Budgetfood | Chicken wraps met kerrie, bloemkool & krieltjes

Bij ons thuis is er een nieuwe regel: één keer in de twee weken kook ik op zondag en de volgende keer weer mijn zusje. Dat ik moet koken, vind ik het probleem niet, ik vind het eigenlijk hartstikke leuk om de keuken te staan. Wat ik wel een probleem vind, is het telkens verzinnen van een nieuw recept. Als ik op een website bomvol lekkere recepten kijk, kan ik gewoon niet kiezen. Vervolgens zit ik weer drie kwartier te scrollen, raak ik nog net niet in paniek en kies ik eigenlijk altijd het eerste recept dat ik tegen kwam.

Afgelopen zondag was het weer zover: het was mijn beurt om de zondagse chef te zijn! Ik wilde altijd al een keer roti maken, maar aangezien rotipannenkoeken vrij prijzig zijn, besloot ik voor de low-budget variant te gaan. Daarom geen rotipannenkoeken, maar gewoon wraps! En het was mjammmmmie!

Dit is wat je nodig hebt voor 4 personen:

- 8 wraps (tenzij iedereen genoeg heeft aan 1 wrap, maar wij staan bekend als grote eters)
- 300 gram kipfilet
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 600 gram kleine krieltjes (tip: koop deze bij de Lidl. Super goedkoop én heel erg lekker)
- 350 gram bloemkool
- 300 gram gesneden prei
- 1 zakje kerriesaus
- 250ml halfvolle melk
- peper en zout
- 100 gram ongezouten cashewnoten

Als eerste snijd je de de kipfilet in kleine stukjes. Deze bak je bruin in een wokpan met olie. Ondertussen kun je de bloemkool alvast koken (ongeveer 15 minuten). Als de kip gaar is, doe je de fijngesneden ui en knoflook erbij. Dit roer je even goed door en als de kip bruin is, kunnen ook de kleine krieltjes erbij.
Zodra de krieltjes zacht zijn én de bloemkool gaar is, doe je de bloemkool en fijngesneden prei bij het kip-aardappelmengsel. Dit roer je door totdat alle ingrediënten goed gaar zijn.
Tot slot doe je de inhoud van het zakje kerriepoeder in de pan, samen met 250ml halfvolle melk. Je roert het geheel goed door elkaar.

In de magnetron maak je de wraps warm en kun je ondertussen iedereen alvast roepen dat ze aan tafel kunnen :-) Voor de garnering kun je nog wat ongezouten cashewnoten gebruiken. En voilà: je hebt heerlijke low-budget roti op tafel gezet!

Wat is jouw favoriete wraps recept? 

21 opmerkingen:

 1. Hmmm yummie! Wat een lekker idee :D!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt erg lekker, wil dit zeker eens gaan proberen!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heerlijk uit! ik ga het van de week eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me best wel lekker! Al heb ik de combinatie nooit zo geprobeerd :) Bedankt voor het recept!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er wel lekker uit alleen ik hou niet zo van kerrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh dit ziet er zo heerlijk uit, fijn recept!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jum! Dit ga ik maken, lijkt me echt heel erg lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hmm, dat ziet er super lekker uit! xo Romy
  rusty-revolvers.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Afiyet olsun.

  Ziet er heerlijk uit. Ik onthoud dit recept!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hmm ziet er heerlijk uit! Dit recept ga ik ook eens een keertje maken. Wel een leuk idee om elke zondag om de week te koken..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het ziet er lekker uit, maar ik ben niet echt een kerrie fan!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wraps zijn altijd goed! Het ziet er echt heerlijk uit!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 13. het lijkt me heeerlijk! Zeker een leuk recept voor mij als student:) x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ziet er heerlijk uit, ik ga dit een keer proberen na te maken! X

  BeantwoordenVerwijderen