Mijn favoriete blogs over financiën & besparen - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Mijn favoriete blogs over financiën & besparen


Blogs over financiën
Bloggen: volgens veel mensen hartstikke 'dood', 'echt zó 2015!!' of 'ehm, doen mensen dat nog?!' Oké, eerlijk is eerlijk: de blogwereld is al lang niet meer wat het een jaar of drie geleden was. Maar dat bloggen 'dood' is, daar ben ik het niet mee eens. Ik heb al bijna 12 (!) jaar een blog over besparen en doe dat nog steeds heel graag. En met mij gelukkig nog velen anderen, want zonder blogs kan ik niet.
Ik ben dan ook een trouwe volger en lezer van diverse blogs, waarvan de budgetblogs natuurlijk niet in het rijtje van mijn favoriete blogs mogen ontbreken. Mijn vier favoriete blogs over besparen en financiën deel ik met je in dit artikel.

Zuinigeman

Een kijkje krijgen in andermans financiën vind ik super interessant. Wat verdienen anderen, waar geven zij hun geld aan uit en wat zijn hun beste bespaartips? Op de blog Zuinigeman vind je elke week artikelen waarin anderen laten zien wat ze verdienen en uitgeven in de rubriek 'De portemonnee van...' of hoe mensen hun hypotheek aflossen in de rubriek 'De hypotheek van...'
Ook geeft de Zuinigeman (de auteur van deze blog blijft anoniem onder de naam 'Zuinigeman') zelf een kijkje in zijn financiën door bijvoorbeeld wekelijks te delen wat hij en zijn partner uitgeven aan gas & licht.

In dit artikel op Zuinigeman.nl kun je meer lezen over mijn hypotheek en binnenkort vertel ook ik in de rubriek 'De portemonnee van...' op Zuinigeman.nl wat er maandelijks binnenkomt en uitgaat.

MoneyMom

Ook al ben ik voorlopig nog niet van plan om moeder te worden, ik vind het wel super leuk om de blogs van Anne, oftewel MoneyMom te lezen.

Net als op Zuinigeman.nl, vind je ook op de blog van Anne een rubriek waarin je een kijkje krijgt in de rubriek van anderen, in dit geval vaak moeders. Super interessant om te zien wat bijvoorbeeld een dierenartsassistente, freelance online marketeer of jurist verdient. Daarnaast gaat Anne ook zelf regelmatig op onderzoek uit en schrijft ze over onder andere geld lenen, een huis kopen of reviewt ze betaalbare producten. Een echte aanrader, of je nu moeder bent of niet ;-)

Budgetproof

Niet alleen de blog van Marloes, ook Marloes zelf doet me af en toe aan mezelf denken. We zijn namelijk beiden blogger én werkzaam in de online marketingwereld. Op haar blog Budgetproof.nl deelt Marloes de meest uiteenlopende tips omtrent besparen. Wil je je balkon een budget make-over geven? Ben je op zoek naar een betaalbaar moederdagcadeau? Of goedkoop uit eten in de buurt? Marloes heeft overal wel een tip voor!

The Happy Financial

Marjan is het gezicht achter de blog en het YouTube-kanaal The Happy Financial. Met ruim 10 jaar ervaring als accountant weet zij als geen ander hoe financiën werken. Als ik mijn omzetbelastingaangifte moet doen, pak ik dan ook standaard het artikel van Marjan met handige tips erbij. Marjan schrijft op haar blog voor ondernemers maar ook voor de 'normale' consument en deelt tips over persoonlijke financiën. Ook haar video's vind ik leuk: ze zijn duidelijk, lekker kort en Marjan weet op een zeer begrijpelijke manier financiën écht leuk te maken.

Financer.com

Ik sluit het rijtje af met de website Financer.com. Op deze website vind je honderden artikelen over de meest uiteenlopende, financiële onderwerpen. Van sparen tot investeren en crypto en zelfs een complete Wiki waar financiële onderwerpen worden uitgelegd.

Kende jij deze financiële websites & blogs al? Heb jij nog tips voor leuke blogs over financiën/besparen? Laat het weten in de reacties!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

13 opmerkingen:

 1. Leuk lijstje! Ik hou wel van blogs over besparen en met budgettips. The Happy Financial ontdekte ik toevallig vorige week via YouTube, erg leuk! En Anne ken ik weer toevallig van een vakantie naar Mexico jaaaren geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, ik kende alleen Zuinige man tot nu toe, dus ik ga zeker even bij de rest spieken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De eerste en de laatste die je noemt kende ik al. De andere 2 niet. Ga ik zeker even bekijken zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. The Happy Financial kende ik al. De rest kende ik nog niet, dus op die blogs ga ik zo eens even kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben altijd op zoek naar goede Nederlandse financiële blogs, bedankt voor dit artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kaylee20.5.19

  Leuk, de meeste kende ik nog niet. Porterenee is ook heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zuinigeman kende ik inderdaad, maar er zitten ook een paar nieuwe tussen dus dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wendy (B)29.5.19

  De laatste 2 volg ik zelf ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nienke15.10.20

  Wat een leuke blog! De meeste kende ik nog niet maar zijn heel vermakelijk (net als jouw blog trouwens). Ik vind zelf Porterenee ook leuk en ik volg sinds kort ook geldgewoon.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je ons noemt Nienke!
   @Nicole dank voor je blog, ik volg hem met veel interesse

   Verwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk artikel! Ik zou mezelf graag willen noemen, ik ben vorige week net gestart met een blog over geld :) www.geldviertfeest.nl
  Leuk als je een kijkje komt nemen! Groeten, Petra

  BeantwoordenVerwijderen