Je haar krullen én stijlen met de Remington Sleek and Curl - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Je haar krullen én stijlen met de Remington Sleek and Curl


Sinds mijn haar weer een stukje korter is, stijl ik het elke dag. Slecht, héél slecht zelfs, I know, maar het werkt gewoon nogal verslavend. Zit dat ene plukje niet goed? Hup, de stijltang er doorheen.
En als ik een dagje geen zin heb in ultra straight haar, dan ga ik al snel voor een mooie bos krullen. En ja, ook daar komt hitte bij kijken!
Gelukkig bescherm ik mijn haar wel heel goed en gebruik ik altijd, maar dan ook echt altijd heat protection. Natuurlijk is het ook belangrijk om een goede tool te gebruiken die je haar niet al te veel beschadigt. Sinds kort heb ik een nieuwe tool, namelijk de Sleek & Curl van Remington: een stijl- én krultang in één. Heel erg leuk die multifunctionele apparaten, maar werkt het ook echt? Vandaag test ik 'm uit! Ik stijlde mijn haar én maakte een bos krullen.

Ik had al veel goede verhalen gehoord over het merk Remington. Het is een kwalitatief goed merk met veel verschillende haarstyling tools en ook nog eens hartstikke betaalbaar. Toen ik op zoek ging naar een nieuwe stijltang, hoefde ik ook niet lang na te denken toen ik deze Sleek & Curl van Remington voorbij zag komen.

Ik besloot mijn haar eerst maar eens te stijlen, dat leek me namelijk het minste werk. Mijn haar is van zichzelf niet per se krullend, maar heeft soms de neiging om alle kanten op te staan en dan is een stijltang heel fijn om mijn kapsel in bedwang te houden. Hierboven zie je hoe mijn haar eruit ziet als ik er niets mee heb gedaan.


Belangrijke stap: heat protection! Nu ik echt élke keer een flinke hoeveelheid in mijn haar spray, merk ik dat mijn haar veel minder snel droog wordt en ook gespleten haarpunten blijven langer uit. Als je je haar stijlt, krult of iets in die richting: gebruik dan áltijd heat protection. Ik gebruik op dit moment de heat protection spray van Schwarzkopf, die beschermt tot 220°C.

Ondertussen besloot ik de tang alvast op te warmen. Je doet de stekker in het stopcontact zet de tang aan en stelt vervolgens de hitte in. Heel fijn dat je handmatig de hitte in kunt stellen, bij super goedkope stijl- of krultangen kan dit vaak niet. Je kunt kiezen uit een temperatuur tussen de 190°C en 230°C. Omdat mijn haar vrij dik is, kies ik al snel voor een hoge stand. Om mijn haar te stijlen, besloot ik voor de 220°C te gaan. Het duurde een minuut of 3/4 voordat de display stopte met knipperen, wat betekent dat hij warm is. Tijd om aan de slag te gaan!


Bij het stijlen van mijn haar verdeel ik het niet in secties. Ik stijl voornamelijk de bovenste plukken en de voorste plukken. En wauw, wat werkt hij fijn! Ik hoefde over elke pluk slechts één keer - hoogstens twee keer - te gaan om een mega glad resultaat te krijgen. Ik denk dat ik er nog geen vijf minuten mee bezig ben geweest! Er staken bijna geen plukjes uit en bovendien glansde mijn haar ook nog eens mooi. Top!


En dan is het tijd voor de grootste uitdaging: mijn stijle haar omtoveren tot een bos vol krullen! Als je net zulk dik haar hebt als ik, kun je de stand prima op 230°C zetten, omdat je natuurlijk wel wilt dat de krullen goed blijven zitten. Bij het krullen verdeelde ik mijn haar in twee helften.


Als eerste ging ik aan de slag met de onderste helft van mijn haar. Ik krul mijn haar altijd het liefst naar buiten om een extra volumineus effect te creëren. Ik pak een vrij brede pluk - een centimeter of 5/6 - en zet de stijltang bijna bovenaan de pluk. Vervolgens knijp ik de stijltang dicht en rol ik hem om mijn pluk haar heen, uit de richting van mijn hoofd dus. Ik draai de stijltang één keer rond en beweeg dan zachtjes de stijltang naar beneden, terwijl de pluk nog gedraaid om de tang zit. Per pluk laat ik de stijltang ongeveer in 10 seconden naar beneden glijden.

En ook hier mag het resultaat er wezen! Met de tang maak ik hele mooie, bouncy krullen. Ik verbaas me erover hoe glanzend mijn haar is na het gebruik van de Remington Sleek & Curl. Dat is wel eens anders met een krultang! Ook mijn bovenste helft gaat heel gemakkelijk. De onderste helft doe ik nooit heel precies, omdat de bovenste helft van je haar daar toch overheen valt. Bij de bovenste helft zet ik de krultang nog hoger in de pluk zodat ze mooi over de onderste krullen vallen. In totaal ben ik zo'n 25 minuten bezig geweest om mijn hele haar te krullen en dat vind ik gemiddeld voor een krultang.  Ik ben heel erg blij met het resultaat!

Ik maakte het geheel af met een flinke dosis haarspray. Omdat mijn haar zo dik en zwaar is, zakt het natuurlijk wel een beetje uit maar toch heeft het een uur of 10 prima gezeten en dat is een hele opgave met mijn haar!

Eindoordeel
Ik ben zeer te spreken over de Remington Sleek & Curl. Deze handige én multifunctionele tool is ideaal voor iedereen die graag verschillende haarstijlen uitprobeert. Je kunt je haar er perfect mee stijlen en krullen én na gebruik ziet je haar er prachtig glanzend uit. De tang werkt handig en effectief en binnen no time heb je het gewenste effect gecreëerd.

De Remington Sleek & Curl is verkrijgbaar voor €41,99 bij OTTO.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

36 opmerkingen:

  1. Wauw tof, echt heel erg mooi! Het stijl en krulletjes, beide geslaagd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je prachtig haar zeg. Op de foto waar je er niks mee hebt gedaan zit het ook super. Lekker vol en veel volume. De krullen staan je ook erg goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gaaf, op elke foto zag je haar er goed uit zeg!|
    Fijne tang dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw wat glanst je haar inderdaad mooi, bij mij wordt het inderdaad vaak zo droog! Toch maar betere heat protecting spray halen dan :)
    Vind stijl haar en krullen je allebei erg goed staan, mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super mooi, vooral stijl staat je hele goed. Ik vind nog steeds dat 'korter' haar je heel goed staat :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hé deze heb ik! Dit was mijn allereerste echt goede stijltang haha. Het is me alleen nog nooit gelukt om er mooie krullen mee te maken, maar dat moet dus wel gewoon kunnen! Bedankt voor de tip, ik ga het snel een keer proberen op de manier die jij uitlegt!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een prachtige resultaten! Zowel super stijl als lekker gekruld staan je mooi. Mooie foto's ook:)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw, ziet er heel mooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Anoniem18.1.14

    Klinkt goed! De prijs valt ook nog wel mee eigenlijk. Ik stijl mijn haar nooit (krullen eigenlijk ook niet) maar het lijkt me soms wel eens leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Anoniem18.1.14

    Wat een mooi resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooi resultaat! Ik vind vooral die krullen echt heel mooi. Ik wil ook een stijl/krultang in 1 :(

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wauw die krullen staan je erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Whooo wat een prachtige looks, te gek hoe het effect zichtbaar is. Mooie foto's heb je gemaakt en ik vind je haar zo mooi en glanzend, prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. ik heb deze zelf ook maar het krullen gaat me nog niet zo goed af XD

    BeantwoordenVerwijderen
  15. wat een super mooi resultaat en het staat je ook erg goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. ik heb deze tang zelf ook, zo'n fijn ding!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Super mooi resultaat zeg! ik heb met oudejaarsavond ook met mijn CHI gekruld, super fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Echt super mooi! Lijkt me echt een fijne tang!

    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Staat je allebei heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Te gek een 2-in1 product! De krullen vind ik je prachtig staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wauw, dat ding MOET ik hebben. Ook helemaal niet zo duur ook! De krullen staan je echt ontzettend mooi joh, moet je vaker doen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Mooi zeg! Ik ben sowieso enthousiast over de producten van Remington. Super goede prijs/kwaliteit verhouding.

    Liefs,
    Kiki // Chicks About Fashion

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wauw, wat een mooi resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Anoniem18.1.14

    Mooi zeg! Je haar glanst idd heel erg x

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ziet er super mooi uit! Ik kan alleen echt niet krullen met een stijl tang. Ik heb het ook opgegeven en een mooie krul tang gekocht :)

    xo

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Jeetje wat een fijn product, ziet er gaaf uit en wat staan krullen je mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wauw, mooi! Je haar ziet er echt gezond en glanzend uit zeg.. jaloers :)

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een prachtige resultaten! Ik vind dat zowel stijl als krul je heel mooi staat :) En 't lijkt me een ontzettend fijne tang! xo

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Die krullen zijn prachtig gelukt!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ik heb deze ook, ben er echt heel blij mee! Je krullen zijn echt goed gelukt ook. Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Echt heel tof. Zag wel eens van die meiden op YouTube die dit met een gewone stijltang deden, maar dat werd lang niet zo mooi. Cool ding!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Anoniem21.1.14

    Ik heb vorige week ook geprobeerd mijn haar te krullen met mijn Chi stijltang, maar dat viel toch wel tegen. Vond het lastig en het resultaat was niet geweldig. Misschien mar wat vaker oefenen?

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Super mooi! Ik heb deze tang voor kerst gekregen, maar een tip mocht je hem willen kopen, bestel hem dan bij de BCC, want daar is hij goedkoper, en mocht hij ergens nog goedkoper zijn, geld er laagste prijsgarantie :)
    woww dat klinkt als een verkooppraatje, maar ik werk niet bij de bcc ofzo :P
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Nice! Ik heb de stijltang ook van OTTO maar het is me nog niet gelukt om er krullen mee te maken, maar dat kan ik dan ook een keer proberen!

    BeantwoordenVerwijderen