Deze reizen staan op mijn bucketlist - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Deze reizen staan op mijn bucketlistIk zal vast niet de enige zijn die 'reizen' als grote hobby heeft. Ik vind het te gek om nieuwe landen, plekken en culturen te ontdekken en maak - als het even kan - jaarlijks ook meerdere tripjes. Ik heb dan ook een bucketlist met reizen die ik maar al te graag wil maken. De één is wat realistischer dan de ander (één gaat zelfs dit jaar nog gebeuren!) maar dromen mag altijd, toch?! Ben je benieuwd welke reizen er op mijn travel bucketlist staan? Lees dan snel verder!

Met een camper door Europa reizen

Bovenaan mijn lijstje, maar voorlopig ook nog de meest onrealistische van dit hele lijstje is het kopen van een camper. Zoals je misschien wel weet, ben ik nu bezig om een huis te kopen en ik acht de kans groot dat mijn spaarrekening daarna vrijwel leeg is. Een camper kopen zit er  dus voorlopig nog niet in, want je betaalt natuurlijk niet alleen voor de aanschaf van een camper, je betaalt ook je camperverzekering en wegenbelasting (tenzij je camper ouder is dan 40 jaar, dan betaal je geen belasting. Toch maar zo'n retro Volkswagen Busje kopen dus! ;-))

Het is in ieder geval al jaren een hele grote wens van mij om met een eigen camper door Europa te trekken. Het lijkt me heerlijk om de vrijheid te hebben, te gaan en staan waar je wilt en je eigen mini-huisje op wielen te hebben. Nog even flink doorsparen dus en wie weet rijd ik over een paar jaar rond in mijn eigen camper!

Terug naar Istanbul

Als je mijn blog al heel lang volgt, weet je dat ik ruim 3,5 jaar geleden in Istanbul studeerde. Sinds ik weer terug ben in Nederland, staat een bezoekje aan deze bizarre, chaotische en enorme stad hoog op mijn bucketlist. En nu gaat het ein-de-lijk gebeuren! In oktober ga ik samen met Rianne (een vriendinnetje met wie ik daar destijds studeerde) terug naar Istanbul. We hebben hele goedkope vliegtickets weten te scoren en slapen de laatste nacht in een mega luxe en Instagram-waardig hotel. De koers van de Turkse Lira is op dit moment voor ons heel aantrekkelijk, dat wordt flink shoppen dus!

Amerika

Mijn zusje en ik gaan al een aantal jaar op rij met z'n tweeën op vakantie. Dat is tot nu toe altijd een reis binnen Europa geweest (Polen, Bulgarije en twee keer Turkije), maar omdat mijn zusje nu is afgestudeerd, gaat werken én dus ook wat meer geld te besteden heeft, lijkt het ons heel gaaf om volgend jaar een verre reis te maken.
Echt concrete plannen hebben we nog niet, maar we hebben het al wel over Amerika gehad. Ik ben dus nog nooit buiten Europa op vakantie geweest en New York is een stad die me al van jongs af aan trekt. Toen ik 12 was kocht ik een poster van de Brooklyn Bridge die jarenlang boven mijn bed heeft gehangen. Ook de westkust lijkt me heel mooi, net als staten zoals Florida of Miami. Het zal nog lastig worden om een keuze te maken, maar de kans is zeker aanwezig dat ik volgend jaar naar Amerika ga. Aaah!

Citytrip naar Budapest

Je kunt wel de hele wereld overvliegen, maar ook in Europa zelf is er nog zoveel te ontdekken. In januari dit jaar ben ik in mijn eentje drie dagen naar Berlijn geweest. Dat beviel zo goed, dat ik dit jaar heel graag nog een solotripje wilde maken. Ik dacht eerst aan Barcelona, maar dankzij wat tips van jullie op Instagram, gaat mijn voorkeur nu toch uit naar Budapest. Het lijkt me een hele mooie stad, perfect voor een citytripje van een dag of 3 en de vliegtickets zijn helemaal niet duur. Ik heb zelfs al wat leuke Airbnb's op het oog, dus wie weet vlieg ik dit jaar nog naar Budapest.

Welke reis staat er bij jou bovenaan je bucketlist?

Dit artikel is gedeeltelijk gesponsord door Diks Verzekeringen.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

6 opmerkingen:

 1. Ik zou ook zo graag met een camper door Europa willen reizen! Lijkt mij super tof <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben afgelopen maart een aantal dagen in Budapest geweest. Een prachtige stad. Zeker aan te raden. Vorig jaar ben ik voor het eerst in New York geweest en sindsdien ben ik verliefd op deze stad. Ik wil zeker nog eens terug. Maar eerst een rondreis door het westen van de USA! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In een camper reizen is ook altijd een droom van me geweest. Zo leuk en gezellig lijkt het me! Een tripje naar New York zou ik ook graag willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Instanbul en Boedapest lijken mij ook super vet! Ik zou zelf ook nog graag naar Fez, Praag en Portugal willen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie plekken staan er op je lijstje! In een camper rondtrekken lijkt mij heel vet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben afgelopen vakantie in Krakau geweest. Dat is ook absoluut een aanrader. Nog minder toeristisch dan Budhapest maar minstens zo mooi, prachtige stad, super budget uiteten en toeristische dingetjes doen en het indrukwekkende Auschwitz in de buurt. Een reis om nooit te vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen