Nieuwe iPhone 12: alle iPhone 12-modellen (inclusief prijs) op een rij - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Nieuwe iPhone 12: alle iPhone 12-modellen (inclusief prijs) op een rij


iphone 12 kopen

Het is inmiddels alweer drie jaar geleden dat ik overstapte van Apple op Android. De enige reden was eigenlijk de prijs van de nieuwe iPhones die steeds verder omhoog ging. Meer dan €1.000 neerleggen voor een nieuwe smartphone, dat ging me toch wat ver. 

Maar stiekem mis ik het mooie design, de functionaliteiten en het besturingssysteem van iPhone nog steeds. Zeker omdat ik wél een MacBook heb en die natuurlijk niet zo fijn koppelt mijn Android-smartphone, als op mijn iPhone destijds.
Eind 2020 lanceerde Apple haar nieuwste iPhone: de iPhone 12. Naast de iPhone 12, lanceerde Apple toen ook de iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en iPhone 12 Mini. Maar liefst vier nieuwe iPhones dus, die onderling verschillen qua functionaliteiten en prijs.

Wil je een iPhone 12 kopen? En ben je benieuwd naar de verschillen én prijzen van de verschillende iPhone 12 modellen? Bekijk alle ins and outs in dit artikel.

Over de iPhone 12

De nieuwe iPhone 12 wordt ook wel het nieuwe instapmodel van Apple genoemd. Met een huidige prijs van +/- €840 nog steeds aan de prijs, maar wel een stuk goedkoper dan de duurdere iPhone 12 Pro & Pro Max. 

De iPhone 12 beschikt over de zogenaamde A14-processor: de snelste smartphonechip ooit. Ook is deze iPhone klaar voor 5G en voldoet 'ie dus helemaal aan de laatste trends op het gebied van smartphones. Het OLED-scherm van de iPhone 12 loopt van rand tot rand en is vier keer beter beschermd bij een val, dan de iPhone 11. Wel zo fijn, als je zoveel geld voor een nieuwe smartphone betaalt en je 'm al in je eerste week laat vallen (ik spreek uit ervaring 😬). 

De iPhone 12 heeft maar liefst drie camera's: twee aan de achterkant en één selfiecam voorop. Je kunt kiezen uit vijf verschillende kleuren en drie opslagcapaciteiten: 64 GB, 128 GB of 256 GB.

iPhone 12 Pro & iPhone Pro Max

Liever een maatje groter? Naast het instapmodel, lanceerde Apple ook de iPhone 12 Pro en iPhone Pro Max. De iPhone 12 Pro heeft, net als de iPhone 12 een scherm van 6,1 inch, maar wél grotere opslagcapaciteiten dan de iPhone 12: 128 GB, 256 GB of 512 GB. De Pro heeft drie camera's aan de achterkant die allemaal 12 megapixel hebben.
De prijs ligt rond de €1.000. 

De iPhone 12 Pro Max heeft een groter scherm: 6,7 inch. Ook heeft de Pro Max een betere batterij, maar verder dezelfde . Je betaalt +/- €1.150 voor de iPhone 12 Pro Max.

Goedkoper alternatief: iPhone 12 Mini

Vind je de prijs van de iPhone 12, Pro of Pro Max ook aan de hoge kant, maar wil je wél graag een nieuwe iPhone? Dan is de iPhone 12 Mini misschien wel wat voor jou. De naam verklapt het al: dit is de kleinste iPhone 12 uit de serie en heeft ook het fijnste prijskaartje. Voor de iPhone 12 Mini betaal je +/- €740, maar profiteer je van vrijwel alle functionaliteiten die de iPhone 12, Pro & Pro Max ook hebben. Zo heeft de iPhone 12 Mini ook hetzelfde OLED-scherm (alleen dan wat kleiner), dezelfde supersnelle processor, drie camera's en mogelijkheid tot het gebruiken van 5G. 

Ook kun je de iPhone 12 Mini (en alle andere iPhone 12-modellen) natuurlijk met abonnement aanschaffen. Voor een iPhone 12 Mini met 20 GB internet, onbeperkt bellen en sms'en én mogelijkheid tot gebruik van 5G, betaal je maandelijks €31 wat ik prima maandelijkse kosten zou vinden.
Zelf zou ik een kleinere iPhone zelfs fijner vinden dan de iPhone 12, zeker de Pro & Pro Max zouden voor mijn kleine handjes echt veel te groot vinden. Kortom: wat mij betreft is de iPhone 12 Mini een heel interessant én goedkoper alternatief.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Tele2.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten