Mijn reis naar Mexico (Mexico-Stad & Yucatan): wat kostte het? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Mijn reis naar Mexico (Mexico-Stad & Yucatan): wat kostte het?


Mexico reis kosten

Een paar maanden geleden maakte ik de mooiste reis van mijn leven tot nu toe. Samen met vriendin Rianne, met wie ik in 2015 een half jaar in Istanbul studeerde, stapte ik op Koningsdag in het vliegtuig richting Mexico. 

We hebben samen al jaren de droom om naar Bali te gaan, maar omdat die bestemming vanwege het coronavirus nog steeds wat uitdagend was, besloten we om voor een andere bestemming te gaan. Costa Rica, Brazilië en Cuba zijn ook de revue gepasseerd, maar uiteindelijk kozen we voor Mexico: een Latijns-Amerikaans land bomvol cultuur, heerlijk eten, mangroves, maar ook zandvlaktes, zee, meren en toffe steden. Kortom: een ideale bestemming voor een diverse rondreis.

In dit artikel neem ik je mee in onze reis én deel ik wat de kosten zijn van een rondreis van 2,5 week door Mexico.

Vliegtickets Amsterdam - Mexico-Stad (retour): €880 p.p.

Het was voor mij de eerste keer dat ik zo'n lange vlucht maakte. Rianne heeft al heel wat meer van de wereld gezien, maar ook zij wilde - als het even kon - liever voor een rechtstreekse vlucht gaan en dan het liefst met KLM. Uiteindelijk vonden we een prima vlucht op Koningsdag die ons vanaf Schiphol rechtstreeks naar Mexico-Stad zou vliegen. De totale vluchttijd was ongeveer 13 uur, een flinke zit, maar we hebben ons verrassend goed vermaakt met films, boeken, dutjes, veel eten en veel geklets. 😉

Voor een retourtje betaalden we uiteindelijk €880 per persoon, inclusief een koffer van 25 kilo. Een flink bedrag, maar we hebben dagenlang de ticketprijzen in de gaten gehouden en ontdekten al snel dat vliegen écht een stuk duurder is geworden na corona. Bovendien vlogen we in een maand waarin het qua weer in Mexico nog steeds top is én was het meivakantie in Nederland. 

Voor veel minder geld wordt in ieder geval een flinke uitdaging om een rechtstreekse vlucht van en naar Mexico te boeken, ontdekten we al snel.

Mexico Stad
In Mexico-Stad: een mix van prachtige, groene parken, toffe gebouwen, lekker eten en gezellige straatjes.

Vliegtickets Mexico-Stad - Cancun (retour): €180 p.p.

Omdat we meer wilden zien dan Mexico-Stad alleen, en het oosten van Mexico ruim 24 (!) uur rijden is, besloten we een binnenlandse vlucht te boeken. 

Het vliegtuig van een Mexicaanse maatschappij (waar we de enige niet-Mexicanen aan boord waren) bracht ons op dag 5 van Mexico-Stad naar Cancun, waar we 's avonds laat aankwamen en direct een auto huurden (daarover verderop in dit artikel meer). Ook de binnenlandse vluchten waren onmogelijk te scoren voor een paar tientjes. We hebben nog geschoven met data en allerlei sites gecheckt, maar inclusief het vervoer van onze koffers konden we geen betere deal vinden dan deze: €180 voor een retourtje.

Verblijf: €375 p.p.

Van tevoren speurden we het internet af om een idee te krijgen van onze uitgaven in Mexico. We checkten een aantal reisblogs en zagen dat je rekening kan houden met €25 per persoon per nacht voor een prima hotel. Dat bleek vrijwel onmogelijk te zijn. Ook qua verblijf zagen we echt dat de prijzen na corona ook in Mexico flink zijn gestegen. Uiteindelijk hebben we het toch nog redelijk netjes gehouden: gemiddeld waren we €35 per persoon per nacht kwijt. 

We sliepen de eerste nacht in een prachtig, modern hotel in Mexico-Stad, toen vier nachten in een hostel waar we een privékamer hadden en nog een nachtje in een grote hotelketen, voordat we naar Cancun vlogen. Daarna verbleven we drie nachten in Valladolid in een Airbnb, een nachtje in een fijn hotel in Cancun met sportschool en zwembad, drie nachten in een Airbnb op het idyllische eilandje Isla Holbox, twee nachten in een hotel op Isla Holbox en tot slot nog een nachtje in Mexico-Stad in hetzelfde hotel als aan het begin van ons verblijf, voordat we de dag erna weer naar Nederland vlogen. 

Vooral het verblijf in Valladolid was betaalbaar, daar betaalden we nog geen €25 per persoon per nacht. Ook op Isla Holbox hadden we uiteindelijk een goede deal, zowel voor de Airbnb als het hotel, waar we beide een last minute korting konden fixen omdat we pas een paar dagen van tevoren hadden geboekt.

In totaal gaven we ongeveer €375 per persoon uit aan verblijf voor 15 nachten in Mexico.

Huurauto in Mexico

Auto & benzine: €175 p.p. voor 3 dagen

In Cancun huurden we een auto voor drie dagen. We hebben heel last minute geboekt en vonden het wel een fijn idee om in zo'n "vreemd" land een verzekering bij de auto te nemen, waardoor we hier absoluut een stuk duurder uit waren dan wanneer je een aantal weken of maanden voor je aankomst een auto huurt. We huurden de auto voor drie dagen (zo'n €300) en betaalden voor benzine niet meer dan €50. Voor de auto betaalden we dus zo'n €175 per persoon.

Toeristische uitstapjes & activiteiten: €100 p.p.

En als je dan tóch in zo'n tof land als Mexico bent, dan wil je natuurlijk wel iets zien van het land, de cultuur, het eten en de natuur.

Mijn ultieme tip voor een vakantie? Boek een wandel- of fietstour door de stad waar je op dat moment bent. Een perfecte manier om de stad te verkennen. In Mexico-Stad hebben we twee keer een georganiseerde walking tour gedaan, in Valladolid hebben we een fiets gehuurd en ook op Isla Holbox heeft Rianne nog een poging gedaan tot een fietstocht (dat was vrij uitdagend over een zandpad en een ketting die er om de tien minuten afvloog 😉).

Veel walking tours zijn zelfs gratis (al is het wel gebruikelijk dat je na afloop een bedrag naar keuze aan de gids geeft). Zo'n tour kan je van tevoren al online boeken, bijvoorbeeld via een site zoals Hellotickets.nl. Daar vind je nog veel meer leuke uitjes voor allerlei bestemmingen (in het bijzonder in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk vind je veel leuke tripjes op deze ticketwebsite).  

Activiteiten Yucatan
Links: varen door de mangroves van Ría Lagartos. Rechts: kleurrijke straatjes in Valladolid.

Wij hebben onder andere de volgende activiteiten gedaan:

Mexico-Stad

 • Free walking tour door Coyoacán 
 • Free walking tour door het oude stadscentrum
 • Gewandeld door en gegeten in de hippe wijkjes Roma en Condesa (allebei een aanrader!)
 • Diverse parken bezocht zoals Chalpultepec park (met een enorm paleis dat je ook kan bezoeken) en Parque Alameda (het oudste, publieke park van Amerika). Mexico-Stad is echt verrassend groen!
 • Bezoekje gebracht aan Walmart. Toch wel een must als je in Amerika bent!

Yucatan

 • Een paar nachten verbleven in Valladolid, een prachtig en kleurrijk vestigingsstadje
 • Fiets gehuurd in Valladolid en daar lekker gefietst (in 38 graden zonder wind, best een fysieke uitdaging)
 • Cenotes bezocht (check de foto's in dit artikel maar eens, hoe mooi!)
 • Gevaren met een privégids door de mangroves van Ría Lagartos en daar o.a. flamingo's en krokodillen gespot
 • De "roze" meren Los Colorados bezocht (mag je absoluut skippen, de foto's die je op internet vindt zijn nogal misleidend. Er is weinig "roze" te zien.)
 • Heel veel Corona's en cocktails gedronken aan het strand van Isla Holbox
 • Twee dagen gechilld op een strandbedje op Isla Holbox
 • Wandeling gemaakt over de zandbank op Isla Holbox ('s ochtends vroeg, als het nog eb is kan je daardoor als het ware door de zee lopen, heel bijzonder!)
Qua activiteiten hebben we het dus heel bescheiden gehouden. Wij genieten er vooral van om lekker door zo'n stadje en door een natuur te lopen, ergens wat te eten en te drinken... meer hebben we niet nodig.
Eten in Mexico

Eten & drinken: €800 p.p.

Op het gebied van "Eten & drinken" - onze favoriete bezigheid - hebben we ons echt laten gaan. Dit hebben we allesbehalve budget gedaan en kan zeker goedkoper als je in Mexico rondreist. We hebben vrijwel elke dag buiten de deur geluncht en gedineerd en dan ook niet per se bij de goedkoopste, lokale tentjes. Af en toe aten we ook gewoon in ons verblijf en hebben we ook veel boodschappen gedaan voor tussendoortjes of eenvoudige maaltijden. Maar zelfs qua boodschappen ben je in Mexico niet bepaald goedkoop uit, de prijzen zijn redelijk vergelijkbaar met in Nederland - op een volle boodschappenkar ben je hooguit een tientje goedkoper uit.

In totaal gaven we in 16 dagen zo'n €800 per persoon uit aan eten en drinken. Zo'n €50 per dag dus. 

Taxi & OV: €100 p.p.

In Mexico-Stad kan je gewoon gebruik maken van Uber, ideaal. Voor een paar euro ben je werkelijk overal in de stad. We hebben daar ook een aantal keer de metro en bus gebruikt, waarbij de laatste coupé speciaal voor vrouwen en kinderen is. Een ritje met het OV kost in de belangrijkste zones maar €0,25. Verder zijn we met een ADO bus (busvervoer is supergoed geregeld in Mexico!) van Cancun naar Chiquila gereden, vanaf daar stapten we op de boot naar Isla Holbox. In totaal waren we zo'n €100 per persoon kwijt voor vervoer.

Cenotes Yucatan

Prachtige cenotes in de buurt van Valladolid in de provincie Yucatan

Totaal: +/- €2.600 per persoon

In totaal kostte deze hele reis naar Mexico ons dus €2.600 per persoon (inclusief vliegtickets) voor 16 dagen. Een flink bedrag, maar ik heb hier maanden voor gespaard en zó onwijs van genoten. Het was echt elke euro waard en ik zou je een rondreis door Mexico absoluut aanraden.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Hellotickets.nl. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten