Last Month's Budget | Wat heb ik uitgegeven in april?


Tijd voor de rubriek Last Month's Budget, waarin ik elke maand deel wat ik heb uitgegeven, waar ik mijn geld precies aan uitgaf en welke acties ik ga ondernemen om komende maand(en) meer te besparen.

Vaste lasten: €1.145,48

Eerlijk is eerlijk: ik moet nog steeds slikken als ik zie dat mijn vaste lasten tegenwoordig meer dan €1.000,- zijn. Ook zag ik dat ik al maanden mijn zorgverzekering verkeerd opneem in mijn overzicht. Het is €88,- per maand in plaats van €83,50. Oeps! 
Gelukkig investeer ik in iets moois (een huis!) én een lichtpuntje aan de horizon: ik zag afgelopen week in mijn Eneco-app dat ik maandelijks teveel betaal voor de energie die ik verbruik. Dat betekent dat ik aan het einde van het jaar een leuk bedrag ga terugkrijgen én mijn kosten voor gas & energie volgend jaar een stuk omlaag gaan. 
 • Hypotheek: €550,14 (bruto)
 • Servicekosten: €155,00
 • Gas, water en licht: €111,00
 • Internet: €29,95
 • Autoverzekering: €43,10
 • Wegenbelasting: €19,00
 • Gemeentelijke belastingen: €36,61
 • Goede doelen: €70,00
 • Zorgverzekering: €88,00
 • Inboedelverzekering: €8,95
 • Telefoonabonnement: €20,00
 • Netflix: €3,50
 • Rabobankkosten: €2,80

Boodschappen: €119,77

Zo'n goedkope maand qua boodschappen heb ik sinds ik op mezelf woon volgens mij niet gehad. Ik probeer de afgelopen maand slimmer boodschappen te doen. De grap is dat ik afgelopen maand bijna alleen maar bij Picnic heb besteld en dus niet eens alle winkels voor de beste aanbiedingen ben afgegaan.
Ik ben puur beter gaan opletten wat ik al in huis heb, gooi minder eten weg en daardoor heb ik de kosten afgelopen maand zo kunnen drukken. Als dit een voorbode is voor de komende maanden, hoor je mij niet klagen! ;-)

Leuke dingen doen: €142,15

Afgelopen maand was ik een weekend in Gent met vriendinnen waar we op heel veel terrasjes hebben gezeten en uit eten zijn geweest. Een super gezellig weekend! Verder ging mijn budget voor leuke dingen doen op aan lunches en drankjes op terrasjes, want wat een heerlijk weer was het!

Leuke dingen (spullen): €182,92

Meestal koop ik niet zoveel in deze categorie, maar deze maand liggen de kosten voor leuke dingen (spullen) toch aardig hoog. Dat is vooral te wijten aan mijn spontane bezoekje aan de Intratuin, waar ik ruim €120 armer, maar zeven nieuwe planten rijker, de winkel weer verliet. Ik heb onder andere een hele mooie Calathea gekocht voor in mijn woonkamer. Een rib uit mijn lijf (€50,- voor een plant, hallo?!) maar ik ben er super blij mee!

Auto & Parkeren: €136,06

Ik maakte veel lange ritjes naar onder andere België, Zwolle en Harderwijk. Al met al zorgde dat ervoor dat ik drie keer moest tanken. Als je bedenkt dat ik normaliter één keer per maand tank, was mijn auto afgelopen maand ineens een vrij grote kostenpost.

Kleding: €230,93

April was jurkjesmaand! Voor een bruiloft in mei kocht ik een heel mooi jurkje en bij een winkeltje in Lunteren kocht ik nog twee jurkjes voor mijn werk. Verder deed ik een hele grote bestelling in de sale bij Monki, waarvan ik uiteindelijk 4 van de 20 kledingstukken hield. Ik scoorde onder andere twee tops met streepjes, een blouse met bloemetjesprint en ein-de-lijk een flared broek waar ik al heel lang naar op zoek was.

Cadeautjes: €252,50

Een dure maand qua cadeaus omdat mijn oma jarig was, ik meedeed aan een cadeau voor twee vrienden én ik mijn oom nog een mooi cadeau gaf omdat hij in mijn huis alle plinten heeft gelegd.

Verzorging & Make-up: €25,50

Ik ging naar de kapper (een vriendin knipt mij voor €15, ideaal!) en scoorde bij Etos een lading make-upremover en wattenschijfjes.

Onderneming: €218,43

Deze rubriek voegde ik vorige maand voor het eerst toe aan mijn blog en ik kreeg heel veel leuke reacties daarop! Afgelopen maand kocht ik nieuwe krijtborden voor mijn bedrijf Chalked, betaalde ik een developer om de laatste elementen op de website van Chalked te fixen en kocht ik een boek over leiderschap.

Totale uitgaven in april: €2.453,74

Ook al lagen mijn uitgaven in de maand april vrij hoog, het lukt me nog steeds om elke maand minimaal €300 te sparen. Ik heb een heel concreet spaardoel voor ogen die ik binnen nu en 2,5 jaar wil halen. Misschien leuk om binnenkort eens meer over te vertellen in een blog? :-) 

12 opmerkingen:

 1. Planten zijn inderdaad duur! Maar je krijgt er wel wat moois voor terug :) Ik ben zeker benieuwd naar je spaardoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen! Ik ben benieuwd waar je voor spaart. Ik spaar zelf iedere maand een flink bedrag, maar heb tot nu toe niet zozeer een doel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen, en lekker dat je toch weer 300 euro hebt kunnen sparen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tip! De Intratuin is inderdaad heel verslavend, maar wel écht te prijzig als ik mijn mega verslaafde vader (hij zit elke dag in de tuin) mag geloven. Misschien een keer kijken naar lokale tuincentra? Leuk om te lezen verder! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Nadia! Je hebt he-le-maal gelijk natuurlijk, lokale tuincentra of supermarkten hebben veel goedkopere planten. Maar ik ben ook Intratuin-verslaafd ben ik bang haha! Ik ga er alleen heen om inspiratie op te doen, maar kom nooit met lege handen thuis...

   Verwijderen
 5. Dit vind ik altijd meesterlijk interessant! Maar Netflix 3,50 mis ik iets? Ik betaal momenteel 11 euro. En een plant is duur maar als het goed is doe je er lang mee, enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Rachel! Ik deel een abonnement met vrienden, waardoor iedereen maar €3,50 p.p. hoeft te betalen. Ideaal! Groetjes, Nicole

   Verwijderen
 6. Geweldig om te lezen, super interessant hoe anderen dat doen. Ik moet het zelf nog iets beter op orde krijgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk om te zien waar je geld naartoe ging. De kosten voor leuke dingen en spullen zijn inderdaad ruim, evenals kleding. Maar dan weet je in ieder geval wel hoe het komt dat er veel geld uit ging : )

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuk om te lezen wat je uitgeeft en wat fijn dat je toch nog kan sparen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zou je een keer een artikel willen schrijven met tips voor sollicitaties en het onderhandelen over salaris?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk en interessant om te lezen hoe jou uitgaven zijn. Woon ook op mezelf, maar mijn boodschappen liggen helaas een stuk hoger. Maar rekenen uitgaven bij de drogist ook mee in mijn boodschappen en zie dat jij dat gescheiden hebt. Dus wellicht is het toch wat lager. Anders maar is proberen te besparen. Vergeet vaak te kijken naar wat ik al in huis heb.

  BeantwoordenVerwijderen