Onrechte betalingen met je creditcard: hoe je ze kunt voorkomen - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Onrechte betalingen met je creditcard: hoe je ze kunt voorkomen


Betalen met een creditcard is gewoon erg handig omdat je betalingen kunt terugdraaien als er iets mis is gegaan. Misschien heb je wel een nepartikel ontvangen of is de annulering van je hotel niet goed verwerkt. Als er sprake is van misbruik, kun je ook het geld terug laten boeken. Ik heb ICS Cards gevraagd om advies. Lees er hier meer over!

Zakelijke afschrijvingen controleren

Wanneer je een afschrijving op je rekeningoverzicht tegenkomt die je niet herkent, is het verstandig om eerst je eigen administratie te controleren voordat je de transactie betwist. Ga zelf na waar je bedrijf goederen of diensten heeft afgenomen voordat je contact opneemt met de verkoper om het probleem op te lossen. Je kunt een creditcard vergelijken en per aanbieder kijken hoe zij omgaan met dit soort problemen.

Vermijd nepwinkels

Online winkelen is handig, maar het brengt ook risico's met zich mee. Je kunt bijvoorbeeld per ongeluk kopen bij nepwebwinkels die mogelijk namaakproducten verkopen of helemaal niets leveren. Nep webshops zijn vaak te herkennen aan extreem lage prijzen voor populaire merkproducten. Neem daarom altijd voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat jouw geld in verkeerde handen valt. Check dus de betrouwbaarheid van een webshop voordat je een aankoop doet.

Tips voor veilig online winkelen

Een handige checklist voor veilig online winkelen bestaat uit het controleren van de reputatie van de webshop, het lezen van klantrecensies en het verzamelen van alle nodige informatie over het product en het bedrijf, inclusief retourinformatie. Als je toch via sociale media wilt kopen, doe dan grondig onderzoek naar de verkoper en het product voordat je tot aankoop overgaat.

Retourneren van bestellingen

Wil je iets retourneren? Doe dit dan op een veilige manier. Als je ervoor kiest om het pakket niet aangetekend te verzenden en het raakt zoek, kan de creditcardmaatschappij je niet helpen. Verzamel dus altijd bewijs dat de verkoper het geretourneerde product heeft ontvangen, bijvoorbeeld door middel van een ontvangstbewijs.

Let op de kleine letters

Sommige verkopers kunnen een eenmalige betaling automatisch omzetten in doorlopende abonnementen, zoals tijdschriftabonnementen of programma's voor afslankproducten. Het is dus belangrijk om de algemene voorwaarden van een aankoop goed door te nemen voordat je iets aanschaft. Als je besluit dat je het abonnement niet langer wilt gebruiken, moet je het zelf opzeggen, omdat de creditcardmaatschappij niet het recht heeft om betalingen voor specifieke producten terug te draaien.

Huurcontracten controleren

Bij het huren van een auto is het belangrijk om het huurcontract goed te controleren voordat je je handtekening zet. Eventuele extra verzekeringen of andere opties in het contract kunnen ervoor zorgen dat de creditcardmaatschappij deze bedragen niet kan terugvorderen nadat je hebt getekend. Ook is het verstandig om te kijken of de borg in het contract staat vermeld, omdat dit het voor de creditcardmaatschappij makkelijker maakt om de borg terug te vorderen als dit onterecht niet wordt terugbetaald.

Dit artikel is een samenwerking met ICS Cards.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten