Goedkope vloer uitzoeken voor in huis: welke vloer kies je? - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Goedkope vloer uitzoeken voor in huis: welke vloer kies je?Toen ik in 2018 mijn huis kocht, vond ik dit één van de lastigste keuzes om te maken: de vloer. Er is niet alleen onwijs veel aanbod in soort vloer, maar ook in kleur en prijs.

Sta je op het punt om een nieuwe vloer in huis te leggen en ben je op zoek naar een goedkope én mooie optie? In dit artikel behandel ik de verschillende vloeren die er zijn en ontdek je welke vloer het meest voordelig is voor jouw woonsituatie.

Houten vloer

Een échte houten vloer: het is de droom van menig woningbezitter. Maar vaak blijft het bij een droom, door het prijskaartje dat aan een houten vloer hangt. Ook ik had dolgraag een échte houten vloer gewild, maar ja... mijn budget liet dat op dat moment niet toe. 

Wil je toch een houten vloer, zonder daar de hoofdprijs voor te betalen? Zoek dan in Google eens op outlets met houten vloeren bij jou in de buurt. Deze outlets verkopen vaak restpartijen houten vloeren, vooral handig voor een wat kleinere ruimte zoals een slaapkamer.
Een vriendin van mij kocht daar ooit een prachtige houten vloer, voor nog geen €15 per vierkante meter. Daarmee is een houten vloer qua prijs ineens een stuk aantrekkelijker en ben je bijna net zo goedkoop uit als met laminaat.

Laminaatvloer

Een laminaatvloer is een perfect alternatief voor wanneer een houten vloer buiten je budget ligt. Tegenwoordig wordt veel laminaat zo mooi gemaakt dat zo'n vloer bijna niet te onderscheiden is van een echte houten vloer. 
Dat is dan ook de reden dat ik uiteindelijk voor laminaat ben gegaan in mijn huis. In zowel de hal als woonkamer en slaapkamer heb ik hetzelfde laminaat liggen; een prachtige laminaatvloer van licht, eikenhout. En stiekem vind ik dat mijn vloer best lijkt op een echte houten vloer, alleen betaalde ik er ongeveer €10 per vierkante meter voor.

Vinyl vloer

Een vloer die ik nooit had overwogen (gewoonweg omdat ik niet wist dat deze vloer zo mooi kon zijn) is vinyl. Een vinyl vloer wordt ook wel een zeilvoer genoemd en is in allerlei verschillende patronen kunt kopen; met een betonlook, laminaatlook, tegelmotief en er is zelfs vinyl met visgraatprint. Wat dacht je bijvoorbeeld van onderstaande vinylvoeren van Kwantum?

kwantum vinyl vloeren


Van links naar rechts: Vinyl Santa Fé Grijs/Wit (€10 / m2), Vinyl Vidor Beige (€11 / m2), Vinyl Hooper Grijs Beton (€12 / m2)

Het voordeel is dat vinyl een geluiddempende werking heeft en makkelijk warmte doorlaat. En dat niet alleen: het zeil kun je makkelijk zelf leggen én vinyl heeft ook nog eens een heel fijn prijskaartje! Bij Kwantum scoor je al een vinylvloer vanaf €4,95 per vierkante meter. 

PVC-vloer

Een PVC-vloer heeft ergens wat weg van vinyl. Je kunt een PVC-vloer namelijk ook kopen in allerlei verschillende prints: een houtlook, betonlook of tegellook. Het verschil is dat een PVC-vloer - net als laminaat - uit planken bestaat. Daarmee ligt een PVC-vloer echt tussen vinyl en laminaat in. PVC is vaak wel wat duurder dan een vinyl vloer of laminaatvloer, maar is onwijs duurzaam, beter bestand tegen water en geluidsarmer. Ook kan een PVC-vloer vrijwel altijd in combinatie met vloerverwarming gelegd worden, terwijl dat bij een laminaatvloer niet altijd het geval is. Juist omdat een PVC-vloer duurzamer is dan een laminaatvoer, kun je op lange termijn goedkoper uit zijn met een PVC-vloer dan een laminaatvloer.

Zeker als je van plan bent om lang in dit huis te blijven wonen, kan een PVC-vloer een slimmere financiële keuze zijn dan een laminaatvloer. 

Gietvloer

Gietvloeren: ik vind ze práchtig maar ze zijn vaak onwijsduur. Een gemiddelde gietvloer kost al snel €70 per vierkante meter. Dat is nog eens wat anders dan een vinyl vloer van een tientje per vierkante meter 😉Een gietvloer is dus zeker geen goedkope keuze, maar wel een duurzame keuze. Een gietvloer is volledig bestendig tegen UV-licht (veel laminaat- en zeilvloeren niet), is gemakkelijk te reinigen, slijtvast en blijft vrij van vuil en ongedierte (een gietvloer heeft namelijk geen kiertjes). Wanneer je dan ook een berekening maakt over 20 jaar, kan een gietvloer alsnog budgettechnisch een interessantere keuze zijn dan een goedkope laminaatvloer die na vijf jaar alweer vervangen moet worden.

Ik ben benieuwd: welke vloer(en) heb jij in huis? En hoe heb jij de keuze voor een vloer gemaakt?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kwantum.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

3 opmerkingen:

 1. Ik ben fan van pvc vloeren! Ik woon hier nu 10 maanden en toen ik hier kwam wonen heb ik direct door het hele huis pvc laten leggen (de vloeren waren kaal, dus er moest sowieso iets nieuws op). Ik wilde een vloer die zo min mogelijk geluid zou maken als je erop loopt of rent. Want ik wil geen overlast veroorzaken bij de buren en het liefst wil ik ook geen overlast hebben van de buren en zeker niet door een gehorige vloer. Dus daarom de keuze voor pvc.
  In mijn oude woning had ik laminaat maar daar werd ik gek van omdat het gewoon kraakte als je al normaal eroverheen liep. Ik ben nu zo tevreden over pvc dat ik nooit meer anders zou willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben in de keuken en gang vinyl laten leggen toen we 12 jaar geleden verhuisden maar dat is erg tegenegvallen: zo kwetsbaar! Het was goede (en dure) kwaliteit maar in de praktijk valt het erg tegen: in de keuken maar ook in de gang zitten er beschadigingen in omdat de kinderen of wij wat lieten vallen. Het kan erg weinig hebben:( Nu laminaat gekocht voor gang en slaapetages, voor de keuken en hal gaan we ook nog ene andere vloer kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wilde eerst heel graag een gietvloer en toen een visgraat (lichte versie) uiteindelijk is het een PVC vloer geworden en de breedste versie. En deze kleur past ook echt overal bij! Tof artikel heb je ervan gemaakt.. dit is voor veel mensen echt een lastige keuze. Vooral omdat je je moet voorstellen hoe die hele vloer in je huis is. Meestal zie je net drie planken naast elkaar.. toen die net erin lag schrok ik mezelf rot, het leek opeens enorm druk, maar je went er snel aan.

  BeantwoordenVerwijderen