Terugblik op mijn financiële doelen van 2021: heb ik ze behaald? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Terugblik op mijn financiële doelen van 2021: heb ik ze behaald?


De laatste dagen van 2021 zijn aangebroken: voor mij dé tijd om te reflecteren op afgelopen jaar en vooruit te blikken op het nieuwe jaar. 
Goede voornemens maak ik al jaren niet meer, maar iets wat ik nu voor het vierde jaar op rij doe, is het opstellen van financiële voornemens en doelen. Volgende week deel ik mijn financiële doelen en voornemens met je op mijn blog, maar eerst blik ik terug op 2021: mijn tweede jaar als fulltime ondernemer en hobby-belegger. 

Welke financiële voornemens had ik? Hoe heb ik acties gekoppeld aan mijn doelen? En de belangrijkste vraag: heb ik mijn financiële doelen behaald?

1. €10.000 aan belegd vermogen hebben

In maart 2020, nét na het uitbreken van de coronacrisis, begon ik met beleggen. Eerst voorzichtig met een paar tientjes die ik "goedkope" aandelen stopte, maar al snel werd mijn beleggingsavontuur redelijk serieus en belegde ik een paar honderd euro per maand. 

Aan het einde van 2020 had ik uiteindelijk zo'n €7.000 belegd in verschillende beleggingsproducten belegd, van aandelen tot ETF's en indexfondsen.
Mijn doel voor 2021? €10.000 aan belegd vermogen hebben. Een bedrag dat - toen ik dat eind vorig jaar opschreef - nog mijlenver weg leek, maar inmiddels meer dan werkelijkheid is geworden. 

Want eind december 2021 heb ik maar liefst €15.000 belegd én sta ik ook nog eens 9% in de plus. Mijn beleggingen zijn nu ruim €16.000 waard. 

Dit financiële doel heb ik dus dubbel en dik behaald! 

2. Minimaal 65% van mijn Starterslening van €32.000 aflossen

Toen ik in december 2018 mijn appartement kocht, sloot ik naast mijn hypotheek een Starterslening af bij de Gemeente Veenendaal. Daardoor kon ik €32.000 bovenop mijn maximale hypotheek lenen. Een enorme uitkomst, anders was het me nooit gelukt om een woning te kopen.

Bij het afsluiten van die Starterslening stelde ik mezelf wel direct een doel. Ik wilde namelijk een zo groot mogelijk bedrag in één keer aflossen, voordat ik daadwerkelijke rente en aflossing zou gaan betalen. De Starterslening is namelijk de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij. 

In december 2021 - deze maand dus - moet ik beginnen met het aflossen van mijn Starterslening. Uiteindelijk maakte ik eind november een bedrag van €27.500 over naar het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Dat betekent dat ik dik 85% van mijn Starterslening heb afgelost. 
Hiermee bespaar ik ruim €5.000 aan rente en mijn rente en aflossing wordt de komende maanden €20 per maand in plaats van €120. Je kunt je wel voorstellen hoe blij ik hiermee ben!

3. €2.000 per maand verdienen met affiliate marketing

Naast twee financiële privédoelen, had ik ook nog een zakelijk financieel doel. Namelijk: €2.000 per maand verdienen met affiliate marketing. Ik ben freelance online marketeer van beroep en heb - naast de marketingprojecten die ik voor klanten doe - ook nog een aantal eigen websites waar ik geld mee verdien door affiliate marketing.
Dat is onder andere mijn eigen blog The Budget Life en daarnaast heb ik nog drie websites over keukenmachines, blenders en cadeautips voor kinderen.

Hoe dat precies werkt? Ik bouw websites rondom een specifiek onderwerp en zorg ervoor dat deze goed vindbaar worden in de zoekmachines. Dat is immers mijn beroep, dus waarom zou ik dit "trucje" niet voor mezelf inzetten? 😉
Op deze websites deel ik informatie in de vorm van blogs en websitepagina's en link ik door naar producten op bijvoorbeeld Bol.com en Coolblue. Elke keer als iemand via mijn website op zo'n linkje klikt en een aankoop doet, verdien ik commissie: een percentage over het totale aankoopbedrag.

Mijn doel was in 2021 om minstens één keer €2.000 per maand (bruto) om te zetten met mijn affiliate websites. Dat is uiteindelijk gelukt in februari, maart én december. Ik ben onwijs trots dat dit gelukt is, want hoe tof is het om een gedeelte van je inkomen te verdienen met je eigen projecten?

Ik ben in ieder geval gemotiveerder dan ooit om hier in 2022 fanatiek mee verder te gaan.

Ik kan dus met een tevreden gevoel terugkijken op 2021: ik heb al mijn financiële doelen gehaald. Had jij financiële doelen en/of voornemens in 2021? Heb je ze gehaald?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

1 opmerking:

  1. Knap hoor! Vooral je affiliate doel, erg knap! Misschien heb je nog tips? ;)

    BeantwoordenVerwijderen