Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in januari? - The Budget Life

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in januari?Een nieuw jaar, een nieuwe maand én een nieuwe Last Month's Budget! De eerste maand van het nieuwe jaar zag er qua financiën heel anders uit voor mij. Op 1 januari 2020 startte ik als zelfstandig ondernemer en dat betekent dat ik niet langer op de 24e van de maand standaard een salaris op mijn rekening gestort krijg. Ik ben nu zelf volledig verantwoordelijk voor mijn eigen inkomen en hoe dat er precies uit ging zien... daar had ik nog geen idee van op 1 januari.

Aan het begin van de maand probeerde ik dan ook op te letten met wat ik uitgaf. Ik gaf mezelf een verbod om kleding te kopen, lette erg op mijn uitgaven aan boodschappen...
Maar ja, toen merkte ik dat het financieel eigenlijk best wel lekker ging. En had ik allemaal leuke dingen met vrienden op de planning staan. En boekte ik een vakantie. Oeps :-)

Al met al heb ik dus nog best wat uitgegeven. Maar het bedrag wat ik aan het eind van de maand als salaris op mijn rekening kon storten, was hoger dan mijn uitgaven. Dus dat is een mooi teken!

Ben je benieuwd wat ik in januari uitgaf? Lees dan snel verder!

Vaste lasten & Rekeningen: €1.252,19

De afgelopen zes maanden had ik een hele fijne aanbieding van ZIGGO waarbij ik slechts €29,95 per maand betaalde voor internet en televisie. Vanaf deze maand is dat gestegen naar €52,00 en blijft dat de komende zes maanden zo.

Verder had ik een rekening van de orthodontist omdat mijn spalkje los was geraakt. En ik liet nieuwe knopen aan mijn winterjas maken bij de kleermaker. De kosten daarvoor heb ik voor het gemak ook maar onder deze categorie geboekt.

 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €155,00
 • Gas, water en licht: €99,55
 • TV & internet: €52,00
 • Autoverzekering: €43,10
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Gemeentelijke belastingen: €36,61
 • Goede doelen: €78,00
 • Zorgverzekering: €88,00
 • Inboedelverzekering: €9,16
 • Telefoonabonnement: €20,00
 • Netflix: €3,50
 • Rabobankkosten: €2,90
 • Schoonmaakster: €40,00
 • Orthodontist: €57,28
 • Jas laten maken: €14,50

Boodschappen: €150,92

Ik kreeg in januari wat vrienden over de vloer die kwamen eten en ook moest ik vanaf 1 januari elke dag mijn eigen lunch kopen. Bij mijn vorige werkgever kreeg ik lunch op werk, dus ik had verwacht dat mijn uitgaven voor boodschappen deze maand wel aan de hoge kant zouden zijn.

Maar zoals je ziet, valt dat heel erg mee! Komt ook wel omdat ik een paar keer buiten de deur heb gegeten, die kosten zie je weer terug bij de categorie 'Leuke dingen'.

Leuke dingen doen: €529,15

Voordat je denkt dat ik elke maand ruim €500 uitgeef aan leuke dingen... dat is niet zo, hoor! ;-) In januari boekte ik samen met mijn zusje onze vakantie. In mei gaan we naar Alanya waar we weer acht dagen lang gaan relaxen in een heerlijk all inclusive hotel. We vonden een hele goede deal via Sunweb en betalen maar €381 per persoon voor vlucht, transfer naar het hotel en zeven nachten in een all inclusive hotel.

Verder ging ik afgelopen maand een dagje naar de sauna, heb ik regelmatig wijntjes gedronken met vriendinnen en buiten de deur gegeten.

Ook zwom ik afgelopen maand - naast de borstcrawlcursus die ik elke vrijdagochtend volg - nog één keer in de week. Ik heb voor het gemak een zwemabonnement aangeschaft, waarmee ik 11 keer banen kan zwemmen. Je krijgt dan één keer gratis, scheelt toch weer!

Leuke dingen (spullen): €40,25

Als je me op Instagram volgt, weet je misschien wel dat ik dol ben om SIMS. Afgelopen maand kwam er een nieuw accessoirespakket uit: Tiny Living. Die vond ik zo geweldig, dat ik die natuurlijk heb gekocht.

Voor de borstcrawlcursus moest ik verder een aantal dingen aanschaffen zoals een zwembril, plankje en snorkel.

Verzorging: €39,14

Ik ging naar de kapper (een vriendin knipt mij voor €15, ideaal!), kocht haarverf bij Kruidvat en had een nieuwe lading shampoo en deodorant nodig, die ik uiteraard in de aanbieding kocht bij Kruidvat.

Cadeaus: €25,00

Ik deed mee aan een groepscadeau voor twee verjaardagen.

Vervoer: €115,63

Ik had een aantal zakelijke afspraken waarvoor ik veel onderweg ben geweest. De afgelopen jaren gebruikte ik mijn auto bijna niet en hoefde ik vaak maar één keer per maand te tanken. Dat zal de komende maanden wel veranderen!

Gelukkig kan ik al mijn zakelijke kilometers als zakelijke kosten opvoeren en straks in vermindering brengen op mijn inkomstenbelastingaangifte.

Totale uitgaven in januari: €2.197,28

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

4 opmerkingen:

 1. Fijn dat je in je eerste maand als fulltime ondernemer al zo goed gedraaid hebt! Leuk om je lijstje met uitgaven weer te zien. Ik vind het toch wel stoer dat je met je spaardoel toch gewoon hebt gekozen voor de onzekerheid van het zzp-schap.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie lijst weer! Heerlijk dat jullie in mei naar Alanya gaan. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie prijs voor je vakantie naar Alanya! En lekker dat je jezelf een goed salaris kon uitkeren ook, fijn dat het goed loopt, hopelijk blijft dat zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg leuk en interessant om te zien! En wat een mooie foto van je!

  BeantwoordenVerwijderen