Last Month's Budget: wat heb ik uitgegeven in februari? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget: wat heb ik uitgegeven in februari?


Last Months Budget Februari

Het is alweer maart en dat betekent: tijd voor een nieuwe Last Month's Budget. In deze maandelijkse rubriek deel ik elke maand mijn uitgaven met je. Ik laat je tot de cent nauwkeurig zien waar ik mijn geld aan heb uitgegeven en hoe ik probeer te besparen op uitgavencategorieën.

Februari was een prima maand en lijkt qua uitgaven sterk op de afgelopen maanden. Tja... ik zal vast niet de enige zijn bij wie zijn of haar leven er al een jaar praktisch hetzelfde uitziet. Ik geef bijna niets uit in de categorie 'Buiten de deur' en 'Kleding' (ik heb een hekel aan online shoppen) maar geef wel meer uit aan boodschappen en mijn interieur.V
erder verwacht ik komende maand nog een kleine financiële meevaller. Alhoewel, een meevaller kun je het eigenlijk niet noemen, want de €380 die ik terugkrijg van de geboekte all inclusive vakantie naar Turkije die we precies een jaar geleden boekten en - surprise suprise - niet door is gegaan, had ik liever gewoon wél uitgegeven. 

Ach ja, laten we duimen dat het eind dit jaar weer kan, op vakantie naar de zon. Maar nu eerst: mijn uitgaven van de maand februari.

Vaste lasten & Rekeningen: €1.202,78

Mijn vaste lasten veranderen niet veel in februari; de kosten vallen maar iets hoger uit dan vorige maand. Ik geef wat meer geld aan goede doelen, geef de schoonmaakster een extraatje en ga vanaf deze maand iets meer betalen voor mijn gemeentelijke belastingen. Het bedrag betaal ik elk jaar in één keer, maar deel ik wel door 12 maanden om in mijn maandoverzicht te verwerken. Zo blijf ik me bewust van het feit dat ik dit geld uitgeef.
Verder ben ik nog steeds blij dat ik vorig jaar mijn creditcard heb opgezegd bij mijn bank. Ik betaalde hier nog steeds voor, terwijl ik 'm al zeker drie jaar niet had gebruikt. Scheelde toch weer een paar euro op jaarbasis en nu betaal ik nog maar €1,70 per maand.
 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €160,00
 • Gas & Elektriciteit: €68,00
 • Water: €11,17
 • TV & internet: €53,00
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Gemeentelijke belastingen: €45,78
 • Autoverzekering: €32,15
 • Zorgverzekering: €85,95
 • Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering: €9,96
 • Caravanverzekering: €4,64
 • Caravanstalling: €12,50
 • Goede doelen: €85,30
 • Bankkosten: €1,70
 • Netflix: €3,50
 • Spotify: €9,99
 • Schoonmaakster: €50,00

Boodschappen: €194,98

Aan boodschappen geef ik al maandenlang structureel 'te veel' uit. Ik hanteer altijd het boodschappenbudget dat door Nibud wordt gegeven als richtlijn. Voor een vrouw van mijn leeftijd is dat €5,97 per dag en dus zo'n €180,- per maand. Zelf red ik het vaak wel met een bedrag van €150 tot €180 per maand, maar in deze gekke tijden merk ik dat je sneller wat duurdere of extra boodschappen doet, nu je bijvoorbeeld niet uit eten kunt.

Al met al heb ik deze maand nog geen €15,- meer uitgegeven dan het budget dat ik mezelf maandelijks geef, dus zo erg is het allemaal ook weer niet.

Buiten de deur: €48,07

'Buiten de deur' kunnen we deze categorie bijna niet meer noemen, want uit eten of leuke dagjes uit zitten er al een tijdje niet in. In februari haalde ik een paar keer een koffie-to-go, patat of bestelde ik wat via Thuisbezorgd.nl. Normaal geef ik in deze categorie tussen de €100 en €200 per maand uit, dus ik bespaar al maanden lang flink op deze categorie.

Interieur & Klussen: €60,43

Ik kocht een nieuwe wasmand, geurkaarsen en geurstokjes, een bos bloemen en een koolmonoxidemelder. 

Verzorging: €31,23

Ik kocht nieuwe deodorant en make-upproducten.

Kleding & sieraden: €65,96

Kleding koop ik in deze tijd bijna niet. Ik bestel van alles online, maar stuur ook alles weer terug... Ik kan niet wachten totdat ik weer in een fysieke winkel kan shoppen!
Wel kocht ik afgelopen maand een joggingbroek bij H&M en aantal ringen en een paar oorbellen bij Lucardi.

Cadeaus: €63,13

Ik kocht een kraamcadeautje, mijn zusje was jarig en stuurde naar wat vrienden brownies via de post.

Vervoer & Parkeren: €107,94

Ik tankte deze maand twee keer en parkeerde mijn auto een paar keer betaald in het centrum.

Sport: €18,-

Hoera, de categorie 'Sport' is terug! Vorig jaar januari begon ik met fanatiek zwemmen en was ik vaak wel twee of drie keer per week in het zwembad te vinden. Het binnenzwembad is nog steeds dicht, maar in een dorp bij mijn in de buurt is het buitenzwembad in februari al geopend. Het water is verwarmd tot 21 graden en ook al is dat nog steeds vrij koud (zeker als het buiten -9 is...), ik ben superblij dat ik weer kan zwemmen. 

Pensioen: €200,-

Omdat ik zelfstandig ondernemer ben, moet ik zelf zaken zoals mijn pensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering regelen. Sinds december stort ik €200,- per maand op mijn pensioenrekening bij BrightPensioen. Ik verwacht dat dat in de loop van dit jaar nog wel wat meer gaat worden. 

Ik heb natuurlijk nog wel meer zakelijke kosten, maar aangezien mijn pensioen van mijn privérekening wordt afgeschreven, noem ik deze kosten in dit overzicht.

Totale uitgaven in februari: €1.992,52

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Dit artikel bevat betaalde links.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten