Tip: Bespaar op je verzekeringen met Deck - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Tip: Bespaar op je verzekeringen met DeckVerzekeringen: het is één van de zaken waar ik (en ik denk menig Nederlander) het liefst zo min mogelijk geld aan uitgeeft. Ik verdiep me dan ook regelmatig in de nieuwe mogelijkheden die er zijn om te besparen op vaste lasten zoals verzekeringen en abonnementen. Want als je daar op kunt besparen, houd je meer geld over voor de écht leuke dingen in het leven, zoals reizen, etentjes buiten de deur en andere leuke uitjes met vrienden of familie.

En dat is precies wat ik met mijn blog The Budget Life wil bereiken: tips geven zodat je meer met minder geld kunt doen.

Goed, terug naar die verzekeringen. Een gemiddelde Nederlander met auto die in een koop- of huurhuis woont, heeft meestal te maken met de volgende verzekeringen:

 • Zorgverzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Inboedelverzekering
 • Opstalverzekering
 • Autoverzekering
 • Reisverzekering
Wanneer je aanspraak wil maken op één van deze verzekeringen, betaal je vaak in eerste instantie eigen risico. Dat betekent dat je in het geval van bijvoorbeeld ziektekosten, schade aan je auto of inbraak bij elk uniek geval eerst zelf een paar honderd euro betaalt en dat de rest wordt vergoed door je verzekering.

Hoe hoger je eigen risico, hoe lager de premie vaak is die je elke maand betaalt. In Nederland is 75% van de claims die wordt gedaan bij verzekeringsmaatschappijen onder de €1.000. Een kapotte zonnebril tijdens de vakantie, een krasje op de deur van je auto of een gebroken telefoonscherm, zijn voorbeelden van die kleine claims.

Hoe vaker er kleine claims worden ingediend en hoe vaker een verzekeringsmaatschappij een bedrag hiervoor moet uitkeren, hoe hoger de premies zijn. En dat terwijl je die kapotte zonnebril misschien in the end veel beter zelf had kunnen vergoeden als daar een lagere premie tegenover had gestaan. 

Alleen 'grote pech' laten verzekeren

Dat kan dus anders, dachten de oprichters van Deck. Bij Deck verzeker je je alleen voor 'grote pech'. Kleine pech betaal je zelf. En doordat je die kleine pech zelf betaalt, krijg je bij Deck een lagere premie. En als je zowel je inboedel-, opstal-, auto- aansprakelijkheids- en reisverzekering bij Deck onderbrengt profiteer je ook nog eens van stapelkorting, waardoor je op jaarbasis tot wel 50% goedkoper uit kan zijn bij andere verzekeringsmaatschappijen met lagere eigen risico's. 

Deck werkt samen met Nationale Nederlanden & Unigarant: twee grote spelers op de markt die ervoor zorgen dat de grote claims die worden ingediend door klanten van Deck, betaald kunnen worden.

Kijk, dat klinkt goed. Maar hoeveel goedkoper ben ik in de praktijk écht uit als ik al deze verzekeringen onderbreng bij Deck? En hoe groot/acceptabel is het risico dat ik loop?

Hoeveel goedkoper ben ik uit bij Deck?

Mijn reisverzekering, inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering heb ik nu afgesloten bij ZEKUR (onderdeel van Univé) en mijn autoverzekering bij Allianz Direct.

Eind 2019 heb ik al mijn verzekeringen onder de loep genomen en mijn huidige premies vergeleken met die van andere verzekeringsmaatschappijen. Nergens zag ik destijds een goedkopere optie, maar toen kende ik Deck nog niet.
Na een korte vragenlijst met drie vragen te hebben ingevuld, kun je bij Deck eenvoudig je premie berekenen.

Op basis van de samenstelling van je huishouden en het soort huis waar je in woont, wordt je premie berekend. Ik ben alleenstaand, woon in een koopappartement in een flat, waardoor de opstalverzekering al bij de VVE-kosten inzit die ik maandelijks betaal. 

Vervolgens kan ik ook nog mijn autoverzekering oversluiten naar Deck. Met 4 schadevrije jaren, WA-verzekering mét schadeverzekering van inzittenden en een eigen risico van €300, betaal je bij Deck slechts €31,89 per maand. Nu betaal ik €42,86 per maand voor dezelfde soort verzekering, alleen is mijn eigen risico op dit moment €0.

Omdat mijn vader automonteur is en kleine schades of reparaties aan mijn auto kan regelen, zou ik het prima aandurven om mijn eigen risico naar €300 bij te stellen.

Hieronder zie je hoeveel goedkoper ik uit zou zijn als ik mijn verzekeringen zo afsluiten bij Deck:

Huidige verzekeringen 

 • Pakket (€14,45):
  • Inboedelverzekering (eigen risico van €125, €250 bij inbraak)
  • Reisverzekering (wereldwijd, eigen risico van €50 bij bagage, €0 bij medische kosten)
  • Aansprakelijkheidsverzekering (geen eigen risico)
 • Autoverzekering: €42,86 (WA-verzekerd met inzittendenverzekering, eigen risico: €0)

Verzekeringen bij Deck

 • Pakket (€14,11):
  • Inboedelverzekering (eigen risico van €500)
  • Reisverzekering (wereldwijd, eigen risico van €500 bij bagage, €0 bij medische kosten)
  • Aansprakelijkheidsverzekering (eigen risico van €500)
 • Autoverzekering: €31,89 (WA-verzekerd met inzittendenverzekering, eigen risico: €300)
Wat betreft mijn standaardpakket aan verzekeringen, ben ik bij Deck niet veel goedkoper uit, hooguit een paar cent, maar tegen hogere eigen risico's. Maar omdat mijn autoverzekering zoveel goedkoper uitvalt door deze - samen met de andere verzekeringen - onder te brengen bij Deck, wordt het ineens wél interessant om over te stappen.

Overstappen op Deck

Als je al jaren niet hebt omgekeken naar je verzekeringen, dan is de kans heel groot dat je bij Deck veel goedkoper uit bent. Weeg voor jezelf goed af of je de hogere eigen risico's kunt dragen en het voor jou interessanter is om een lage maandelijkse premie af te sluiten.

👉Bereken hier in een paar minuten je premie en check hoeveel goedkoper je uit bent.

Deck biedt bovendien een gratis overstapservice aan, waardoor overstappen niet alleen geen extra kosten met zich meeneemt, maar ook nog eens makkelijk geregeld wordt voor je.

Was jij al bekend met Deck? En check jij regelmatig of je kunt besparen op je verzekeringen?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Deck. De foto's uit dit artikel zijn gemaakt door Marleen Sahetapy Fotografie.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten