Last Month's Budget: wat heb ik uitgegeven in januari (in Barcelona)? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget: wat heb ik uitgegeven in januari (in Barcelona)?


Mijn tweede maand in Barcelona is voorbij gevlogen! Er kwamen vrienden langs, het was bijna elke dag boven de 15 graden, ik genoot volop van de stad, het strand én was natuurlijk ook gewoon nog aan het werk. Inmiddels is mijn één na laatste week in Barcelona alweer aangebroken. Volgende week vlieg ik weer terug naar ons koude kikkerlandje.

Maar voordat dat zover is neem ik je mee in mijn uitgaven van de maand januari.

Vaste lasten en rekeningen: €2.082,84

Mijn vaste lasten zagen er in januari als volgt uit:
  • Huur in Barcelona: €790
  • Hypotheek & Starterslening: €570,19 (bruto)
  • VVE: €160
  • Water: €11,29
  • Gas & Elektriciteit: €94
  • Internet & TV: €33
  • Gemeentelijke belastingen: €45,78
  • Wegenbelasting: €19
  • Autoverzekering: €28,69
  • Zorgverzekering: €90,40
  • Reisverzekering en annuleringsverzekering: €8,69
  • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: €9,96
  • Caravanverzekering: €5,04
  • Goede doelen: €202,90
  • Bankkosten: €3,90
  • Netflix: €3,50
  • Spotify: €6,50

In december en januari huurde ik een kamer in een appartement met drie andere huisgenootjes. Ik betaalde €790 per maand voor een kamer van 11m2. Tja, wonen in Barcelona is niet bepaald goedkoop. Aan het einde van januari verhuisde ik naar een appartement van mensen die ik hier heb leren kennen. Zij zijn een maand aan het reizen en ik pas op hun appartement én kat. Een heel fijn plekje om mijn Barcelona-avontuur af te sluiten!

In Nederland betaalde ik gewoon mijn hypotheek en lasten voor mijn koopappartement. Mijn hypotheek is €550 bruto en daarnaast betaal ik nog iets maar dan €20 aan rente en aflossing voor mijn Starterslening. 

Buiten de deur: €597,05

Ik denk niet dat ik ooit in één maand zoveel heb uitgegeven aan uitstapjes en eten en drinken buiten de deur. Maar met vrienden die langskomen, het feit dat ik hier "maar" drie maanden ben en volop wil genieten, maakt dat het geld er nogal hard uitvliegt. Ach, geld moet rollen, toch? 😉 Het is een flink bedrag, maar ik heb elke euro met plezier uitgegeven aan geweldige restaurants, goeie koffie en toffe uitstapjes zoals bijvoorbeeld naar Montserrat en de Sagrada Familia.

Boodschappen: €156,80

En als je dan zoveel buiten de deur eet en drinkt, dan valt het wel mee wat je uitgeeft aan boodschappen. In Nederland geef ik vaak meer dan €200 uit, hier blijf ik daar met gemak onder. Een positieve keerzijde van dat enorme bedrag dat ik spendeerde aan de Spaanse horeca. 

Verzorging: €164,27

Begin januari ging ik naar de kapper in Barcelona. Het doel was om alleen de dode puntjes eraf te halen, maar ik liet me uiteindelijk overtuigen om voor een compleet nieuwe look te gaan. Er is een flink stuk af en ik heb me zogenaamde curtain bangs laten aanmeten. Het was enorm wennen, maar ik vind het heel leuk om (na 14 jaar!) eens een ander kapsel te hebben.

Verder liet ik mijn nagels doen, boekte ik een massage en kocht ik huidverzorgingsproducten van Yves Rocher. Sowieso zijn die producten hier al een stuk goedkoper, maar met kortingen tot wel 50% werd het helemaal interessant om een voorraadje in te slaan.

Kleding: €29,98

Ik kocht nieuw ondergoed en panty's. 

Vervoer: €89,37

Qua vervoer ben ik hier in Barcelona een stuk goedkoper uit dan in Nederland. Ik heb een maandabonnement waarmee je voor €40 onbeperkt gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. Verder heb ik een Swapfiets (ja, dat heb je hier ook in Barcelona!) waar ik €14,95 per maand voor betaal. Als ik 's avonds laat of 's nachts nog op stap ben, neem ik een taxi terug naar huis. 

Sport: €47,79

Ik heb een abonnement op de sportschool, waar ik in januari dankbaar gebruik van heb gemaakt. Ik heb bijna elke week wel drie keer gezwommen, heerlijk! Sowieso beweeg ik hier veel meer. Ik loop bijna elke dag wel 10.000 stappen, fiets veel en heb zelfs het hardlopen weer opgepakt nu ik naast het prachtige La Ciutadella park woon.

Overig: €14,83

Ik kocht een boek (The Vanishing Half, aanrader!) en stuurde een kaartje naar een vriendin.

Totale uitgaven in januari: €3.180,93

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten