4 bespaartips voor een keukenverbouwing - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

4 bespaartips voor een keukenverbouwingToen ik in september 2023 verhuisde, hoefde ik me (gelukkig!) geen zorgen te maken om de verbouwing van de keuken. D vorige bewoners hadden in 2022 namelijk nog een gloednieuwe keuken laten installeren die ook prima mijn stijl is, dus een flinke keukenverbouwing was absoluut niet nodig. We hebben een paar plankjes opgehangen (zie foto hierboven), moesten alleen nog een nieuwe koelkast kopen en voilà: de keuken was helemaal klaar om te gebruiken!

Staat er bij jou toch wel een keukenverbouwing op de planning? In je huidige woning of een woning waar je binnenkort naartoe verhuist? Dan kan dat een behoorlijke aanslag zijn op je portemonnee, maar: het kan ook goedkoper. Met een paar slimme tips kun je geld besparen op de verbouwing van je keuken, zonder in te leveren op kwaliteit, functionaliteit én het uiterlijk van je keuken.

1. Kies voor GU10 LED spots voor verlichting

Spotjes in de keuken: ik vind het geweldig! Ze zorgen voor zoveel sfeer en maken een keuken wat mij betreft echt af. Eén van de grootste energieverslinders in de keuken zijn traditionele halogeenlampen. Door te kiezen voor GU10 LED spots kun je aanzienlijk besparen op je energierekening. LED lampen verbruiken namelijk 4aanzienlijk minder energie dan halogeenlampen en hebben een langere levensduur. Een slimme bespaartip dus! Ook mooi: de GU10 dimbare spots, waardoor je de sfeer in je keuken kunt aanpassen aan verschillende gelegenheden.

2. Hergebruik en renoveer bestaande elementen

Voordat je je hele keuken sloopt en alles nieuw aanschaft: overweeg om bestaande elementen een make-over te geven. Een aantal ideeën:

  • Verf je oude keukenkastjes of laat je keuken wrappen
  • Vervang de handgrepen
  • Geef de muren een fris likje verf. 
Met deze tips geef je de keuken al direct een heel andere look en levert het een aanzienlijke kostenbesparing op ten opzichte van een compleet nieuwe keuken.

3. Kies voor tweedehands of licht beschadigde keukenapparatuur

Ook wat betreft keukenapparatuur is het de moeite waard om tweedehands opties te overwegen. Veel mensen die een nieuwe woning kopen en de keuken willen vervangen, verkopen oude keukenapparatuur voor een prikkie op Marktplaats. 

Ook zijn er steeds meer bedrijven te vinden die retourzendingen van witgoedwebshops doorverkopen. Dit kan bijvoorbeeld keukenapparatuur zijn met een kleine beschadiging, maar waardoor je wel een flinke korting krijgt op de aanschafprijs. Zo heb je eigenlijk een compleet nieuw apparaat, maar dan wel voor een veel lagere prijs dan de nieuwprijs. 

Via zo'n bedrijf heb ik bijvoorbeeld mijn koelkast aangeschaft. Deze had een kleine deuk aan de linkerzijde, maar omdat de koelkast tussen twee keukenkasten in staat, is dat niet te zien. Ik kreeg meer dan €200,- korting op de koelkast: een flinke besparing dus!

4. Doe-het-zelf of huur een handige vriend in

Het inhuren van professionele vakmensen kan een grote kostenpost zijn tijdens een keukenverbouwing. Overweeg daarom om bepaalde klussen zelf uit te voeren of een handige vriend in te schakelen. Denk hierbij aan het verwijderen van oude vloerbedekking, schilderwerk of het monteren van kleine elementen. Hiermee kun je flink besparen op arbeidskosten zonder in te leveren op kwaliteit.

Met deze praktische tips kun je een keukenverbouwing realiseren binnen een budget dat bij je past. Door slimme keuzes te maken en creatief te zijn, kun je geld besparen zonder concessies te doen aan de kwaliteit van je nieuwe keuken. Succes met verbouwen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ledloket.nl

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten