Investeren in crypto: hoe doe je dat veilig? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Investeren in crypto: hoe doe je dat veilig?


crypto veilig

Ben je geïnteresseerd in het investeren van crypto? Dan heb je ongetwijfeld ook de verhalen gehoord van mensen die veel geld zijn verloren. Bijvoorbeeld doordat ze hun crypto met veel verlies moesten verkopen, maar ook doordat platformen gehackt zijn en criminelen er vandoor gaan met het ingelegde geld. 

En dat is wel het laatste wat je wil! Belangrijk dus om goed na te denken over het onderwerp 'veiligheid' als je wil gaan handelen in cryptomunten. 

De sleutels van crypto

Bij het openen van een wallet om jouw cryptomunten in te bewaren krijg je meerdere sleutels. Dit zijn soort wachtwoorden waarmee je toegang kan krijgen tot je cryptomunten. Het zijn vaak lange codes die bestaan uit cijfers, symbolen en/of letters. Alleen met deze sleutels kan je bij je crypto komen en transacties uitvoeren. Belangrijk dus om deze sleutels op een veilige plek te bewaren en er vooral voor te zorgen dat je ze niet kwijtraakt of vergeet. Als je ze kwijtraakt kan je echt niet meer bij je crypto.

Sla ze bijvoorbeeld op in een digitale password manager of bewaar ze in een kluis in huis.

Veilig bewaren bij een expert

Vind je dit zelf allemaal maar ingewikkeld? Je kan er ook voor kiezen om je crypto bij een externe partij op te slaan. Je crypto veilig bewaren kan bijvoorbeeld via Amdax.com; een Nederlandse cryptodienstverlener mét registratie bij De Nederlandsche Bank. Zo'n externe partij zorgt ervoor dat de juiste veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Nieuwe ontwikkelingen binnen de regelgeving worden nauwlettend in de gaten gehouden. Door je cryptobeheer uit handen te geven, hoef je zelf ook minder kennis en ervaring in beleggen/crypto te hebben, maar kan je tóch eigenaar worden van cryptomunten zoals Bitcoin of Ethereum. Veilig én laagdrempelig, dus. 

De risico’s goed verspreiden

Crypto veilig bewaren is een vereiste om niet onnodig geld te verliezen. Hoewel de risico’s bij crypto hoog op kunnen lopen door de veranderende koersen, wil je er immers zeker van zijn dat criminelen en andere onbevoegden hier geen toegang toe hebben. Door zoveel mogelijk veiligheidsmaatregelen te treffen en de risico’s zoveel mogelijk te spreiden, zorg je dat de schade beperkt blijft en je alleen nog maar kunt genieten van de investeringen die je gemaakt hebt. De mogelijkheden zijn eindeloos en jij bouwt een goed vermogen op voor jouw pensioen. Na verloop van tijd kun je de munten weer verhandelen om de winst te behalen die je voor ogen had.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Amdax.com. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten