Tips en inspiratie: je eettafel stylen voor de herfst - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Tips en inspiratie: je eettafel stylen voor de herfstMijn favoriete seizoen is aangebroken. Het is herfst! Tijd om ook mijn interieur herfstproof te maken met nieuwe woonaccessoires en decoratie. De woonkamer en slaapkamer krijgen nog een herfstmake-over, maar mijn eettafel is inmiddels helemaal klaar voor de herfst.

Toen ik vorig jaar dit appartement kocht en nieuwe meubels uit ging zoeken, heb ik expres gekozen voor een eettafel met een basic model. Zo kun je qua styling nog alle kanten op! De poten zijn van zwart staal en het tafelblad is van eikenhout dat ik heb behandeld met een transparante lak. Door het jaar heen zet ik steeds andere items op tafel die passen bij dat seizoen. Zo kun je je interieur heel makkelijk een nieuwe look geven zonder dat je dat dat heel veel werk of geld hoeft te kosten.

Kleurenpalet

Voordat je aan de slag gaat met je herfstmake-over, is het slim om een kleurenpalet samen te stellen met kleuren voor je herfsttafel. Tip: ik gebruik daarvoor de tool Coolors.co waarmee je op basis van één voorkeurskleur ontdekt welke kleuren daar mooi bij passen. Typische herfstkleuren zijn natuurlijk bruin, bordeaux of oranje, maar die kleuren moeten wel bij je interieur passen. Kies in ieder geval warme tinten en natuurlijke materialen zoals hout of wol. Dit zorgt direct voor een herfstgevoel.

Ik besloot te gaan voor een combinatie van de kleuren donker- en lichtgroen (past perfect bij de rest van mijn interieur), bruin, wit en zwart.

Vaas met wilgenkatjes

Ik ben dol op bloemen en het liefst zet ik elke week een nieuw megaboeket op mijn eettafel. Helaas niet heel budgetproof, want voor een boeket betaal je al snel minstens €10. Een klein rekensommetje laat zien dat je op jaarbasis zo een paar honderd euro betaalt als je elke week een mooie bos bloemen op tafel wil zetten.

Een perfect budgetalternatief voor een bos bloemen, is wat mij betreft een bos wilgenkatjes. Deze takken kun je vrijwel het hele jaar door bij bijna elke bloemist kopen en ze zijn ook regelmatig bij de Albert Heijn te vinden. Voor zo'n bos betaal je vaak tussen de €3 en €5 en geloof me: deze takken blijven zonder veel moeite een jaar mooi. De eerste maanden zet ik ze altijd op water en ververs ik wekelijks het water, maar ik heb inmiddels ook ontdekt dat deze takken het prima doen zonder water.

Kies voor een mooie, hoge vaas die past bij je interieur, bij voorkeur met een smalle hals zodat de lange takken rechtop blijven staan.

Pompoentjes

Pompoentjes (bij voorkeur echte!) mogen natuurlijk niet ontbreken op een herfsttafel. Ik spot bij woonwinkels en bloemisten voornamelijk oranje pompoenen, dus ik was blij verrast toen ik afgelopen week ineens groene pompoenen bij de lokale bloemist zag. De prijs? €1 per stuk! Ik koos een donkergroene en lichtgroene pompoen uit en vind ze mega leuk staan bij het geheel.

Kaarsen

Het wordt 's avonds al veel eerder donker en het eerste wat ik doe, zodra het begint te schemeren, is overal in huis kaarsjes aansteken. Ik vind dat zo gezellig! Op het dienblad naast de vaas met wilgenkatjes heb ik een dikke kaars staan die ik 's avonds aansteek.

Ook de gouden kandelaar met kaars passen perfect bij de herfst. Deze scoorde ik ooit voor €0,50 per stuk bij een kringloopwinkel. Meestal ga ik voor standaard witte kaarsen, maar speciaal voor deze herfsttafel kocht ik een lichtgroene kaars die perfect bij de pompoentjes en het behang past.

Schaaltje met herfstspulletjes

Voorlopig doe ik het nog even met nep-dennenappels en paddenstoelen, maar ik wil in de komende weken snel een herfstwandeling door het bos gaan maken om échte herfstspulletjes te scoren in het bos.

Lichtjes

Het geheel heb ik afgestyled met een lichtjessnoer. Dat ziet er al helemaal gezellig uit als het begint te schemeren 's avonds!

Kleedje over de stoelen

Een kleedje over één van de eetkamerstoelen creëert direct een herfstachtige of zelfs winterachtige vibe. Je vindt deze kleedjes in allerlei soorten kleuren en zijn wat mij betreft een hele leuke finishing touch voor de eettafel.

Verander jij ook je interieur als er een nieuw seizoen aanbreekt?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Woonexpress.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

7 opmerkingen:

 1. Ja beslist! Ik doe andere hoezen om kussens en banken, drinkt uit mijn 'herfstkopje' en verwissel de gordijnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige groene muur wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er zo gezellig uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige kleur op de muur!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie combinatie, ik wil iets met rode besjes op mijn tafel, kleurt tof bij mijn grijze muur.. nu nog alleen een pot of vaas scoren

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke ideetjes!
  Ik moet mijn tafel nog wit verven maar dan ga ik er ook eens aan beginnen!

  Kiki
  http://www.awayofdreaming.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem10.11.19

  Waar heb je de vaas vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen