In 2022 besparen op je internetabonnement? 3 manieren - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

In 2022 besparen op je internetabonnement? 3 manieren


Besparen: er zijn mensen die er een heuse sport van maken, maar het gros van de Nederlanders houdt zich liever met andere dingen bezig. Want besparen: dat kost enorm veel tijd. En het geld uitgeven is een stuk aantrekkelijker én makkelijker dan sparen. Toch?

Klopt; van besparen an sich worden weinig mensen dolenthousiast. Maar het resultaat van besparen - namelijk geld overhouden voor dingen die je écht leuk en belangrijk vindt - klinkt ongetwijfeld een stuk interessanter.

Ik probeer dan ook vooral te besparen op kostenposten die essentieel zijn. Denk bijvoorbeeld aan mijn telefoonabonnement, verzekeringen of mijn internetabonnement. Die heb ik allemaal nodig en daarom is het wel zo fijn als je hier niet zoveel geld aan kwijt hoeft te zijn. Dit zijn dan ook de uitgaven die ik regelmatig onder de loep neem. Kan het goedkoper? Dan regel ik dat. 

Zo houd ik extra geld over voor dingen waar ik écht van geniet. Een verre reis naar een zonnig oord, een nieuw restaurantje uitproberen of mooie accessoires scoren mijn interieur. Maar besparen op essentiële lasten: hoe doe je dat nu zonder dat het een hoofdpijnproject wordt? En welke opties heb je eigenlijk? In deze blog deel ik drie tips met je die je helpen om in no time te besparen op je internetabonnement.

1. Bel je internetprovider op en vraag om korting

Dit klinkt makkelijk en - spoiler alert - dat is het ook. Bovendien werkt het vrijwel altijd. Elk jaar als mijn internetabonnement bijna afloopt, bel ik met de klantenservice van mijn internetprovider. Ik geef aan dat ik erover denk om mijn abonnement op te zeggen, omdat ik ergens anders een betere deal heb gevonden.

Dan gaan de alarmbellen rinkelen aan de andere kant van de lijn en wordt er direct een korting aangeboden als ik wél besluit te verlengen. Zonder dat telefoontje zou ik deze korting nooit krijgen en de rest van het jaar gewoon de volle mep betalen.

Ik doe dit al vier jaar op rij en heb zo elke keer een mooie korting geregeld. Het ene jaar bespaar ik een paar tientjes, maar soms ook wel een paar honderd euro per jaar. En dat met één telefoontje! Wat mij betreft een kleine moeite en zeker het proberen waard.

2. Vergelijk internetabonnementen online en stap over

Is het niet gelukt om een korting te scoren bij je huidige provider? Of heb je het idee dat het nóg goedkoper kan? Check dan eens een website voor internet vergelijken.  

Hier zie je in één oogopslag wat je betaalt voor internet bij verschillende aanbieders. Op basis van je postcode en gewenste download- en/of uploadsnelheid zie je de kosten van de internetabonnementen. Ook kun je vaak een combipakket creëren met televisie en/of bellen, waardoor je relatief gezien nog goedkoper uit bent.

Ook een fijne extra van overstappen: je krijgt bijna altijd een welkomstkorting. Daardoor betaal je de eerste paar maanden een stuk minder. Alleen dat kan al een reden zijn om jaarlijks over te stappen! Bovendien zegt je nieuwe provider het abonnement bij je oude provider op en komt er voor jou dus weinig regelwerk bij kijken.

3. Wacht tot Black Friday voor een goede korting op je internetabonnement

Loopt je abonnement voorlopig nog niet af? En beschik je over een flinke dosis geduld? Wacht dan nog even tot Black Friday. Niet alleen webshops strooien met enorme kortingen tijdens Black Friday, ook veel internetproviders doen mee. De aanbiedingen worden meestal al gelanceerd in de week voor Black Friday (dit jaar op vrijdag 25 november) en ook het weekend erna scoor je vaak nog goede deals. 

Heb jij nog een goede tip om te besparen op je internetabonnement? Deel 'm in de reacties!

Dit artikel is een betaalde samenwerking.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten