Kruidvat Skin Science huidverzorging

Hoe je het ook went of keert: huidverzorging blijft mijn minst favoriete onderdeel van mijn routine. Make-up vind ik heerlijk en ja - ik weet het: daar hoort ook een goede huidverzorging bij. Het liefst zou ik het verwijderen van mijn make-up en aanbrengen van dag- en nachtcrème skippen, maar ik weet dat het toch een stuk beter is voor je huid als je dit allemaal wél doet.
Een tijdje geleden werd op het Kruidvat event de nieuwe huidverzorgingslijn van Kruidvat gelanceerd: hele betaalbare huidverzorging die wetenschappelijk getest is en een anti-ageing effect heeft. Nu ben ik nog geen 20 jaar en dus zou je zeggen dat ik zulk soort spul nog helemaal niet nodig heb. Maar niets is minder waar! Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het smeren van dit soort producten.
Ik testte deze producten voor een periode van 4 weken, in de hoop dat er iets aan mijn huid zou veranderen. Benieuwd of de Skin Science producten van Kruidvat écht wonderen hebben verricht? Lees dan snel verder!Stap 1: Kruidvat Skin Science Cleansing Oil (€2,99)
In totaal zijn er vijf nieuwe producten gelanceerd: een complete huidverzorging van A tot Z! Daarvan is de Cleansing Oil er één. 's Avonds voor het slapen, reinig ik mijn huid grondig van alle make-up. En negen van de tien keer doe ik dit ook nog 's ochtends om het laatste vuil uit mijn poriën te halen.
Dit is dan ook stap één!


De Cleansing Oil komt in een lekker opvallende verpakking (à 150ml) en is bedoeld voor alle huidtypes. Het belooft zelfs waterproof make-up grondig te reinigen zonder vuil achter te laten. De olie is ook nog eens verzorgend en is verrijkt met Vitamine E. 

Op de achterkant van de verpakking staat een korte gebruiksaanwijzing. Dat vind ik altijd super handig! Je pakt een wattenschijfje en maakt deze een beetje nat met lauw water. Vervolgens breng je een kleine hoeveelheid van de Cleansing Oil aan op het watje en kun je beginnen met het verwijderen van je make-up.

Over dit product ben ik helaas meteen het minst enthousiast. Het product doet wel wat hij belooft: hij reinigt je huid inderdaad grondig en ook voelt mijn huid lekker zacht aan na gebruik. Helaas is de olie erg vet en als er iets is dat ik niet fijn vind, dan zijn het vette producten voor mijn huid. Voor mensen met een erg vochtarme huid lijken deze producten me wél fijn, maar bij mij was het jammer genoeg niet zo'n succes.
Stap 2: Kruidvat Skin Science Beautifying Elixer (€4,99)
Stap 2 is het aanbrengen van het Beautifying Elixer, wat je ook als een soort serum kunt zien. Deze elixer breng je aan vóór alle andere verzorging en geeft je huid nog eens een extra boost. Je brengt het elixer óf voor je nachtcrème óf voor je dagcrème aan. Het liefst breng ik het aan op mijn huid voor mijn dagcrème, omdat ik 's avonds het liefst zo min mogelijk op mijn huid smeer.

Je hebt slechts 2 tot 3 druppels nodig van de elixer, het product is dus super zuinig in gebruik! De verpakking vind ik onwijs tof: je knijpt één keer en het buisje stroomt vol met de precies goede hoeveelheid.

De elixer is niet extreem vloeibaar, maar gelukkig ook niet erg dik. Het brengt fijn aan en is gemakkelijk om over je huid te verdelen. Nog een pluspunt: de elixer trekt enorm snel in je huid. Super fijn, want zo hoef je niet eerst minuten te wachten voordat je het volgende product aan kunt brengen.

Na het aanbrengen van de elixer merk ik dat mijn huid echt een soort boost krijgt en dat het een enorm fijne basis is voor de rest van de verzorging.

Stap 3: Kruidvat Skin Science Firming Eye gel (€4,99)
Super fijn dat er in de Skin Science lijn ook een speciale eye gel zit! De huid onder je ogen is namelijk veel gevoeliger dan de rest van je huid en daarom is het belangrijk om die een speciale treatment te geven. Dit product is echt ideaal voor mij, aangezien de huid onder mijn ogen echt extreem droog is! In de wintermaanden kan ik vaak een enkel make-upproduct onder mijn ogen verdragen omdat het helemaal in de lijntjes gaat trekken.

De Eye gel komt in een klein, schattig en compact potje. Er zit 15ml in, wat weinig lijkt, maar je hebt ook een erg klein hoeveelheid nodig. Je brengt deze eye gel zowel 's ochtends als 's avonds aan op de huid onder je ogen. Ik dip altijd mijn wijsvinger voorzichtig in de gel. Zo heb ik genoeg voor de huid onder beide ogen.

Dit is hoe de gel eruit ziet. Ik vind hem echt enorm fijn! Hij is erg vloeibaar en smeert makkelijk uit. Ik kan je vertellen dat dit product écht wonderen heeft verricht voor de huid onder mijn ogen. Zoals ik al eerder noemde, is de huid onder mijn ogen extreem droog. Na een week of 2 begon ik het eerste verschil te zien: de huid onder mijn ogen begon net zo gevoed en zacht aan te voelen als de rest van mijn gezichtshuid. Na een week of 4 kon ik echt permanent verschil merken: de lijntjes onder mijn ogen waren echt verminderd en ineens werd het aanbrengen van make-up veel makkelijker. Ja, dit product is echt een aanrader!

Stap 4: Kruidvat Skin Science Day cream (€4,99)
's Ochtends begin je na het reinigen van je huid en het aanbrengen van de elixer en eygel, met de dag crème. Er zijn bij mij al heel wat dagcrèmes de revue gepasseerd, maar ik heb nog steeds niet dé perfecte gevonden. Eens kijken of deze dagcrème daar verandering in gaat brengen!

Applausje voor de fijne verpaking! Tussen het deksel en de crème zelf, zit nog een soort plat schijfje die ervoor zorgt dat de verpakking goed schoon blijft en de crème niet in de randen van het deksel gaat zitten. Dit vind ik echt enorm fijn, want anders ziet de verpakking er al na een paar dagen heel vies uit.

Hmmm... helaas is dit weer een wat dikkere substantie. Ik ben zelf meer van de wat meer vloeibare producten, maar toch heeft dit product me nog positief weten te verrassen. Als je het aanbrengt op je huid, merk je direct dat dit een vrij dik product is. Maar gelukkig trekt het net als de andere producten van de Skin Science lijn razendsnel in je huid, waardoor je huid juist zacht en helemaal niet vet aanvoelt. Gelukkig maar!
Na het gebruik van de dagcrème voelt mijn huid de hele dag lekker zacht en gevoed aan. En ook na een week of 3 merkte ik dat mijn huid constant gevoed en zacht bleef, doordat ik dit product constant gebruikte.
Stap 5: Kruidvat Skin Sciene Night cream (€4,99)
's Avonds wil ik het liefst zo snel mogelijk naar bed en dus probeer ik mijn huidverzorgingsroutine 's avonds zo kort mogelijk te houden. Ik reinig eerst mijn huid met reinigingsmelk en vervolgens nog met een toner. Daarna kun je dus nog een druppeltje van de elixer aanbrengen, maar meestal doe ik dit 's ochtends.
Onder mijn ogen breng ik nog een klein beetje eye gel aan en dan kun je op de rest van je gezicht de nachtcrème aanbrengen.

Deze crème komt in precies dezelfde verpakking als de dagcrème, maar om verwarring te voorkomen is het deksel van de nachtcrème zwart en van de dagcrème wit. Ook hier zit weer zo'n handig schijfje bij die de verpakking hygiënisch houdt.

Zoals je ziet is de nachtcrème direct een stuk dunner en vloeibaarder dan de dagcrème. Dat vind ik ook wel fijn, omdat je natuurlijk niet met een plakkerige huid wilt gaan slapen. Deze crème trekt ook wonderbaarlijk snel in je huid en zelfs de volgende morgen voelt mijn huid nog lekker zacht aan.

Eindoordeel: ik ben over het algemeen heel erg enthousiast over deze producten. Ze doen echt wonderen voor je huid en ze zijn ook nog eens lekker low-budget. Met name de eye gel en de nachtcrème kan ik van harte aanraden. Ik merk echt dat een combinatie van alle vijf de producten voor een optimaal resultaat zorgt en ik ben dan ook zeker van plan om deze producten de komende maanden te blijven gebruiken!

Je vindt de Kruidvat Skin Science producten bij Kruidvat. De prijzen variëren van €2,99 tot €4,99.

Lijkt de Kruidvat Skin Science huidverzorging jou wat? En welke huidverzorging gebruik jij op dit moment? 

27 opmerkingen:

 1. Wat zien de producten er mooi & hip uit! Jammer dat de olie jou niet zo beviel, zelf heb ik een hele droge huid, dus stiekem ben ik er wel benieuwd naar. Verder vind ik het elixer heel fijn klinken! Bedankt voor de fijne uitgebreide review :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooh wat een fijne, uitgebreide review!
  ik denk dat ik het elixer ga halen,
  en als mn voorraad dagcreme op is,
  geed ik deze denk ik wel een kansje!
  liefs,
  denise

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat Kruidvat zo'n lijn heeft uitgebracht, en hij is ook lekker compleet! Niet alleen maar oogmake-up remover en een dagcreme, maar echt alles zit erin! Goede review, het overgrote deel van de producten lijkt me erg fijn werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de verpakking er best duur uitzien! Terwijl de producten juist lekker budget zijn! Fijn dat ze goed bevallen, ik ga maar snel een kijkje nemen :)

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne review zeg! Wat leuk dat Kruidvat zo'n producten heeft :)! Ik vind zelf de oogcrème zeer interessant klinken, en het elixir zou ik ook wel eens uit willen proberen! Jammer dat de olie een beetje vettig is, is toch vaak het grote probleem ermee. En zoals Tessa al zegt: het ziet er eigenlijk allemaal heel duur uit! Like :D!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er goed uit. Ook de verpakking! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dankje voor deze fijne review, klinkt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt fijn! De eye gel en beide crèmes lijken me erg fijn en die ga ik zeker kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer dat niet alles naar je zin is maar over het algemeen gelukkig wel! Ik gebruik ook allerlei dingetjes voor mijn huid en crematies en producten doen zo een wonder voor je huid!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik moet zeggen dat ik het over het algemeen nog best positief ben en naar sommige producten ben ik heel benieuwd geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben erg benieuwd naar deze producten, maar het klinkt goed. Misschien toch nog maar een keertje kijken binnenkort bij de kruidvat.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lijken me opzich best fijne producten ! Vooral de eye gel klinkt goed, ik ga binnenkort maar eens een kijkje nemen :)

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik denk dat ik de elixer, eyegel en de dagcrème ga halen. Wat heerlijk goedkoop! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een fijne review, ik heb tot nu toe alleen de cleansing oil en daar ben ik ook geen enorm fan van.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lijken me echt fijne producten, dat had ik niet verwacht.
  Gek dat de dagcrème stukken dikker is dan de nachtcrème vind ik...
  Super goede review, hier ben je wat mee! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hele goede review. Ik vind de verpakkingen er mooi uit zien en wil zeker de ooggel gaan proberen. Op het moment gebruik ik een lijn van vichy en serum van de hema.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind het best wel goed klinken! Ik gebruik graag verschillende producten van Nivea en Garnier, maar stiekem vind ik het ook vreselijk om mijn huidverzorging te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Producten klinken heel goed. Fijne review!

  http://lovesbeautyfashion.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 19. fijne review, lijken me erg fijne producten ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Klinkt goed! Fijne prijsjes ook X

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vind de verpakking echt heel erg mooi ! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik ga eens kijken naar de firming eye gel. Ik vind de verpakking er echt heel professioneel uit zien, dat is wel een voordeel!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Deze producten lijken me echt top! Ik heb een nieuwe nachtcréme nodig binnenkort, dan ga ik deze kopen want hij lijkt me erg fijn! De eye gel en het serum lijken me ook fijn, misschien dat ik daar ook eens naar ga kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het klinkt best wel aantrekkelijk, alleen vind ik het wel jammer dat de dag en nacht creme niet in tubes zitten...ik ben daar een heel grote liefhebster van...

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Zijn deze producten een beetje verzorgend?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Top! Ik ga eens kijken of deze producten ook wat doen voor de droge huid op mijn voorhoofd!

  BeantwoordenVerwijderen