Een professionele schilder inhuren: wat zijn de kosten? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Een professionele schilder inhuren: wat zijn de kosten?


Schilder huren kosten

Wanneer je een professionele schilder inhuurt, zijn er verschillende zaken die meespelen in de prijsberekening. Denk hierbij aan wat je laat schilderen. Is dit bijvoorbeeld een buitenmuur of een die binnen is? En welke materialen zijn er nodig? Tenslotte speelt de locatie ook een rol. Laat meerdere offertes opstellen en je vindt vast en zeker de juiste schilder.  

Binnen of buiten

Wanneer je een schilder inhuurt, zal het qua kosten verschil maken of je een klus binnen of buiten hebt. Verf die je voor binnen gebruikt, is heel anders dan verf die je ook voor buiten kan gebruiken. Omdat buitenverf meer moet doorstaan, is de samenstelling van het product anders en vaak ook wat duurder. Daarnaast zijn er schilders die alleen binnen of alleen buiten verven. Waar je binnen vaak wel met een trapje overal bij kan komen, moet je buiten soms stellingen laten plaatsen. Daarnaast zijn buitenschilders afhankelijk van het weer. Dat betekent dat ze bij slecht weer soms niet kunnen werken, omdat dat gevaarlijk kan zijn. Iets dat ze door moeten berekenen in de kosten.

Benodigdheden

Er zijn goede schilders die het stucwerk zelf kunnen herstellen als dat een kapot gegaan is. Denk dan aan scheuren in de muren of stukjes die zijn afgebrokkeld bijvoorbeeld. Een goede schilder weet dit wel te maskeren. Maar dat betekent vaak wel dat hij extra materialen nodig heeft en die worden natuurlijk doorberekend. Ook kan het verschillen welke soort verf de schilder gebruikt. Goedkope verf resulteert misschien in lagere kosten, maar gaat wel minder lang mee. Daarnaast zijn er schilders die één laag verven en schilders die drie lagen verven. Tevens zijn er schilders die eerst de muren voorbewerken met grondverf of voorstrijkmiddel. Dit telt allemaal mee voor de prijsberekening. En tenslotte maakt het ook een verschil wat je laat verven. Radiatoren en kozijnen schilderen, kost klanten meer dan een simpel muurtje, omdat daar speciale verf voor nodig is.

Samenwerking

Wanneer je een aannemer inhuurt om meerdere klussen in huis te klaren, heeft die vaak een samenwerkingsverband met andere partijen. Meestal huren zij zelf een schilder in, maar ook een elektricien of loodgieter. Maar natuurlijk zit je dan wel aan de partijen vast die zij uitkiezen en meestal zijn dat mensen die bij hen in de omgeving wonen. Dat heeft gevolgen voor de prijs. Een elektricien in Den Haag kost over het algemeen meer dan een elektricien in een klein dorp. Ook de parkeerkosten en het benzinegeld worden doorberekend. Zo zijn er dus meerdere dingen waar je op moet letten bij het laten opstellen van een offerte.  

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zoofy.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten