Groene Kneusjes Box van Plantje.nl: duurzaam én betaalbaar - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Groene Kneusjes Box van Plantje.nl: duurzaam én betaalbaarKamerplanten: ik ben er dol op. Ook al laten mijn plantenverzorgingsskills nog wel eens te wensen over, het gaat steeds beter. In elke ruimte van mijn huis staan wel een paar plantjes die het inmiddels al meerdere maanden volhouden, flink groeien en zelfs nieuwe bladeren aanmaken. En wat helemaal wereldnieuws is, is dat ik mijn Pilea (beter bekend als de pannenkoekplant) dit weekend heb gestekt. Applaus voor mij! 

Wat mij betreft kun je dus nooit genoeg planten in huis hebben. Door de coronacrisis worden er nu in de plantenhandel veel plantjes weggegooid. De handelaren kunnen de planten niet meer kwijt aan bloemenwinkels en tuincentra omdat er te weinig vraag is van klanten en in de winkels zelf staan plantjes te lang, waardoor ze niet meer verkocht kunnen worden. Normaal worden deze planten weggegooid, maar daar bedacht webshop Plantje.nl een geniaal idee voor: de Groene Kneusjes Box

Deze box bestaat uit kamerplanten met een klein schoonheidsfoutje, iets mindere kwaliteit of een iets minder mooie vorm. Plantje.nl belooft dat je nooit dode plantjes krijgt of planten met een plaag. Voor de Groene Kneusjes Box betaal je €23,95 (exclusief verzendkosten). Het is een verrassing welke planten er in zitten, maar je krijgt in ieder geval planten met een totale waarde van ongeveer €50 tot €60. Niet alleen vind ik de Groene Kneusjes Box een onwijs leuk budgetidee, maar ook nog eens een supergoed duurzaam initiatief. Ik was onwijs benieuwd naar de inhoud van deze box en besloot dan ook een Groene Kneusjes Box te bestellen.

Hoe werkt het?

Via de webshop van Plantje.nl kun je een Groene Kneusjes Box bestellen. Er is veel vraag naar de Groene Kneusjes Box (en als je de foto's bekijkt, snap je misschien al wel waarom!) en daarom kun je momenteel maximaal één box per persoon bestellen

Ook zijn de levertijden wat langer. Bij het afrekenen kun je in de kalender de gewenste bezorgdatum selecteren. Mijn box met planten zou eigenlijk pas later deze week komen, maar uiteindelijk werd het pakket al vier werkdagen na mijn bestelling bezorgd. Dat was nog eens een leuke verrassing!

Wat krijg je ervoor terug?

Plantje.nl belooft dat je een box krijgt met planten die een totale waarde van €50 à €60 hebben. En ik kan je vertellen: dat is zeker het geval. In mijn Groene Kneusjes Box zaten maar liefst dertien (!) kamerplanten waarvan ik zeker weet dat ze minimaal €60 waard zijn.

Er zaten drie grote kamerplanten in, zeven middelgrote kamerplanten en drie kleine plantjes. De planten worden netjes bezorgd in een grote doos. Slechts één plantje was omgevallen, waardoor de plastic pot kapot was. Voor de rest waren alle planten nog in prima staat en kwamen ze vrijwel ongedeerd aan op de plek van bestemming.


Dit kleine plantje is direct één van mijn favorieten. Als iemand weet hoe dit plantje heet, laat je het dan weten in de reacties? Dan kan ik het plantje optimaal verzorgen! Mijn doel is om dit schattige miniplantje uit te laten groeien tot een grote, hangplant die ik op mijn kast kan zetten. Ik heb hem dan ook direct in een grotere pot verpot zodat deze plant alle ruimte krijgt om flink te groeien.


Hoe leuk is deze Sansevieria (ook wel bekend als de Vrouwentong)? Dit is één van de weinige planten uit de box waar daadwerkelijk iets 'mis' mee was, van sommige bladeren is namelijk een hoekje afgebroken. Die bladeren heb ik richting het raam gezet, zodat alleen de mooie bladeren in het zicht staan. Problem solved.


Ook deze vetplant (geen idee wat voor plant dit is, help!) en de Lepelplant hebben een mooi plekje gekregen in huis. De vetplant heb ik in een potje geplant en aan mijn IKEA-rekje in de keuken gehangen. Eindelijk wat meer groen in de keuken! De Lepelplant heeft prachtige, witte bloemetjes en heb ik op mijn kast gezet.

Nieuw: de halve Groene Kneusjes Box

Update 9 november: je kunt nu bij Plantje.nl ook een Halve Groene Kneusjes Box bestellen. Je krijgt minimaal zes groene kneusjes waar je €17,95 voor betaalt exclusief verzendkosten. Ideaal als je het toch leuk vindt om de Groene Kneusjes box uit te proberen, maar geen ruimte hebt in huis voor 10-12 nieuwe planten.

Bestel hier de Halve Groene Kneusjes Box voor €17,95.

Mijn ervaring met de Groene Kneusjes Box

Ik ben onwijs positief over de Groene Kneusjes Box van Plantje.nl. De levering is enorm snel, de inhoud overtrof al mijn verwachtingen: zowel qua hoeveelheid planten als de kwaliteit van de planten. Bij de meeste planten kon ik niet eens schoonheidsfoutjes ontdekken! Alle planten hebben een mooi plekje gekregen in mijn huis (waaronder de woonkamer, keuken en mijn thuiskantoortje) en ook mijn zusje heeft een aantal planten meegenomen voor in haar nieuwe huis.

Wil je de Groene Kneusjes Box ook bestellen? Dat kan hier bij Plantje.nl. De kosten zijn €23,95 per box (excl. €5,36 verzendkosten) Dit artikel bevat affiliate links. Als je een Groene Kneusjes Box koopt via Plantje.nl krijg ik een klein percentage over jouw aankoopbedrag. Dit kost jou niets extra!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

9 opmerkingen:

 1. Wat is dit leuk zeg! Ik had er nog nooit van gehoord, maar ben gelijk enthousiast! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit echt heel tof! Twijfel alleen nog een beetje omdat het wel heel veel planten in een keer zijn. Misschien moet ik even wat mensen in de buurt contacten zodat ik weet dat ik er een aantal kwijt kan, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn box komt hopelijk van de week. Heb hem 2 weken geleden besteld ongeveer. Ben heel benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw dat is wel een hele goede deal! wij willen sowieso ook nog veel meer groen in huis dus hier ga ik mezelf eens in verdiepen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die zijn zo mooi.! Ik hoop dat ze nog altijd aangeboden worden als ik alleen woon :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De box kost 19,50 euro geeft hij aan als ik op de link klik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt! Op de dag dat ik dit artikel publiceerde, was de prijs nog €17,50. Inmiddels is de prijs verhoogd naar €19,50. Ik heb dit ook aangepast in het artikel. Groetjes, Nicole

   Verwijderen
 7. Ik heb de box ook al besteld, las er heel veel op Twitter, hij komt volgende week en ik ben heel benieuwd

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Thanks voor dit artikel! Had op woensdag de box besteld en afgelopen vrijdag kwamen 'mijn kneusjes' al binnen. In totaal 10 planten, die er op één na, allemaal prima uitzagen. Wel totaal andere als jouw planten, dus een complete verrassing. Heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen