Wat kost een nieuwe vloer? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Wat kost een nieuwe vloer?


Kosten nieuwe vloer

In vergelijking met hardhouten, stenen of tegelvloeren, hebben laminaatvloeren een veel lagere prijs. Omdat het relatief eenvoudig te installeren is, zijn arbeids- en installatiekosten enkele van de minst dure voor vloermaterialen. Maar wat kost het precies? En wat bepaalt net de prijs?

Het berekenen van de kosten voor het leggen van een laminaatvloer is afhankelijk van verschillende factoren. Prijzen kunnen afwijken van het gemiddelde vanwege het type vloer, de grootte van de vloer, de complexiteit van de taak, de tijd van het jaar, de arbeidskosten en de geografische locatie.

Factoren die de prijs van laminaat bepalen

Type vloer

Wanneer mensen aan laminaatvloeren denken, denken velen aan een materiaal dat lijkt op natuurlijk hout. Laminaatvloeren kunnen zowel hardhouten vloeren als steen en tegels imiteren. Omdat het ontwerp op het materiaal wordt gedrukt voordat het wordt verzegeld, zijn de opties voor patronen, kleuren en stijlen eindeloos. De kosten van laminaatvloeren zijn afhankelijk van het type, de kleur en de maat. Zo kan visgraat laminaat tussen de 25 en 60 euro per vierkante meter kosten. 

Vloeroppervlak en complexiteit

De totale kosten voor laminaatvloeren zijn gebaseerd op het vloeroppervlak en de complexiteit van de ruimte of het vloerpatroon. De gemiddelde prijs voor het installeren van breed laminaat ligt tussen 15 en 20 euro per vierkante meter, inclusief arbeidskosten. De kosten kunnen fluctueren op basis van het type en de afwerking van de vloer. De grootte van de kamer is ook van invloed op de projectprijs. Meestal geldt: hoe groter de ruimte, hoe duurder het zal zijn omdat er meer materiaal nodig is. Een kleine kamer kan aan de hogere kant van de prijs liggen als er veel moet worden gesneden of als de vloer in een complex patroon wordt gelegd.

Bijkomende kosten en overwegingen

Bij het budgetteren van de kosten voor het installeren van laminaatvloeren, zullen er extra prijsfactoren en overwegingen zijn. Deze omvatten de kosten voor het verwijderen van oude vloeren, reparatie of vervanging van de ondervloer, garantiekosten, AC-classificatie, ondervloer, vloertextuur, dikte, afwerking en extra toegevoegde functies.

De afwerking

Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen: semi-mat, mat en glanzend. De semi-matte afwerking is een gulden middenweg tussen mat en glanzend. Deze subtiele afwerking is een budgetvriendelijke optie terwijl de matte afwerking een plat uiterlijk heeft dat het meest wordt gebruikt op houten laminaatvloeren. Het verbergt krassen en is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan stijlen en kleuren. Glanzende laminaatvloeren hebben dan weer een hoogglans gepolijst oppervlak. Het weerkaatst het licht goed en kan ruimtes groter laten lijken. Deze hoogglansafwerking is de duurste optie.

Kosten voor het installeren van laminaatvloeren: doe-het-zelf versus het inhuren van een professional

Aangezien laminaatvloeren worden verkocht als een klikvloer, kan het een realistisch doe-het-zelfproject zijn. Een paar dingen om in gedachten te houden zijn dat je de kamer nauwkeurig moet opmeten, de materialen nauwkeurig moet snijden en over de juiste gereedschappen en materialen voor het project moet beschikken. Als je een ervaren doe-het-zelver bent en al het gereedschap tot je beschikking hebt en de kennis van het gebruik van een zaag en exacte afmetingen, kan de klus in een weekend worden geklaard. Sommige huiseigenaren geven er de voorkeur aan professionele vloerleggers in te huren om ervoor te zorgen dat de klus snel en correct wordt uitgevoerd, vooral als er trappen in het project zitten. Het lastige aan trappen is dat elke trede nauwkeurig gemeten en gesneden moet worden om materiaalverspilling te voorkomen. Als je twijfelt over het installeren van laminaat over de bestaande vloer of als de ondervloer gerepareerd moet worden, aarzel dan niet om een ​​professional in te schakelen om het werk voor je te doen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Floer.nl

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten