3x woontrends om in 2023 op een betaalbare manier in je interieur te verwerken - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

3x woontrends om in 2023 op een betaalbare manier in je interieur te verwerken


Woontrends 2023

Wil je je interieur een make-over geven? En ben je dol op woontrends, maar heb je weinig zin om je volledige bankrekening leeg te roven om mee te doen met die trends? Goed nieuws! Met minimale inspanning én budget kan je deze 3 woontrends in 2023 op een betaalbare manier in je huis integreren. 

Trend 1: De natuur in huis

Een populaire woontrend in 2023: kleurpaletten en materiaalgebruik die zijn gebaseerd op de natuur. Denk aan het verwerken van woonaccessoires en meubels met organische vormen tot aan het gebruik van natuurlijke kleuren in je interieur. Kies bijvoorbeeld voor subtiele aardetinten of warme, natuurlijke tintent zoals mosgroen en warm terracotta. 

Ook natuurlijke materialen zien we veel terug in interieurs. Denk aan rotan of houten stoelen of jute vloerkleden. En gelukkig zijn er genoeg manieren om deze trend betaalbaar in huis te halen. 

  • Breng een bezoekje aan de kringloop of struin eens rond op Marktplaats. Houten meubels zijn daar volop te vinden voor een paar tientjes. Schuur ze op en geef ze een laagje verf en zie zien er weer uit als nieuw.
  • Haal planten in huis. Gaan een stuk langer mee dan de gemiddelde bos bloemen en zijn al verkrijgbaar vanaf een paar euro. Maak het jezelf makkelijk en kies voor planten die makkelijk in onderhoud zijn. 
  • Ga zelf op jacht in de natuur. Maak een kerststukje met mos en dennenappels of geef een stuk van een tak of boomstam een prominente plek als pronkstuk in de woonkamer. 

Trend 2: Duurzame materialen

De tweede trend in interieurdesign voor 2023, is het verwerken van duurzame materialen in je interieur. Niet alleen beter voor het milieu, maar op lange termijn vaak ook voor je portemonnee. Denk aan meubels en woonaccessoires van materialen zoals hout, kurk en bamboe. Deze materialen zijn redelijk betaalbaar, kunnen wel tegen een stootje en blijven lang mooi. 

Het gebruik van duurzame, natuurlijke materialen kan een modern tintje geven aan elke kamer en zorgt tegelijkertijd voor een warme sfeer. 

Tip: kijk eens naar kurkvloeren! Een superbetaalbare en onderhoudsarme vloer. En het is weer eens wat anders dan een PVC-vloer of visgraatvloer.

Trend 3: Multifunctionele ruimtes

We leven in een tijdperk van eenvoud en minimalisme. We willen minder spullen, vinden het prima om kleiner te wonen (denk aan de tiny house trend), maar werken ook meer thuis dan ooit. Dat vraagt om creativiteit en het creëren van multifunctionele woonruimtes in huis. Bij dit concept draait het om het creëren van veelzijdige en efficiënte woonruimtes die gebruikt kunnen worden voor meerdere doeleinden. 

Door meubelstukken te gebruiken met meerdere functies, zoals een bureau dat ook dienst doet als eettafel of een slaapbank, kunnen huiseigenaren op een klein oppervlak tóch een fijne ruimte creëren die voldoet aan al hun behoeften. Scheelt je een hoop geld in de aanschaf van meubels, maar ook in je maandelijkse huur of hypotheek (een kleiner woonoppervlak is immers vaak goedkoper!)

Dit artikel is geschreven in samenwerking met VidaXL.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten