Dierenverzekering afsluiten: is dat nodig? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Dierenverzekering afsluiten: is dat nodig?


Een aantal weken geleden vertelde ik je in een artikel op mijn blog al dat Nederland het meest verzekerde land in Europa is. Vrijwel alles kun je laten verzekeren in ons kikkerlandje: van je woning tot je uitvaart en van je bruiloft tot aan je huisdier.

En over die laatste wil ik het vandaag hebben in dit artikel. Een huisdierenverzekering: wat houdt het in, voor welke huisdieren kun je een verzekering afsluiten, wat kost het en is het eigenlijk nodig, je huisdier verzekeren?

Wat is een huisdierenverzekering?

Door een huisdierenverzekering af te sluiten, ben je verzekerd voor de zorgkosten van je huisdier. Als je een huisdier aanschaft, dan weet je dat het hebben van een huisdier niet gratis is. Je huisdier moet eten, heeft een mand, kooi of ander verblijf nodig én vraagt natuurlijk om de nodige verzorging van bijvoorbeeld de vacht of het gebit. Deze kosten lopen niet direct in de duizenden euro's, maar als je huisdier onverhoopt naar de dierenarts moet en bijvoorbeeld een dure operatie moet ondergaan, dan kunnen de kosten wél erg hoog oplopen. 

Wist je dat een operatie voor je huisdier al snel €500 tot €1.000 (of zelfs nog meer) kost? 

Veel mensen met een huisdier kiezen er dus voor om een huisdierenverzekering af te sluiten, zodat ze niet zelf hoeven op te draaien voor de hoge kosten van medicijnen of operaties van hun huisdier.

Voor welke huisdieren kun je een verzekering afsluiten?

De meeste huisdierenverzekeringen in Nederland worden afgesloten voor honden en katten. Maar ook een konijn, papegaai of andere vogels kun je laten verzekeren.

Kun je alle katten en honden laten verzekeren?

Let op: niet alle katten- en hondenrassen kun je laten verzekeren. Van sommige rassen is bekend dat zij een verhoogd risico hebben op ziektes of aandoeningen en komen niet in aanmerking voor een huisdierenverzekering. 
Ook kan de mogelijkheid tot verzekeren en de dekking verschillen op basis van de leeftijd van je huisdier. Bij sommige verzekeringen is het zo dat als je hond of kat boven de 8 jaar is, niet meer in aanmerking komt voor een ongevallenverzekering.

Je kattenverzekering of hondenverzekering vergelijken op internet (verschillende verzekeraars hebben immers verschillende mogelijkheden, dekkingen én premies) is dan ook zeker slim om te doen.

Wat kost een huisdierenverzekering?

De premie die je betaalt voor een huisdierenverzekering wordt onder andere bepaald op basis van de leeftijd, het ras en het gewicht van je huisdier. Hoe groter je huisdier, hoe meer premie je betaalt. Ook wanneer je huisdier ouder wordt, en hij of zij meer risico loopt op ziektes, gaat de premie omhoog.

Ook betaal je natuurlijk meer premie als je meer zaken gedekt wil hebben. Via vrijwel elke verzekeraar ben je bijvoorbeeld verzekerd voor operaties en röntgenfoto's, maar niet bij alle verzekeraars ben je verzekerd voor castratie of sterilisatie, vaccinaties, chemotherapie of crematie. 

Een kattenverzekering kun je vaak al vanaf +/- €11,- per maand afsluiten, een hondenverzekering vanaf +/- €22 per maand.

Waarom zou je wel of niet een huisdierenverzekering afsluiten?

Een huisdierenverzekering is niet verplicht. Bij alle niet-verplichte verzekeringen, stel ik mezelf altijd de vraag: kan ik de kosten zelf dragen en/of zadel ik andere mensen niet op met de kosten? Dan zou ik niet direct een verzekering afsluiten. Ook moet de premie van een verzekering natuurlijk altijd opheffen tegen het bedrag dat je uiteindelijk uitgekeerd krijgt.

Bij een huisdierenverzekering voor je hond, kat of ander huisdier zou ik mezelf dan ook de vraag stellen: kan ik de kosten zelf dragen? Nu ik weet dat kosten voor onderzoeken, operaties en andere behandelingen flink kunnen oplopen, zou ik zeker overwegen om een huisdierenverzekering af te sluiten. Ik zou dan wel goed letten op de dekkingen en bijvoorbeeld eerder een verzekering kiezen met een lagere dekking en dus lagere premie, omdat je bepaalde kosten prima zelf kunt betalen.

Ben je benieuwd wat nu de beste dierenverzekering is voor jou? Vergelijk alle verzekeraars op Dierenverzekeringen.online en ontdek welke dierenverzekering voor jouw huisdier het meest interessant is.

Heb jij een huisdier? En beschik je over een verzekering voor jouw huisdier?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Dierenverzekering.online.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten