Tips & Inspiratie: Je badkamer sfeervol inrichten met een klein budget - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Tips & Inspiratie: Je badkamer sfeervol inrichten met een klein budgetTot nu toe heb ik in vier verschillende huizen op kamers gewoond. Ik besteedde altijd veel tijd aan het mooi inrichten van mijn kamer, maar de gemeenschappelijke ruimtes zoals de woonkamer, badkamer en keuken waren vaak niet om aan te zien.
Het is een wonder dat er niemand ziek is geworden van het eten dat in de keuken van mijn studentenhuis in Istanbul werd klaargemaakt, de vloer in onze huidige keuken stamt uit de jaren '60 en als je bedenkt dat ik in mijn vorige huis met drie jongens woonde, kun je je ook wel voorstellen dat de badkamer niet altijd even schoon was.

Ik kan dan ook niet wachten om straks in mijn koophuis echt moeite te doen om mijn keuken en badkamer mooi in te richten. Vooral in dat laatste heb ik heel veel zin, want de badkamer is voor mij (zeker als er een bad is!) dé plek in huis om te ontspannen.
Ik heb dan ook al uren op Pinterest rond gekeken en inspiratie verzameld voor mijn droombadkamer. Uiteraard deel ik ook een aantal leuke budgettips voor het sfeervol inrichten van je badkamer!

Verlichting in de badkamer

Als je denkt aan mooie verlichting, denk je waarschijnlijk niet direct aan TL-verlichting, maar wist je dat er ook hele mooie én sfeervolle verlichtingsbuizen zijn? In het huis waar ik hiervoor woonde hadden we een LED verlichtingsbuis boven onze spiegel hangen die wonder erg sfeervol licht afgaf. Oké, qua design winnen ze wellicht niet de schoonheidsprijs maar het licht kan erg mooi zijn en de lampen zijn ook nog eens zuinig. In de anderhalf jaar dat ik er woonde, hebben we de lampen geen één keer hoeven te vervangen!

De verlichting in de badkamer is uiteindelijk belangrijk voor de sfeer, dus ik wil goed nadenken over de verlichting die ik uitkies. Ik denk dan ook dat het ophangen van verlichting de laatste stap is in mijn badkamer make-over, om het geheel echt af te maken.


Tegeltjesvloer met print

Tijdens mijn vakantie in Bulgarije verbleven we in Sofia in een appartement met een fan-tas-ti-sche tegeltjesvloer. Sinds dat moment wil ik nog maar één ding: zo'n tegeltjesvloer in mijn wc en badkamer. Toen ik een foto van deze vloer naar één van mijn vriendinnen stuurde, vertelde ze mij dat deze gewoon bij IKEA verkrijgbaar zijn. Zie hierboven mijn Pinterestboard met mijn droomvloeren :-)


Een bericht gedeeld door Beautylab (@serenaverbon) op

Planten in de badkamer

Het idee voor planten in de badkamer spotte ik een tijd geleden op Instagram bij Serena en vond ik zó tof! Planten geven heel veel sfeer aan de badkamer en er zijn voldoende kamerplanten die prima tegen de warme en vochtige lucht kunnen.
Het lijkt me heel leuk om verschillende soorten en groottes planten bij elkaar te zetten. Mijn beste budgettip voor goedkope planten is... Albert Heijn! Daar vind je regelmatig aanbiedingen waarbij je de leukste vetplantjes en kamerplanten kunt kopen voor een prikkie.

Douchegordijn


Essentieel, maar vaak foeilelijk, is het douchegordijn. Ik dacht niet dat er mooie bestonden, maar bij H&M Home vond ik deze fantastische douchegordijnen, al vanaf €9,99!

Badkamerkastje

Mijn grootste frustratie in onze badkamer is op dit moment het gebrek aan opbergruimte. Nu heb ik ook nog nooit een badkamerkastje gezien dat ik echt mooi vond en ik zit er dan ook over te denken om deze zelf te customizen
Ik wil graag een mooi ladenkastje en vind de zelfgemaakte greepjes van leer een super tof én makkelijk te realiseren idee. Ik hoop tweedehands een mooi kastje te scoren en wil deze zelf opknappen tot mijn ideale badkamerkastje.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lampdirect.be

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

Geen opmerkingen

Een reactie posten