Budgetfood | Zelf guacamole maken - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budgetfood | Zelf guacamole makenDe laatste paar weken heb ik het elk weekend voorgeschoteld aan vrienden of familie die langskwam: zelfgemaakte guacamole. Het zelf maken van guacamole stond al jaren op mijn bucket list en toen ik langs de Turkse supermarkt kwam, waar ik twee avocado's voor één euro vond, besloot ik dat dit het perfecte moment was. Ik kocht alle overige ingrediënten en ging aan de slag met het maken van mijn guacamole. Het resultaat? Een super lekkere dip die je kunt serveren met tortillachips en ook nog eens prima, gezonde voeding. En dat recept moet ik natuurlijk delen op mijn blog!


Ik vind het leuk om easy recepten te delen die zelfs de grootste kluns in de keuken in elkaar kan flansen. Ook deze guacamole is ontzettend makkelijk om te maken en een stuk lekkerder dan de kant-en-klare guacamole die je in de supermarkt koopt. Dit is wat je nodig hebt (voor ongeveer 4 personen):
 • 2 rijpe avocado's 
 • 1 limoen
 • 1 grote trostomaat
 • 1 rode ui
 • Zout
 • Tortillachips (aanrader: de normale tortilla chips van de Lidl, super cheap en lekker!)

Voor dit recept heb je hele rijpe avocado's nodig die je makkelijk kunt prakken. Je snijdt beide avocado's door midden, lepelt ze uit en prakt ze fijn in een bakje. Als je een keukenmachine, staafmixer of blender hebt, kun je die ook gebruiken om de avocado's fijn te maken, maar helaas beschik ik niet over een keukenmachine in mijn keuken.

De rode ui en tomaat snijd je in kleine stukjes en meng je door het avocadoprutje heen. Gebruik het sap van een limoen om de guacamole een frisse smaak te geven én ervoor te zorgen dat het langer houdbaar blijft. Voeg tot slot nog wat zout toe (proef tussendoor of je het smaakvol genoeg vindt) en je guacamole is klaar!Vervolgens serveer je de guacamole met tortillachips en kun je je gasten (of jezelf!) laten smullen!

Heb jij al wel eens zelf guacamole gemaakt?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

5 opmerkingen:

 1. Ik ben echt dol op guacamole! Ik maak 'm wel met chili en koriander (zonder uit). Moet ik weer eens doen ja. Yummm.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmm, guacamole is echt de lekkerste dip die er bestaat! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmm ik vind nacho's heerlijk en ik vind avocado heerlijk! Top combinatie dus dit, haha <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maak het ook weleens, wij vinden het ook lekker als we wraps of taco's eten, heerlijk om eroverheen te "smeren" :)

  BeantwoordenVerwijderen