De 10 voordelen van online shoppen

Vroeger moest ik er niets van weten, maar nu kan ik niet meer zonder: online shoppen! Bijna wekelijks ben ik wel te vinden in één van de duizenden online webshops die Nederland kent om weer weg te kwijlen bij alle mooie items. Ook al vind ik offline winkelen ook nog steeds heel erg leuk, inmiddels heb ik alle voordelen van het online shoppen wel ondervonden.

ActiePagina.nl helpt Nederlanders graag met slim winkelen en geld besparen. Zij stelden een lijst op met 10 voordelen van online shoppen, waar ik mezelf héél goed in kan vinden. Kijk je mee?  #1 Er is altijd wel ergens sale
Mid Season Sale, Summer Sale, Winter Sale, Final Sale, magazijnuitverkoop en op=opruiming. Als ik het woord sale zie, word ik al gek en ook de meeste webshops hebben regelmatig opruiming. Wist je dat de online sale langer doorgaat dan in de winkels? Winning!

#2 Je kunt met lekker op de bank blijven zitten
Vast staan in de file, je irriteren aan toeristen die niet opzij gaan en opzoek gaan naar een parkeerplek in de buurt van de Kalverstraat. Al deze problemen zijn verleden tijd met online shoppen.

#3 Kortingscode-mania
Voor bijna elke webshop is wel een kortingscode beschikbaar. Tip: is er geen kortingscode beschikbaar van het merk dat je op het oog hebt? Kijk dan of een andere webshop hetzelfde jurkje heeft en gebruik daar de code van. Geen zin om uitgebreid te zoeken? Neem dan hier een kijkje voor alle mode-kortingscodes in één overzicht.

#4 Geen gedoe in smalle paskamers
Je kent het wel, je ziet iets leuks hangen in de winkel en als je het past in het te krappe paskamertje met net iets te fel TL-licht lijkt het ineens toch niet meer zo leuk. Met online shoppen wordt je bestelling aan de deur afgeleverd en kun je het makkelijk thuis passen.

#5 De keuze is reuze!
Binnen een half uurtje ben je al je favoriete webshops afgegaan en weet je precies waar je uit kunt kiezen. Probeer alle winkels in de Kalverstraat maar eens te redden binnen een half uur…

#6 Multitasking
Je favoriete film is op tv maar je hebt wel een nieuwe jurk nodig voor het feestje van zaterdag. Oh, en je moet ook nog ergens tussendoor iets eten. Met je laptop op schoot kan het allemaal tegelijk!

#7 Alles op één plek
Van nieuwe kleding tot je unieke accessoire die al je outfits afmaakt. Bij de meeste webshops kun je voor kleding, accessoires en schoenen terecht. Niet meer rennen van de ene afdeling naar de andere dus.

#8 Weg met die irritant verkoop(st)er!
Je bent de drempel nog niet over of je haar waait al naar achteren van een net iets te harde ‘goedemiddag! Kan ik je ergens mee helpen?’. Online kun je lekker zelf kiezen wat je leuk vindt zonder dat je je gedwongen voelt om gelijk een keuze te maken.

#9 Je maat is altijd wel ergens verkrijgbaar
Je salaris is eindelijk gestort dus je kunt nu het rokje bestellen waar je al dagen op zit te azen. Maar helaas is je maat niet meer leverbaar. Google de naam van het merk en het artikel en je zult zien dat het rokje ook bij andere webshops verkrijgbaar is. Je maat is altijd wel ergens beschikbaar. 

#10 Beter een goede buur dan een verre vriend
Neem een kijkje bij onze buren in het buitenland. Bekijk bijvoorbeeld Engelse websites zoals ASOS.com. Ook voor buitenlandse websites zijn genoeg kortingscodes te vinden (www.vouchercodes.co.uk / www.deals.com / www.bon-de-reduction.com). Let wel op de verzendkosten.

Ik ben benieuwd: shop jij liever online of offline?

Dit is een gesponsord artikel. 

24 opmerkingen:

 1. Ik vind online shoppen onwijs handig, vooral als je een beetje ziet hoe een bepaald shirtje staat. Maar af en toe heb ik ook wel de behoefte om gewoon lekker de winkel zelf in te duiken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmm, ben het niet overal mee eens! Ik ben zelf verkoopster in een luxe schoenenzaak en ik weet hoe veel mensen juist bij ons in de winkel kopen, omdat het online nooit lukt met schoenen en dat ze ons niet afwimpelen als 'irritante' verkoopster, we zijn er juist om te helpen en vertel je nog dat je geen hulp wil, dan laat ik dat zo! Met de kortingscodes en dergelijke ben ik het wel eens, als ik online iets bestek, dan check ik altijd of er een code is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Malou! Dank je wel voor je reactie. Ik kan me inderdaad heel goed voorstellen dat mensen in een winkel waar jij werkt het júíst heel fijn vinden als de verkoopster helpt. Ik doel in dit stuk meer op van dat ongevraagde advies, dat je gewoon door een kledingwinkel loopt om te kijken en dat ze dan vragen: "Kan ik je ergens mee helpen?" terwijl het heel duidelijk is dat ik gewoon lekker aan het kijken ben.

   Verwijderen
 3. Online shoppen is handig, maar het gebeurt me eigenlijk te vaak dat ik iets terug kan sturen. Ik shop dus liever lekker offline!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke tips. Ik vind online shoppen fijn! Maar in de winkel rondlopen en alles lekker bekijken vind ik toch ook wel erg prettig en vaak een stuk gezelliger!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind online shoppen super fijn wanneer het slecht weer buiten is, ik vind alleen wel dat de keuze soms te reuze is en dat ik door de overvloed de webpagina gewoon wegklik omdat ik het niet meer weet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vooral de sale vind ik altijd fijn, in de winkels ben ik altijd veel meer kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik shop inderdaad nooit meer online zonder kortingscode! En toch vind ik het dan jammer dat ik de producten niet gelijk in huis heb maar voor slecht weer is het ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben dol op online shoppen. Ik koop bijna alles online...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik shop bijna altijd online, maar dan het liefste wel met kortingscodes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om te lezen! Ik ben dol op online stoppen, maar ook op offline shoppen. Sommige dingen zoals lingerie of schoenen zou ik nooit online kopen omdat dat zo'n gedoe is met passen, maar een shirtje of broek ... kan je niet zoo veel mee misdoen :D! Elektrische dingen koop ik overigens bijna altijd online, veel cheaper! X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Online shoppen doe ik eigenlijk niet zo vaak meer, ik heb al vaak genoeg meegemaakt dat ik dingen moest terugsturen en dat dat echt superlastig was met geld terugkrijgen etc. Ook vind ik het moeilijk om te gokken welke maat ik heb, want per winkel verschilt dat helaas! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk om te lezen. Ik ben zelf niet echt fan van online shoppen. Ik pas toch liever in real life, omdat de maten soms zo verschillen. Bij Zalando zou ik al eerder durven omdat je dan toch gratis mag terug zenden ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik shop bijna nooit meer online, ik ga vaak ook doordeweeks shoppen als het niet druk is want ik vind het wel fijn om te passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gisteren heb ik weer heerlijk online geshopt bij de H&M haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind het beide erg leuk, het nadeel van online shoppen is dat je niet goed kan zien hoe het eruit ziet en wat de kwaliteit is, als het dan tegenvalt vind ik het een enorm gedoe om het terug te sturen, daar neem ik vrijwel nooit de tijd voor. Verder vind ik het wel heerlijk om op de bank bij webshops te snuffelen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk om te lezen. I looove online shopping!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Love online-shoppen. Alleen terugsturen is irritant..

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben het helemaal met je eens. I love online shopping. Vooral als de verzendkosten gratis zijn of als er kortingscodes zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik hou van online winkelen, het is alleen zo gevaarlijk voor mijn portemonnee. Overal zie ik leuke dingen, die ik dan weer wil hebben en met een paar drukken op wat knopjes, heb ik het besteld, haha. Toch vind ik winkelen in echte winkels ook fijn, omdat je dan kunt passen en alles ook even goed kunt zien en voelen. Online winkelen is wel super praktisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De laatste tijd heb ik niet meer zoveel online gekocht, maar wanneer ik weer eens iets bestel in de webshop van de H&M ga ik eerst opzoek naar een kortingscode.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Vooral irritante verkopers en pashokjes (en dan gecombineerd in de zin van: "ben je al bijna klaar en hoe staat het, komt toch uit het hokje") maakt dat ik online shoppen echt heerlijk vind. Erg leuk en herkenbaar artikel

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik vind het leuk om langs alle webshops te browsen, maar toch shop ik het liefst in het echt. Ik vind het fijn om te kunnen passen en de stof te kunnen bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik shop bijna alles online, alleen schoenen blijft een beetje moeilijk met een 39,5. De grootste voordelen vind ik dat je geen parkeerplek moet zoeken en idd die irritante verkoopsters altijd :)

  BeantwoordenVerwijderen