De make-overplannen voor mijn thuiskantoor - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

De make-overplannen voor mijn thuiskantoorVolgens mij begin ik vrijwel elk artikel over interieur op deze manier, maar mijn huis begint écht af te raken. De enige ruimte die nu nog een grote make-over nodig heeft, is mijn kantoortje a.k.a. the home office. Toen ik in december in dit appartement kwam wonen, doopte ik één van de extra slaapkamers om tot logeerkamer. Ik dropte mijn oude eenpersoonsbed hier, zette er een plant neer en voilà; klaar was de logeerkamer. Ware het niet dat er in een jaar tijd gemiddeld twee keer iemand komt logeren. Oftewel: die logeerkamer bleek snel nogal nutteloos te zijn.

Ik haalde mijn logeerbed weer uit elkaar (en sloopte hem ter plekke, maar dat ter zijde), verplaatste mijn matras naar mijn voorraad/rommelkamer en uiteindelijk had ik een hele lege kamer tot mijn beschikking waar ik mee kon doen wat ik wilde. Elke andere willekeurige vrouw zou een extra slaapkamer waarschijnlijk omtoveren tot een walk in closet, maar ik heb gewoonweg te weinig kleding en schoenen om een hele kamer als kast in te richten.

Waar ik dan wel behoefte aan had? Een kantoortje!

Als ik aan mijn blog werk, zit ik meestal aan mijn eettafel. Ik klap mijn laptopje open en zit zo een paar uur voorover gebogen te werken. Niet erg ergonomsich verantwoord natuurlijk. Ook slingerde er continu bonnetjes, notitieboekjes en cameraspullen op de eettafel en was ik eerst een uur bezig om mijn tafel op te ruimen, voordat ik er daadwerkelijk aan kon gaan eten. Daar moest verandering in komen.

Ik schafte een aantal maanden geleden al een super mooi bureau aan, kocht een laptopstandaard en haalde een tweede computerscherm onder een flinke laag stof in de berging vandaan. De basis voor mijn kantoor was er. Nu is het tijd om er echt iets leuks van te maken! Mijn plannen voor mijn home office make-over én een aantal items die op de wishlist staan, deel ik met je in dit artikel.

Kwantum laminaat

Nieuwe laminaatvloer

Laten we meteen beginnen met de grootste verandering aan mijn kantoor, waar ik stiekem nog steeds over twijfel. Ik heb het namelijk over de vloer. Tijdens de verbouwing heb ik samen met mijn vader in vrijwel het hele appartement een nieuwe laminaatvloer gelegd. Behalve in de twee kleine slaapkamertjes, waarvan mijn kantoortje er één is.
De laminaatvloer die er nu ligt is prima, maar heeft wel wat beschadigingen en ook de kleur is niet helemaal mijn ding. En als ik toch alles aan ga pakken, waarom dan niet in één keer goed?

Mooi laminaat hoeft bovendien helemaal niet duur te zijn. Zo vond ik bijvoorbeeld heel tof én betaalbaar laminaat bij Kwantum. Je kunt daar al laminaat kopen vanaf €4,95 per m2 en stiekem vind ik dit goedkoopste laminaat ook nog eens een super mooie kleur en structuur. Wie weet ligt dit laminaat binnenkort wel in mijn kantoor!

Printbehang

Dit item mag eigenlijk van mijn wishlist af, want een aantal maanden geleden heb ik samen met mijn moeder (die een echte pro is in behangen) de kleinste muur in het kantoortje behangen met printbehang. Ik wilde eerst voor kleurrijk printbehang gaan, maar vond uiteindelijk dit toffe zwart-witte printbehang met bladeren bij Kwantum (Behang 'Joris') dat ik zó leuk vond, dat ik van mijn kleurrijke idee afstapte. Aan één rol had ik meer dan genoeg en dat kostte me slechts €17.

Kleurtje op de muur

Nu is het kantoortje dus vooral zwart wit, maar ik wil zeker meer kleur aanbrengen in mijn kantoor. De langste muur wil ik in een tof kleurtje verven, zelf denk ik aan een wat lichtere, koele tint zoals licht/oudroze of lichtgroen. De hele muur in één kleur verven wordt wat heftig, dus ik denk er zelf over om alleen het onderste gedeelte van de muur te verven. Misschien in een toffe, geometrische vorm. Check mijn Pinterest-board met inspiratie hiervoor.

Stellingkast

Ik heb inmiddels ook een zwarte, stalen stellingkast voor mijn kantoortje gekocht, die ik zowel praktisch (met dozen, materialen voor mijn bedrijf Chalked, mappen en dergelijke) als mooi wil inrichten met leuke woonaccessoires. Deze woonaccessoires van Kwantum staan op mijn wishlist:

Woonaccessoires Kwantum


1. Zwart letterbord - €7
2. Vaas Sado Helder - €10
3. Pluim Roze Bundel - €7
4. Bloempot op voet Pisa Roze - €7,50
5. Klok Vitoria Zwart - €16
6. Kaarsenplateau Cuneo Zwart - €5
7. Tijdschriftenrek Mora - €12
8. Bloempot Sil Roze - €3,50
9. Vitrine Glas Merne Zwart - €10


Verder ben ik nog op zoek naar een mooie verhoging voor mijn tweede scherm en wil ik wat leuks aan de muren hangen. Misschien een paar mooie zelfgemaakte krijtborden? Als dit allemaal klaar is, denk ik dat ik mijn kantoortje heb om weten te toveren tot een super fijne werkplek én dan kan ik mijn eettafel weer gebruiken waar hij echt voor bedoeld is :-)

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kwantum.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

2 opmerkingen:

  1. Leuk! Onze logeerkamer is gelukkig groot genoeg voor een bed en een bureau (plus nog een grote kast en wat andere spullen).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk! Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat!

    BeantwoordenVerwijderen