Mijn plannen voor de inrichting van mijn slaapkamer


Besef het even: nog anderhalve maand en dan huppel ik rond in mijn nieuwe huis! Nu ik een huis heb gekocht en dus echt alles van mij is, kan ik niet wachten om het hele huis tot in detail in te richten.
Hoe mijn woonkamer eruit komt te zien, dat weet ik nog niet helemaal, maar over mijn slaapkamer ben ik inmiddels helemaal uit.

Ik heb de afgelopen weken heel wat uurtjes op Pinterest en Instagram gespendeerd, op zoek naar leuke inspiratie voor mijn slaapkamer. In het huis waar ik nu woon, ben ik gegaan voor een vrij minimalistische, Scandinavische stijl. Dat zorgt ervoor dat mijn woonruimte rust uitstraalt, maar ik mis ook kleur, warmte en gezelligheid. Dat er meer kleur moet komen in mijn nieuwe huis, staat dan ook vast en met die gedachte ben ik op zoek gegaan naar inspiratie voor mijn nieuwe slaapkamer.

Uiteindelijk ben ik op een heel verrassende kleurcombinatie uitgekomen, die ik in eerste instantie nooit zelf bij elkaar had gezocht. Maar toen ik interieurs zag met deze kleuren, was ik op slag verliefd.


Ik ga in mijn slaapkamer voor een 'hotel-chique look' en gebruik de kleuren zwart, wit, goud, bordeaux rood en roze. Er komt een zwart stalen bed in mijn kamer met een wit dekbedovertrek, gecombineerd met heel veel kussentjes in bovenstaande kleuren waarvan een aantal kussens met een velvet stofje.

Over de kleur op de muur twijfel ik nog een beetje. Ga ik voor wit, zodat de slaapkamer lekker rustig blijft, of toch voor roze of bordeaux om veel warmte en kleur aan de ruimte te geven?

Op het Pinterest-board hieronder heb ik alvast wat leuke inspiratie verzameld voor mijn slaapkamer. Ik kan niet wachten om te beginnen met inrichten :-)


Rust & Ruimte

Omdat ik het fijn vind om mijn slaapkamer enerzijds gezellig in te richten, maar ook rustig te houden, wil ik mijn kledingkast in één van de andere twee slaapkamers in mijn appartement zetten. Zo houd ik meer ruimte over in de slaapkamer van 14m2. Nu ben ik nog op zoek naar een mooi tafeltje dat ik als make-up tafel kan gebruiken, een heerlijke luie stoel en wil ik een ladekast in mijn slaapkamer zetten voor ondergoed en beddengoed. Ook wil ik twee verschillende nachtkastjes scoren, ik vind dat leuker dan twee precies dezelfde kastjes.
Ik check Marktplaats tegenwoordig drie keer per dag en heb al wat toffe vondsten gedaan voor in mijn nieuwe huis.

Raamdecoratie in de slaapkamer

Omdat ik het fijn vind om in een donkere ruimte te slapen, is goede en verduisterende raamdecoratie voor mij onmisbaar. Daarbij heb je natuurlijk de keuze uit normale gordijnen, rolgordijnen, shutters, lamellen... de keuze is reuze! Ik weet niet of ik de enige ben, maar ik vind raamdecoratie al snel lelijk en het wordt daarom ook nog een hele uitdaging om mooie, functionele én verduisterende raamdecoratie voor mijn slaapkamer te vinden.

Ik twijfel nog of ik ga voor gordijnen (mooier) of rolgordijnen/shutters (praktischer). Heb jij nog tips voor mooie én verduisterende raamdecoratie? Ik hoor het graag :-)

Tip: t/m 30 september krijg je 15% korting op alle raamdecoratie op maat bij Kwantum. Daar ga ik zeker even van profiteren!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kwantum.

3 opmerkingen:

  1. Tof artikel! Onze slaapkamer wordt zwart met wit, zilver & roze.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kleur heeft veel invloed op je welzijn. Slapen in een rode kamer...is niet echt gunstig. Rood is een actieve kleur. Blauw is een goede slaapkamerkleur, uit onderzoek blijkt dat mensen dan meer en beter slapen. Misschien een idee om voor je gaat verven je er even in te verdiepen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ahhh het is zo leuk om met dit soort dingen bezig te zijn he? Ik ga binnenkort ook verhuizen en het kriebelt enorm bij mij, en dan is het slechts een huurwoning (studio). Wat dat betreft kan ik me alleen maar voorstellen hoe dat voor jou is. Zo leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen