Als digital nomad comfortabel werken vanuit het buitenland: 5 tips - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Als digital nomad comfortabel werken vanuit het buitenland: 5 tips


Digital nomad tips

Sinds 2020 ben ik fulltime ondernemer. Eén van de belangrijkste redenen waarom ik voor mezelf begon? De vrijheid! Ik ben dol op reizen en droomde er al jarenlang van om met mijn laptopje vanaf een zonnige bestemming te kunnen werken. 

Inmiddels is die droom al meerdere keren werkelijkheid geworden. Zo woonde en werkte ik in 2021 drie maanden vanuit Barcelona, verbleef ik in 2022 vijf weken in Málaga en werkte ik ook in maart 2023 een maand lang vanuit Málaga. En dat digital nomad leven, dat bevalt me méér dan goed! Ik heb het mijn persoonlijke missie gemaakt om minimaal twee maanden per jaar vanuit het buitenland te kunnen werken.

Droom jij hier ook van? Mijn vijf beste tips om als digital nomad comfortabel vanuit het buitenland te kunnen werken, deel ik met je in dit artikel. 

1. Regel je eigen internet

Stabiel internet: een must have om je werk als digital nomad goed te kunnen doen. En ook al worden internetverbindingen in het buitenland gelukkig steeds beter, ik heb vaak genoeg op plekken gezeten met slecht- of niet werkend internet. Irritant! 

Mijn tip is dan ook: regel je eigen internet door een data only simkaart aan te schaffen. Het liefst met een unlimited abonnement zodat je niet tegen limieten aanloopt.  Met zo'n data only simkaart ben je niet meer afhankelijk van een (goede) wifiverbinding om je werk te kunnen doen. Je kunt deze simkaart in je smartphone plaatsen en een hotspot aanmaken of een zogenaamd midi-modem aanschaffen, waardoor je met je data simkaart op je laptop kan werken. Veel van deze data only simkaarten kun je tegenwoordig in de hele EU gebruiken, ideaal!

2. Huur een werkplek bij een coworking space

Aan het zwembad met je laptopje werken, ziet er misschien idyllisch uit, maar comfortabel is het niet bepaald. En zeker niet ergonomisch verantwoord. Een fijne werkplek met bureau en goede bureaustoel is wat mij betreft dan ook een must, zeker als je voor langere tijd vanuit het buitenland werkt. 

Ik heb alle keren dat ik vanuit het buitenland werkte, een werkplek bij een coworking space gehuurd. Hier kan je vaak een flexplek huren voor een aantal uur per week/maand of zelfs een vast bureau die gedurende de verhuurperiode alleen door jou gebruikt wordt. Niet alleen heb je zo altijd een goede werkplek, het is ook de ideale plek om sociale contacten op te doen! In Málaga werkte ik bijvoorbeeld beide keren bij The Living Room coworking, een superleuke, internationale coworking space met ondernemers uit 45+ (!) verschillende landen. Er werden allerlei activiteiten georganiseerd en samen geluncht, waardoor je binnen no time leuke contacten legde.

23. Huur een werkplek bij een coworking space

Om nog even in het thema 'ergonomie' te blijven, kan ik je ook aanraden om een goede laptopstandaard, los toetsenbord, muis en muismat mee te nemen op je digital nomad avontuur. 

Ik heb zelf voor een inklapbare laptopstandaard gekozen en het kleinste Apple-toetsenbord, die ik elke dag makkelijk in mijn tas mee kon nemen naar de coworking space of een cafeetje waar ik ging werken. Zo had ik mijn beeldscherm altijd op ooghoogte staan. Wel zo fijn! 

4. Kies voor een appartement met lange termijn verhuur via Airbnb

Als je een 'normaal' appartement huurt via Airbnb, kunnen de kosten flink oplopen. Mijn tip: check de pagina met gemeubileerde woningen die je vanaf een maand kunt huren. Omdat je voor minimaal 30 nachten boekt, krijg je vaak een flinke korting van een paar honderd euro. In Málaga heb ik op deze manier beide keren via Airbnb een superleuke en betaalbare woning gevonden om een aantal weken te verblijven. 

5. Ga niet 40 uur per week werken

Áls je dan een tijdje vanuit het buitenland gaat werken, is het natuurlijk wel zo fijn om ook een beetje dat vakantiegevoel te ervaren. In Barcelona werkte ik nog dik 40 uur per week en had ik ook veel digitale meetings, soms wel vier of vijf uur per dag. 

Daardoor heb ik vooral mijn laptop veel gezien en voelde ik me ook niet bepaald flexibel om tussen de middag ergens te lunchen of koffie te drinken, omdat ik weer op tijd achter mijn laptop moest zitten voor een meeting.

Beide keren dat ik vanuit Málaga werkte, heb ik mijn werkweek teruggebracht naar zo'n 25 uur per week en beperkte ik het aantal meetings zoveel als mogelijk. Daardoor heb ik veel meer van de stad kunnen zien en optimaal genoten van de flexibiliteit die ik had. Aanrader!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met T-Mobile.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten