Hotspots in Warschau | Eten & Drinken - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Hotspots in Warschau | Eten & Drinken



Woehoee, tijd voor het allereerste Warschau artikel! Bereid je maar vast voor op een overload aan Warschau & vakantie artikelen de komende week, want ik heb een heleboel leuks voor jullie in petto!
Afgelopen week verbleef ik samen met mijn zusje voor 5 dagen in de mooie hoofdstad van Polen: Warschau! Ik was al eens in Krakau en Lublin geweest en dat was me zo goed bevallen dat ik altijd nog een keer terug wilde. Zo gezegd zo gedaan!

We hebben de relatief korte tijd die we in Warschau waren goed benut: we hebben echt ontzettend veel gezien! Het leek me leuk om alle hotspots op het gebied van eten, drinken en cultuur met jullie te delen, mocht je zelf ook van plan zijn om ooit nog Warschau te bezoeken. Na het lezen van mijn artikelen hoop dat je ineens met hele andere ogen tegen Polen aan kijkt, want het is echt een prachtig land! Vandaag laat ik jullie de leukste restaurantjes en cafeetjes waar je terecht kunt voor een lekker én super goedkoop diner, lunch of tussendoortje!



BAR MLECZNY
Adres: Nowy Swiat 39, Warsaw

Op dag 1 kwamen we rond half 11 aan op het vliegveld. Tegen de tijd dat we in het centrum waren, waren onze maagjes al heftig aan het rommelen. Tijd om die te vullen! We kwamen terecht bij Bar Mleczny, ook wel de zogenaamde Milky bars genoemd. Deze zijn gevestigd door heel Warschau. Het concept? Een flink bord eten voor een zacht prijsje. Vooral veel locals lunchen hier of halen even snel wat avondeten.

Er zijn vooral veel traditionele, Poolse gerechten verkrijgbaar zoals Pierogi, maar ook is er rijst, brood of soep. Mijn zusje en ik namen allebei een enorme kom tomatensoep, wat te drinken en een broodje. Per persoon betaalden we hier ongeveer €2 voor, goedkoper kun je het bijna niet krijgen!
Je vindt Bar Mleczny dus door de hele stad, wij hebben geluncht bij het filiaal dichtbij de Tourist Information.

Locatie: 8/10
Sfeer: 6/10
Eten: 7/10
Prijs: 9/10

Totale cijfer: ❼.

BROOKLYN BURGERS & WINGS
Adres: Nowy Swiat 36, Warsaw

Oh mensen, hier heb ik echt de lekkerste burgers OOIT gegeten! 's Avonds hadden we zin in iets makkelijks wat we snel konden eten. Na wat zoekwerk op Google kwamen we terecht bij Brooklyn Burgers and Wings, die in de top 10 van beste restaurants van Warschau staat. En ik kan je vertellen: ze maken hun goede naam zeker waar! Je hebt keus uit tientallen verschillende burgers, salades of kipgerechten.

Ik ging voor een heerlijke crispy chicken burger met kaas, bacon en groenten. Ook kregen we verse frietjes met heerlijke kruiden, een kleine salade en frisdrank erbij. Dit alles voor €7,50 per persoon. Ik hoop echt vanuit het diepste van mijn hart dat Brooklyn Burgers and Wings snel naar Nederland komt!

Locatie: 9/10
Sfeer: 7/10
Eten: 9/10
Prijs: 9/10

Totale cijfer: ❽.

NA PROWINCJI
Adres: Nowomiejska 10, Warsaw (Old Town)

Na een busreis van bijna een uur doordat we onze overstap niet konden vinden en ook nog in de verkeerde bus stapten, kwamen we uiteindelijk toch bij het restaurantje aan dat we hadden uitgekozen. Tot onze grote verrassing was het restaurant in het oude stadsgedeelte. En wauw, wat was het daar mooi! Het was een Italiaans restaurantje waar we die avond als enige gasten waren.

Ik ben dol op Italiaans eten, vooral van een goede pizza of een lekkere pasta kan ik genieten. Marlinde en ik besloten om samen te doen: ik bestelde een pizza met mozarella, ham, paprika en champignons en Marlinde nam pasta carbonara. Vooral de pasta carnonara was echt super lekker, die was zonder twijfel klaargemaakt volgens het traditionele recept.

Het enige jammere vomd ik dat het eten al snel afkoelde, ik houd er wel van als het gloeiendheet is. Ook moesten we 10% extra betalen, zonder dat dat ergens werd aangegeven. Ik dacht misschien nog dat dit normaal was in Polen, maar bij de andere restaurants waar we waren, is ons dit niet overkomen. Uiteindelijk vielen de kosten nog hartstikke mee. Voor een pizza of pasta betaal je ongeveer €7 en een drankje kost er €1,50.

Locatie: 10/10
Sfeer: 9/10
Eten: 7/10
Prijs: 7/10

Totale cijfer: ❽.

SALAD STORY
Adres: Nowy Swiat 18/20, Warsaw

Op dag drie hadden we, na twee avonden achter elkaar vrij ongezond te hebben gegeten, toch wel zin in een gezonde maaltijd. In de bekende winkelstraat Nowy Swiat vonden we een leuke salade bar: Salad Story. Het zag er ontzettend lekker uit! Je kunt kiezen uit een kleine of grote salade, maar gezien de grote porties, had ik aan een kleine salade echt genoeg. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen salade samen te stellen. Dat kan al vanaf €4!

Ook kun je ervoor kiezen om je salade in een wrap geserveerd te krijgen, super grappig! Ik ging voor een goedgevulde Caesar salad en Marlinde nam een Hawaiaanse salade met veel groenten en ananas. Mjammm, het was echt lekker! Voor een kleine salade en een drankje erbij betaal je ongeveer €5.

Locatie: 8/10
Sfeer: 6/10
Eten: 8/10
Prijs: 8/10

Totale cijfer: ❼.

NAMASTE INDIA
Adres: Nowogrodzka 15, Warsaw (Centrum)

Op de laatste avond hadden we  zin in een goedvullende en niet al te ongezonde maaltijd. In de top 10 van beste restaurants van Warschau vonden we Namaste India: een Indiaas restaurant. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nog nooit Indiaas had gegeten maar aangezien ik altijd erg houd van Aziatisch eten, was ik wel erg nieuwsgierig geworden. Er zitten twee vestigingen van Namaste India in Warschau, wij gingen naar het filiaal in het stadscentrum. Het restaurant is simpel, maar knus ingericht, je waande je direct in de Indiaase sferen! Er is genoeg te kiezen: je vindt meer dan 100 gerechten op de kaart, zowel vegetarisch als niet-vegetarisch en ook zijn er genoeg visgerechten.

Ik koos voor een heerlijk kipgerecht met cashew-creme saus en daarbij kreeg ik een gigantisch bord rijst geserveerd. Ik kreeg het met moeite op, zoveel was het. Maar ongelooflijk lekker! In totaal waren we, inclusief een drankje, iets minder dan €10 per persoon kwijt.

Locatie: 8/10
Sfeer: 7/10
Eten: 9/10
Prijs: 8/10

Totale cijfer: 


SKOK NA SOK
Adres: Chmielna 2, Warsaw (Centrum)

Als je houdt van fruit en yoghurt ben je bij Skok na Sok aan het goede adres. Hier verkopen ze smoothies en milkshakes die voor je neus helemaal vers worden klaargemaakt. Heerlijk! Ik nam een milkshake banaan en Marlinde een milkshake vanille. Je proeft direct dat ze met verse ingrediënten zijn klaargemaakt! Na een tijdje begon de smaak me toch wat tegen te staan, omdat het best wel eentonig is. Voor een shake van 400ml betaal je iets meer dan €2.

Locatie: 8/10
Sfeer: 6/10
Eten: 7/10
Prijs: 7/10

Totale cijfer: 


GREEN CAFFÉ NERO
Adres: Krakowskie Przedmiescie 27, Warsaw (Old Town)

Op donderdag besloten we om nog een keer naar het oude stadsgedeelte te gaan omdat het daar super mooi is en we het nog niet bij daglicht hadden gezien. Om 11 uur was het al super warm en scheen het zonnetje lekker fel aan een strakblauwe lucht. Tijd voor een terrasje! We ploften neer bij Green Caffè Nero, een schattig koffietentje wat me een beetje aan De Drie Graefjes in Amsterdam deed denken. Ook deze is weer door heel Warschau te vinden.

Hier aten we een mega lekker stuk carrot cake, dat was echt genieten! De prijzen liggen hier wel wat hoger dan de andere koffietentjes in Warschau, maar alsnog is het prima betaalbaar. Voor een stuk taart betaal je €3, drinken kost €2. Op de laatste dag vonden we dit koffietentje ook nog op het station waar we nog snel even een muffin aten. Eén met karamel en noten, de ander met appel en kaneel. Genieten! Muffins kosten €2 per stuk en zijn ook super vers.

Locatie: 9/10
Sfeer: 8/10
Eten: 9/10
Prijs: 8/10

Totale cijfer: ❽.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

31 opmerkingen:

  1. Wat een te gek artikel! Het ziet er ook allemaal echt leuk uit; Salad Story vind ik wel een geinig concept hebben :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk artikel! :) Zien er mij leuke tentjes uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, leuk artikel! Wat zijn er daar leuke dingen te zien, Bar MLECZNY lijkt me heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ga ik onthouden voor moest ik er ooit eens naartoe gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat fijn verslag. Je foto's zien er prachtig uit. Mocht ik ook naar Warschau gaan, dan houd ik dit artikel zeker in gedachten!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die hamburger ziet er zo lekker uit! Wat een mooie foto's allemaal! Het ziet er zo sfeervol uit, alleen daarom zou ik al naar Warschau willen hihi

    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een super leuk artikel! Dat concept van salad story vind ik echt zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat super leuk dat je van alles zo'n verslagje hebt gemaakt! Echt een tof artikel en het klinkt allemaal heel leuk (en lekker)!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wow, leuke plekjes en zo goedkoop!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk artikel! Die burger ziet er echt heel erg lekker uit! Heb er gelijk trek in ook al is het nog niet eens half 11 haha

    BeantwoordenVerwijderen
  11. handig groot en leesbaar artikel! liefs en nog een fijne zondag x

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een leuk artikel! Warschau wil ik graag nog eens naar toe dus dan heb ik al wat leuke dingetjes om te doen, leuk! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het ziet er allemaal zo schattig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dat ziet er echt allemaal heel leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een leuke hotspots allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Oeh zo leuk! Kan niet wachten op daar in september ook heen te gaan.. Inderdaad echt veel mooier dan verwacht, zo te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat leuk! Super handige tips! Ziet er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. toffe hotspots! warschau staat ook nog op mijn go-to lijstje, dus ik ga deze tips zeker onthouden :)
    xo, cheyenne

    BeantwoordenVerwijderen
  20. wat onwijs tof om te lezen, ik sla dit even op zodat we het kunnen gebruiken als wij er eens heen willen

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Het ziet er allemaal zoooo leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wauw, zoveel leuke plekken om wat te eten! Heel mooi uitgebreid artikel :)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat leuk allemaal en ook zo super goedkoop!

    XO

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Die laatste plek kinkt echt geweldig en het eten ziet er ook super uit! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Jee, wat leuk zeg! Ik heb echt geen idee hoe Polen eruitziet, maar deze eetgelegenheden zien er wel leuk uit! Vooral die laatste muffins en taart, wauw. Lekkere prijsjes ook. Ik ben heel benieuwd naar de rest van de foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. dat ziet er allemaal erg lekker uit zeg ♥ handig artikel xx

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Super leuk geschreven en wat mij opviel is dat het echt betaalbaar is joh! Nu nog iemand die mij een reis wil sponsoren haha!

    Liefs,
    Hazal

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Heel leuk artikel! Ik ben echt héél benieuwd naar Warschau, wil er super graag eens heen. Nu heb ik trouwens echt honger, en zin in zo'n lekkere Brooklyn burger :D!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Leuk om eens wat foto's te zien. Ik kon me eerlijk gezegd bij Warschau geen beeld vormen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat een superleuk artikel is dit geworden zeg! Mooie beelden er bij ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Anoniem24.5.14

    Dit artikel gaat bij mijn favorieten! Handig als ik naar Warschau ga!

    BeantwoordenVerwijderen