Welke zakelijke financieringsvormen zijn er? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Welke zakelijke financieringsvormen zijn er?


Zakelijke financieringsvormen

Heb je als ondernemer onvoldoende eigen geld om te investeren in je bedrijf? Of wil je liever niet investeren met eigen middelen? Dan kan je een zakelijke financiering aanvragen. Zo’n financiering maakt het tóch mogelijk om in je bedrijf te investeren. 

Er zijn verschillende financieringen waaruit je kunt kiezen, waaronder een aantal nieuwe financieringsvormen. Benieuwd welke mogelijkheden je hebt voor een zakelijke financiering? Ik zet ze voor je op een rijtje in dit artikel.

Zakelijke lening

Laten we direct maar beginnen met de bekendste financieringsvorm. Ondernemers vragen namelijk geregeld een zakelijke lening aan als zij willen investeren in hun bedrijf. 

Het is vooral interessant om deze financieringsvorm aan te vragen als je een langlopende investering in jouw bedrijf wilt doen. Denk hierbij aan het uitbreiden van het magazijn of kantoor, maar ook aan de aankoop van een nieuwe machine die wel een paar jaar meegaat. 

Bij deze financieringsvorm staat het volledige bedrag in één keer tot je beschikking. Een geldverstrekker maakt het geld namelijk over op je zakelijke rekening. Gedurende de looptijd van zo'n zakelijke rekening, betaal je rente aan de geldverstrekker. Dit is dan ook direct het verdienmodel van een geldverstrekker van zakelijke leningen. De rente die je betaalt is afhankelijk van de hoogte van het bedrag dat je hebt geleend, de looptijd en de partij waar je de lening afsluit.

Zakelijke hypotheek

Huur je nu nog een bedrijfspand, maar wil je er graag eentje kopen? Dan heb je hier waarschijnlijk een zakelijke financiering voor nodig. Voor de aankoop van een bedrijfspand kan je ook een zakelijke lening aanvragen, maar het is gebruikelijker om hier een zakelijke hypotheek voor af te sluiten. 
Dit komt vooral doordat het aflosschema van deze financieringsvorm gebaseerd is op twintig jaar, terwijl de looptijd tien jaar is. 

Hierdoor betaal je mogelijk minder aflossing en rente per maand dan bij een zakelijke lening. Als je een zakelijke hypotheek niet binnen de looptijd aflost, kan je 'm herfinancieren met een zakelijke lening of het openstaande bedrag in één keer afbetalen.

Zakelijk krediet

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte manier om een kortlopende investering in jouw bedrijf te financieren, is zakelijk krediet een gebruikelijke keuze. 

Een geldverstrekker maakt het geld niet over op jouw zakelijke rekening, maar stort het op een rekening die zij speciaal voor jou openen. Jij krijgt toegang tot deze rekening, waardoor je geld op kan nemen als je het nodig hebt. Je betaalt alleen rente over geld dat je daadwerkelijk opneemt en dus niet over het bedrag dat je op de geopende rekening laat staan. Heb je een deel van de lening afgelost, maar heb je het toch weer nodig? Geen probleem, want je mag het afgeloste geld opnieuw opnemen, onder bepaalde voorwaarden.

Zakelijke lease

Zakelijke lease is een relatief nieuwe zakelijke financieringsvorm, maar wel één die steeds vaker gekozen wordt door ondernemers. Kies je voor deze financieringsvorm? Dan leen je een bedrijfsmiddel, waarvoor je elke maand een bedrag aan aflossing en rente betaalt. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een zakelijke auto of een koelkast. Het grote voordeel van zakelijke lease is dat je geen grote investering in één keer hoeft te doen. Daardoor kan je vaak al sneller een investering doen, omdat je een veel kleiner bedrag per maand hoeft te betalen. 

Bij de meeste geldverstrekkers kan je een bedrijfsmiddel tegenwoordig volledig financieren. Hierdoor hoef je zelf geen geld bij te leggen. Is de leaseperiode voorbij? Dan bepaal je zelf of je deze wilt verlengen. In sommige gevallen is het bedrijfsmiddel dat je hebt geleaset, na het aflopen van de leaseperiode en het voldoen van de aflossing en rente, ook daadwerkelijk jouw eigendom. Het is dan aan jou of je het bedrijfsmiddel houdt of (terug)verkoopt. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met New10, een initiatief van ABN AMRO. Disclaimer: geld lenen kost geld. Ik ben geen financiële expert en dit artikel bevat dan ook geen advies, maar is geschreven op basis van eigen inzichten en ervaringen.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten