Budget Beauty Challenge #4 | NYC - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budget Beauty Challenge #4 | NYC


Na het grote succes van de Budget Fashion Challenge en de Budget Interior Challenge is het nu weer tijd voor een nieuwe challenge, namelijk The Budget Beauty Challenge. Het zal vast geen verrassing voor je zijn dat ik gek ben op make-up. Zó gek, dat ik regelmatig mezelf streng moet toespreken zodat ik niet wéér een rode lipstick koop (waarvan ik er toch al tien heb) of die éne prachtige higlighter (die ik echt niet nodig heb).

Gelukkig is mijn make-up "verslaving" geen aanslag op mijn portemonnee. Ik houd namelijk vooral van budgetmerken! Make-upmerken zoals Miss Sporty, Essence en NYC zijn mijn beste vrienden. Deze merken hebben kwalitatief goede make-up voor een heel fijn prijsje. In The Budget Beauty Challenge ga ik de uitdaging aan om elke keer een make-uplook te creëren met producten van één bepaald budgetmerk. Na afloop is de grote vraag: met welk merk kun je de mooiste én meest low-budget look maken? 

Vandaag is het alweer tijd voor deel 4 van The Budget Beauty Challenge. Ik maak een look met producten van het fijne budgetmerk NYC (New York Color). Kijk je mee?




Over NYC
New York Color - beter bekend als NYC, is een budgetmerk die er naar streeft de energie, stijl en sfeer van de stad vast te leggen. Hun motto? Niets is te gek! Dat resulteert in innovatieve producten en make-up met bijzondere, opvallende kleuren.
Ik heb een heel aantal producten van NYC in mijn stash, zelfs meer dan merken als Essence of Catrice. Qua prijs ligt het merk een beetje tussen Essence en Catrice in, vaak zijn de producten een beetje hetzelfde geprijsd als de producten van Miss Sporty. Alle producten zijn in ieder geval ontzettend betaalbaar en daarom mocht NYC natuurlijk niet ontbreken in The Budget Beauty Challenge.



De producten
Dit zijn de producten die ik gebruik voor de look:

  • NYC Natural Matte Foundation 001 Ivory - €3,99 (review)
  • NYC Cover Stick - €2,49
  • NYC Smooth Skin Pressed Powder - €3,49
  • NYC Cheek Glow Blush - €3,49
  • NYC Quattro Eye Shadow 817 South Street Seaport - €4,29
  • NYC High Definition Liquid Eyeliner - €2,99
  • NYC Eyeliner Pencil 931 Black - €2,99
  • NYC Smokin' Hot Show Time Mascara - €1,99 (review)
  • NYC Expert Last Lipstick 404 Air Kiss - €2,69 (review)
  • NYC In A Minute Nail Polish 350 Rooftop Party Berry - €2,99 (review)

Wat me opvalt, is dat de producten nogal verschillende geprijsd zijn. Zo betaal je voor de mascara slechts €1,99 - wat ik belachelijk weinig vind. Als je dat vergelijkt met de poeder, waar je bijna 2x zoveel voor betaalt, vind ik dat de verhoudingen een beetje scheef zijn.


Nadat ik een dagcrème heb aangebracht, breng ik de NYC Natural Matte Foundation aan op mijn gezicht. Hiervoor gebruik ik de lichtste kleur. Het is een fijne foundation, die goed verdeeld over mijn gezicht en ook nog eens goed dekt. Pluspuntje: het is een matte foundation, waardoor een poeder eigenlijk niet nodig is. Voor wat onzuivere plekjes en wallen onder mijn ogen, gebruik ik de NYC Cover Stick. Tot slot breng ik nog een klein beetje poeder aan om het geheel te fixeren. Hiervoor gebruik ik de NYC Smooth Skin Pressed Powder.



Een kleurtje op mijn wangen kan ik wel gebruiken en de NYC Cheek Glow Blush is daar perfect voor. Ik vind het een mooi kleurtje, die precies goed is voor mijn huid. Jammer genoeg komt er niet veel pigment af, de blush is een beetje stroef.



Ik maak een ooglook met het handige NYC Quattro Eye Shadow Palette in de kleur 817 South Street Seaport. Dit palette bevat een highlighter, en drie warme nude tinten. Wat ik mis, is een matte kleur, maar met deze kleuren kan ik prima een look maken. Ik breng de lichtste kleur aan op mijn bewegend ooglid en de één na donkerste kleur in mijn arcadeboog. De highlighter breng ik aan in mijn binnenste ooghoeken en onder mijn wenkbrauwen. Het resultaat mag er zijn, de pigmentatie is erg goed!




Met de NYC High Definition Liquid Liner maak ik een winged eyeliner. Ik vind zo'n stiftje altijd fijn werken, maar hij is nét aan de dikke kant, waardoor het lastig is om een mooie wing te maken. Bovendien is de eyeliner nét niet helemaal zwart, waardoor je wel twee keer over je ooglid heen moet gaan om een intense, zwarte lijn te krijgen. 
Ik breng nog een beetje zwart oogpotlood aan op mijn bovenste waterlijn, zodat het echt mooi zwart is. Hiervoor gebruik ik de NYC Eyeliner Pencil
Op mijn wimpers breng ik de NYC Smokin' Hot Show Time mascara aan, die nu alweer een paar weken favoriet is. Echt, zo'n fijne (én mega goedkope!) mascara heb ik nog nooit gehad.



Deze look is natuurlijk niet af zonder lipstick. Ik ben een groot fan van alle lipproducten van NYC, maar favoriet blijft toch deze prachtige NYC Expert Last Lipstick in de kleur 404 Air Kiss. Deze lipstick was één van mijn eerste lipsticks ooit, maar toch draag ik hem nog steeds met veel plezier.



Mijn nagels lak ik met één van de fijne lakjes van NYC, 350 Rooftop Party Berry. 



Wat kost het? 
Zoals ik al eerder aangaf, de prijzen vind ik een beetje verschillend, niet altijd even goed in verhouding. Alsnog zijn alle producten onwijs betaalbaar en betaal je in totaal €31,40 voor deze look. Daarmee is het wel direct de duurste look van The Budget Beauty Challenge tot nu toe, wat ik niet echt verwacht had! Wel moet ik zeggen dat ik de kwaliteit van de producten van NYC opmerkelijk beter vind dan bijvoorbeeld Essence. Zoals ik al zei, zo'n goede mascara heb ik niet eerder gehad en ook de foundations vind ik heel erg fijn.

Was jij al bekend met de producten van NYC? 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

24 opmerkingen:

  1. Mooie look! Ik vind vooral de lipstick prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie look, ik vind de lak erg mooi en die lipstick staat je ook erg goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind dit zo'n leuk idee van je! Ziet er weer heel mooi uit, alleen jammer van de blush inderdaad! De mascara ga ik eens proberen, klinkt goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw wat een geweldige kleur van de lipstick, ook de nagellak vind ik zo mooi! De look staat je prachtig <3

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb zelf nog helemaal geen make-up van het merk NYC, maar de producten zien er erg mooi. Je look is super pretty. Ik ben vooral helemaal verliefd op je lipstick, wat een mooie, felle en opvallende kleur!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je hebt er weer een hele mooie look van gemaakt! Prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nog steeds helemaal niet duur hoor! :-) Het wordt pas duur wanneer je aan Gosh, Bourjois of L'Oreal gaat beginnen denk ik! Ik vind je lipkleurtje en de nagellak heel erg tof!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hele mooie look weer! Jammer dat hij wel wat duurder is.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind de kleur van de lipstick echt prachtig! Hij staat je ook super.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vind dit zo leuk om te zien! En ik wil die lipstick ook echt hebben, zooo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hele mooie look weer. NYC is een beetje onvoorspelbaar qua prijs. De lipstick en nagellak vind ik trouwens heel tof qua kleur!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Die lipstick is echt supermooi!! xo Romy

    rusty-revolvers.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind die challenges van jou steeds zo superleuk bedacht! Heel tof en interessant om te zien. Ik vind de look die je hier heb gemaakt je onwijs mooi staan. Vooral die lipstick! Wauw, wat een fantastische kleur.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. NYC vind ik een heel leuk merk! Ik vind de kleur lipstick prachtig! Evenals de kleur van de nagellak. Lekker fel!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. De lipstick is echt prachtig! Ik heb het merk ook pas ontdekt:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Tof om te zien dat je voor 30 euro eigenlijk helemaal klaar bent. Prima te doen inderdaad! De look is weer mooi geworden, vooral de lipstick vind ik gaaf!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een mooie producten. De liquid eyeliner van NYC (met een gewoon kwastje) vind ik echt geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik vind je hele look echt super mooi! Die lipstick staat je ook onwijs mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. love dat oogschaduw paletje :)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Anoniem28.10.14

    Wat een prachtige look, en een prachtig lakje!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Mooie look, de lipstick heb ik zelf ook prachtig is die! X

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wauw, wat een prachtige look! Ik vind de lipstick echt super mooi <3

    BeantwoordenVerwijderen