Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in september? - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in september?Welkom bij een gloednieuw artikel in de rubriek Last Month's Budget vanuit het zonnige Zakynthos. Ik schrijf dit artikel vanuit de lounge in het hotel, met een zwembad op nog geen drie meter afstand, een strakblauwe lucht en een thermometer die mij vertelt dat het 28 graden is. Oké, genoeg met die jaloersmakerij, door naar de inhoud van dit artikel. In de maandelijkse rubriek Last Month's Budget deel ik elke maand mijn uitgaven verdeeld over verschillende categorieën en vertel ik hoe ik heb bespaard.

Vaste lasten: €1.337,26

De vaste lasten zijn iets hoger dan voorgaande maanden, te wijten aan een hoge rekening van de loodgieter. Vrijwel alle afvoeren in mijn huis waren verstopt en de loodgieter is bijna drie uur bezig geweest om alles te ontstoppen. Gelukkig loopt alles nu weer goed door, maar zo'n rekening is nooit leuk ;-) Tja, dat is het nadeel van een koophuis; je bent natuurlijk zelf verantwoordelijk voor alle bijkomende kosten voor onderhoud van de woning. Toen ik vorig jaar in november in dit appartement kwam wonen, koos ik voor Eneco als energieleverancier. Het afgelopen jaar heb ik maandelijks €101,- aan gas en elektriciteit betaald, maar zoals het er naar uit ziet krijg ik een heel leuk bedrag terug (bijna €200!) en kan ik mijn maandelijkse abonnement met ingang van 1 december flink omlaag bijstellen. Ook ga ik komende maand checken of het voordelig is om in het nieuwe jaar over te stappen op een andere energieleverancier. Bij veel energieleveranciers krijg je bijvoorbeeld een welkomstkorting en sowieso heb ik het idee dat er andere leveranciers zijn die goedkoper zijn dan Eneco. Ik ga rustig de tijd nemen om wat energieleveranciers te vergelijken met elkaar.

 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €155,00
 • Gas, water en licht: €111,00
 • TV & internet: €29,95
 • Autoverzekering: €43,10
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Gemeentelijke belastingen: €36,61
 • Goede doelen: €65,00
 • Zorgverzekering: €88,00
 • Inboedelverzekering: €8,95
 • Telefoonabonnement: €20,00
 • Netflix: €3,50
 • Rabobankkosten: €2,80

Boodschappen: €118,68

Bij deze kan ik september officieel uitroepen tot de goedkoopste maand qua boodschappen aller tijden. Ik gaf deze maand nog geen €120 uit aan boodschappen. Dat komt denk ik voornamelijk doordat ik veel bij mijn ouders en vrienden heb gegeten en ik veel gerechten heb gegeten die ik had ingevroren in de vriezer.

Kleding: €169,79

Met dat regenachtige herfstweer, kreeg ik een paar weken geleden spontaan zin om een nieuwe herfstgarderobe bij elkaar te shoppen. Ik kocht bij Tuunte in Veenendaal een nieuwe blouse en scoorde bij Cotton Club maar liefst vier kledingstukken: een donkergroen leren rokje, een rokje met bloemetjes, een lichtblauwe trui en een jurkje. Een goed begin van mijn herfstgarderobe!

Leuke dingen doen: €81,10

Ik ben sinds afgelopen vrijdag op Zakynthos en gaf daar tot nu toe een kleine €40 uit aan leuke dingen. We zitten in een all inclusive hotel, dus hoeven vrijwel geen geld uit te geven aan eten en het drinken. Het geld dat ik tot nu toe heb uitgegeven hier, ging op aan een super mooie boottocht, een heerlijke cappuccino bij een koffietentje in de straat en wat kleine boodschappen.

Toen we hier aankwamen, kwam ik erachter dat mijn creditcard was verlopen. Gelukkig kun je hier op de meeste plekken gewoon pinnen of met contant geld betalen, maar bij een reisje naar het buitenland is een creditcard toch wel erg handig. De hoogste tijd dus om mijn oude creditcard snel te vernieuwen.

Verder gaf ik afgelopen maand geld uit aan wat koffietjes buiten de deur en lekkere lunches op kantoor op vrijdagmiddag.

Leuke dingen (spullen): €29,04

Gisteren kon je op mijn blog al zien dat ik mijn eettafel een mini herfst make-over gaf. Ik kocht wat leuke items bij onder andere Action en Xenos. Verder kocht ik twee nieuwe plantjes voor in mijn thuiskantoortje: ein-de-lijk heb ik een Pilea, ook wel bekend als de pannenkoekenplant!

Verzorging: €9,88

Bij Kruidvat kocht ik een aantal verzorgingsproducten, die bij elkaar nog geen €10 kosten.

Cadeaus: €30,00

Een hele diverse maand qua cadeaus. Ik had een kraamfeest van mijn achternichtje, kocht een cadeau voor vrienden die net een huis hebben gekocht en had ik twee verjaardagen.

Onderneming: €331,36

Voor mijn onderneming kocht ik een ticket voor een cursus affiliate marketing. Ik ben me de laatste maanden meer aan het verdiepen in affiliate marketing en vind het een super interessant verdienmodel. Maar, ik weet nog lang niet alles en leren doe je natuurlijk van de beste. Jennifer Kok is affiliate expert en weet alle ins and outs van affiliate marketing. Op 6 november ga ik naar haar training in Zwolle, met vriendin en mede-ondernemer Annemijn. Ik ben super benieuwd!

Verder huurde ik een tekstschrijver in voor een opdrachtgever en schafte ik de Instagram-cursus van Milou Smit aan. Deze cursus kostte slechts €7 en ging over samenstellingen (is het nou super leuk of superleuk?) Altijd fijn om weer even een opfriscursus op taalgebied te doen.

Totale uitgaven in september: €2.087,08

Wil je ook jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden? Check dan mijn artikel met handige tips en gratis Excel-sheet die ik al ruim drie jaar gebruik.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

 1. Mooi lijstje! Goedkope maand inderdaad qua boodschappen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi lijstje! Interessant om eens te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen