De voor- en nadelen van houten jaloezieën - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

De voor- en nadelen van houten jaloezieën


Houten jaloezieën

Heb jij ervoor gekozen om jaloezieën in huis te nemen voor een mooie lichtinval in een van jouw kamers? Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar welke soorten jaloezieën zijn er allemaal? In dit artikel vertellen we je wat jaloezieën zijn, uit welke soorten je kan kiezen en welke materialen beschikbaar zijn. Lees dus gauw verder!

Wat zijn jaloezieën?

Jaloezieën zijn eigenlijk een soort latjes die gelijkmatig onder elkaar zijn geplaatst. Ze worden bevestigd aan een balk boven het raam en zijn verdeeld over verschillende ladderbanden. Je kan naar je eigen wensen de jaloezieën instellen. Wil je ze bijvoorbeeld maar tot de helft van het raam laten komen, dan kan je de latjes optillen met het touwsysteem aan de zijkant van de jaloezie. Heb je liever dat de jaloezie tot aan de grond komt? Dan kan je ze ook helemaal naar beneden laten zakken. Daarnaast zijn jaloezieën ideaal voor het zelf reguleren van de lichtinval en de privacy in jouw kamer. Je kan de latjes namelijk laten kantelen naar hoe jij wil en dus kan je helemaal jouw eigen voorkeur instellen. Op de website van Topjaloezieën kun je er meerdere bekijken. 

Wat voor soorten jaloezieën zijn er?

Jaloezieën worden over het algemeen horizontaal opgehangen. Ze zijn geschikt voor grote en kleine ramen en geven echt een moderne sfeer aan jouw huis. Je kan er ook zelf voor kiezen hoe groot je de plankjes van de jaloezie wil hebben. Ze kunnen 70 millimeter zijn, of juist een stuk breder. En wil je liever niet voor horizontaal gaan, maar juist de lengte van jouw raam benadrukken? Dan kan je voor de verticale lamellen gaan. Deze zijn net als horizontale jaloezieën perfect voor het reguleren van de privacy en lichtinval in jouw huis. Voor echte grote ramen zijn de verticale lamellen helemaal geschikt, je kan ze namelijk heel lang laten maken. Ook voor op kantoor zijn deze perfect. 

Welke materialen kan je kiezen?

Nadat je hebt gekozen voor de grootte en de lengte van jouw jaloezieën is de volgende de stap de keuze van het materiaal. Woon je in een huis met een moderne look of probeer je dit in de kamer te implementeren? Dan kan aluminium echt het materiaal zijn voor jou. Vind je dat echter iets te hard, dan kan je ook voor de houten jaloezie kiezen. Als je voor modern gaat, kan je bijvoorbeeld zwarte of witte jaloezieën kiezen. Ga je voor een iets zachtere look, dan kan houtkleur perfect zijn voor jouw woning. Deze look geeft veel sfeer terwijl het design nog steeds functioneel is.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Topjalozieën.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten