kleur. Wel moet je een beetje oppassen met klontjes, want de volume-kant van de mascara (het boogje met de korte haartjes) klontert best gemakkelijk. Daarom is het belangrijk dat je eerst je wimpers lengte geeft met het platte gedeelte van het borsteltje. Vervolgens breng ik nog maar een klein beetje mascara aan met het ronde gedeelte. Het resultaat vind ik mooi!


Ben je op zoek naar een eyeliner waarmee je een dramatische winged eyeliner kunt maken? Dan is de Jumbo Liquid Eye Liner een aanrader. Het enige minpuntje is dat hij vrij snel uitdroogt en je de eyeliner gedurende de dag wel een keer bij moet werken.
De mascara is zeker geschikt als je graag langere wimpers wilt en meer volume. Maar of de mascara die €13 nu echt waard is...? Dat weet ik zo net nog niet.

Je vindt de Rimmel Scandaleyes Jumbo Liquid Eye Liner (€7,99) en de XTreme Volume & Length Mascara (€13,49 ) bij o.a. Kruidvat, Etos en DA.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

13 opmerkingen:

 1. Anoniem4.5.15

  Opzich geeft ze mascara een mooi effect!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het resultaat van de mascara wel aardig, maar € 13 is wel erg veel geld voor een drogisterij mascara! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de eyeliner er wel super uitzien, alleen de mascara wat minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmmm, ik ben niet heel enthousiast! De eyeliner ziet er wel goed uit, maar jammer dat je 'm alweer gauw moet bijwerken. De mascara vind ik ook niet echt veel volume en lengte geven, helaas. X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vind de eyeliner er wel super mooi uit zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De eyeliner ziet er erg goed uit! Jammer dat je hem moet bijwerken, want daar hou ik absoluut niet van. Make-up moet de hele dag blijven zitten wat mij betreft. Fijne review! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je eyeliner gedurende de dag bijwerken? Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Jammer, die streep ik van het lijstje. Ik heb sowieso dat veel eyeliners die ik (niet) gebruik (haha) snel uitdrogen. Sowieso een product met een korte houdbaarheidsdatum. Zo jammer. Ik zou trouwens oogpotlood en bbcream kiezen als de 2 producten waar ik niet zonder kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind allebei de producten jammer genoeg een beetje tegenvallen, hoewel ik Rimmel wel een fijn merk vind. De eyeliner lijkt me echt niet fijn, de punt lijkt me te dik. De mascara vind ik ook niet zo bijzonder en voor dat geld kun je vast een betere kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben niet zwaar onder de indruk van de producten eigenlijk. Wel goed dat je met zo'n dikke punt nog een strakke wing hebt kunnen maken ;)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind de eyeliner er heel mooi uit zien. Jammer dat je hem na een uurtje weer moet bijwerken... ik vind de mascara er iets minder top uit zien. Ik vind de eyeliner nog best aan de prijzige kant als hij niet goed blijft zitten. Wat is je lay out trouwens weer mooi geworden! Al enige tijd niet op je blog geweest... maar wauw! Prachtig en fijn design.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De eyeliner ziet er geweldig uit, ik ben fan! X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb meestal ook niet zoveel geld over voor mascara, alleen voor de Max Factor False Lash Effect als ie in de aanbieding is, dat is echt mijn favo mascara.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem9.5.15

  Vind de mascara oke, de eyeliner vind ik wel heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen