Besparen op je internetabonnement: de 5 beste tips - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Besparen op je internetabonnement: de 5 beste tips


Besparen internet abonnement

Hogere energietarieven, duurdere boodschappen en stijgende premies… stukje bij beetje gaan onze vaste lasten omhoog. Gelukkig is er een aantal essentiële kostenposten waarop je redelijk simpel kan besparen. Zo deel ik in deze blog 5 tips met je waarmee je kunt besparen op je internetabonnement.

1. Betaal niet onnodig voor een hoge snelheid internet

Eindeloos YouTube-video’s kijken, lekker Netflixen op de bank of je vrienden verslaan met FIFA: wat je doet op je mobiel, tablet of laptop bepaalt welke internetsnelheid je nodig hebt. Voor de gemiddelde internetter is 50 Mb/s vaak al voldoende. Deze snelheid is ideaal voor mailen, browsen en uitzendingen terugkijken én is natuurlijk goedkoper dan een hogere snelheid internet. 

Is er een fervent streamer of online gamer in huis? Dan heb je een snellere internetverbinding nodig (bijvoorbeeld 100 Mb/s). Sommige providers bieden ook nog een light of instap pakket aan met snelheden tot 20 Mb/s. Dit zou ik alleen overwegen als je alleen woont en heel weinig gebruik maakt van internet. Het contrast met de gemiddelde internetsnelheid in Nederland (100 tot 120 Mb/s) is namelijk groot.

2. Kies voor een geschikte internetverbinding

Glasvezel, kabel of toch (A)DSL? In Nederland kun je kiezen uit 3 verschillende soorten internetverbindingen. Welke van deze verbindingen het meest geschikt is, hangt af van jouw situatie. (A)DSL is over het algemeen het voordeligst en is geschikt voor kleine huishoudens die weinig gebruik maken van het internet. Houd er wel rekening mee dat de snelheid van (A)DSL kan wisselen per postcode.

Breng je veel tijd online door? Dan is een verbinding via de kabel een betere en - helaas ook - duurdere keuze. Een kabelverbinding is sneller en stabieler, maar kent ook beperkingen. Zo is er veelal slechts één aanbieder per adres beschikbaar. Daarnaast is er ook nog glasvezel. Deze aansluiting is het snelst (tot 2 Gbps) en kent eenzelfde up- en downloadsnelheid. Wel hangt aan een glasvezelabonnement vaak een hoger prijskaartje.

3. Vergelijk verschillende providers

Je hebt nu een beeld van welke snelheid je nodig hebt en welke verbinding bij je past. Toch rest nog één taak voordat je providers kunt vergelijken: een postcodecheck doen. Aanbieders zijn namelijk nog druk bezig met het uitrollen van glasvezel. Dit kan betekenen dat deze aansluiting nog niet beschikbaar is op jouw adres. Online zijn meerdere websites te vinden om de beste internetprovider te vinden. Weet je al zeker dat je het snelste van het snelste wilt hebben? Dan kun je ook alleen glasvezel vergelijken.

4. Bel je huidige internetprovider

Top, je hebt een goedkoop internetabonnement gevonden van een andere aanbieder. Wacht alleen even met overstappen; een telefoontje naar je huidige internetprovider kan helpen nog meer geld te besparen. Vooral als je tevreden bent over het internet dat je nu hebt, is dit de moeite zeker waard. 

Veel providers doen namelijk een tegenaanbod als je aangeeft dat je elders een betere deal hebt gevonden. Vooral als je ook andere abonnementen (zoals een telefoon- of tv abonnement) daar hebt lopen. Vind je het wat spannend om naar je provider op te bellen? Onthoud: “nee” heb je en korting kun je krijgen.

5. Bespaar met cashback

Welkomstkorting, de eerste zes maanden gratis of een aantrekkelijke korting per maand: internetproviders doen er alles aan om klanten binnen te hengelen. Hoewel een laag maandbedrag voor de eerste zes maanden misschien aantrekkelijk klinkt, is het niet altijd voordeliger. Zet daarom de totaalbedragen (per jaar) op een rijtje om tot de beste keuze te komen. Neem eventuele cashback hier ook in mee. Websites als Cashback XL en Shopbuddies geven soms tientallen euro’s korting op het afsluiten van internet voor thuis.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Prijsvergelijken.nl.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten